برای پخت یک دیگ حلیم نذری چقدر باید هزینه کرد؟

|
0 دیدگاه
1-1

حلیم یکی از غذاهای نذری پر طرفدار و پر زحمت در ایام اربعین در هئیت‌های عزاداری به شمار می‌آید که نزدیک شدن به ایام خاصی چون محرم و صفر موجب می‌شود تا بازار درست کردن این غذا داغ شود.

با نزدیک شدن به ایام اربعین بازار درست کردن غذاهای نذری در میان مردم داغ‌تر می‌شود تا جایی که در هر موکب و تکیه و هر خانه‌ای یک دیگ نذری به چشم می‌خورد.

غذایی که بیشتر در ایام اربعین به عنوان نذری مورد استفاده قرار می‌گیرد حلیم است، این غذا با وجود اینکه سختی فراوانی در مراحل پخت دارد ولی با این وجود در شاهد طبخ آن در بسیاری از هیئت‌های عزاداری هستیم.

مراحال آماده کردن این غذا حداقل یک تا دو روز زمان می‌برد و بسته به تعداد میزان تهیه آن مقادیر مواد نیز تغییر می‌کند.

با این وجود برای درست کردن حلیم نذری برای باید موادی چون گندم حلیمی، گوشت گوسفندی یا بوقلمون، دنبه گوسفندی، روغن و کره، زردچوبه، دارچین و نمک و آب، یک دیگ بزرگ و یک اجاق گاز و یک کپسول گاز و ظروف یک بار مصرف را آماده کرد.

در ابتدا به سراغ هزینه اجاره وسایل پخت و پز می‌رویم هزینه اجاره این اقلام در سطح شهر برای یک دیگ بزرگ برای ۲۰۰ نفر حدود ۷۰ هزار تومان، کپسول گاز ۴۵ هزار تومان، ملاقه، لگن و آبگردون نیز ۱۵ هزار تومان است که جمعا هزینه آن حدود ۱۳۰ هزار تومان می‌شود.

حال به سراغ هزینه مواد لازم خرید مواد برای ۲۰۰ نفر برای تهیه حلیم می‌رویم که گندم لازم برای هر نفر ۲۰۰ گرم و جمعا ۴۰ کیلو می‌شود که قیمت متوسط آن برای هر کیلو ۲ هزار و ۱۰۰ تومان که جمعا هزینه خرید گندم ۸۴ هزار تومان می‌شود.

به علاوه برای تهیه گوشت لازم برای تهیه یک دیگ ۲۰۰ نفر حلیم باید به ازای هر نفر ۱۰۰ گرم گوشت گوسفندی خریداری کرده که با توجه به اینکه قیمت هر کیلو گوشت ۳۸ هزار تومان است هزینه آن برای این تعداد ۷۶۰ هزار تومان می‌شود.

بر این اساس گوشت و گندم مواد اصلی تشکیل دهنده یک حلیم نذری است که در این میان مواد دیگر چون دنبه گوسفندی یا روغن حیوانی باید حدود ۵۰ هزار تومان کرد.

که در کنار تمام این مواد نباید زحمت آشپز برای این غذا را نادیده گرفت چون با توجه به زمان بر بودن و سخت بودن تهیه این غذا باید آن را به دست یک آشپز ماهر سپرد که برای آن نیز باید هزینه کرد که هزینه آن نیز از ۱۰۰ هزار تومان شروع می‎شود.

حال به سراغ تهیه مواد برای تزئین حلیم می‌رویم که باید از موادی چون دارچین و روغن یا کره استفاده کرد که هزینه تهیه این اقلام برای ۲۰۰ نفر شامل نیم کیلو دارچین با هزینه ۱۰ هزار تومان، ۳ کیلو روغن با هزینه ۱۷ هزار تومان است که جمعا حدود ۳۰ هزار تومان می‌شود.

در این بین هزینه‌های جزئی دیگری نیز برایه تهیه زرد چوبه و نمک برای طبخ گوشت نیز استفاده می‌شود که حدود ۱۰ هزار تومان است.

بعد از تهیه غذا و آمده شدن باید ظرف مناسبی برای آن انتخاب کرد که قیمت سطل متوسط دردآر ۳۳۰ تومان که برای ۲۰۰ نفر ۶۶ هزار تومان می‌شود.

هزینه پخت حلیم برای ۲۰۰ نفر با در نظر گرفتن تمامی موارد حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان هزینه دارد.

0 پسندیده شده
روزنامه آسیا اپراتور اول
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره قرمز مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.