درآمد ۹۷ میلیون دلاری با صادرات زعفران

|
0 دیدگاه
1-1

مدیرکل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ وزارت جهاد کشاورزی گفت: براساس برآوردهای صورت گرفته امسال تولید زعفران با ۱۰ تن افزایش به ۳۶۰ تن خواهد رسید.

سید محمد کیایی اظهار کرد: سال گذشته از ۹۴ هزار هکتار سطح زیر کشت حدود ۳۵۱ تن زعفران تولید شد.

وی میانگین عملکرد زعفران کشور را در سال ۱۳۹۴ حدود سه کیلو و ۸۰۰ گرم در هکتار اعلام کرد و اظهار داشت: یک زعفران کار نمونه سال گذشته ۳۴ کیلوگرم زعفران در هر هکتار برداشت کرد.

کیایی با اشاره به این که دو استان خراسان رضوی و جنوبی ۹۵ درصد سطح زیر کشت و تولید زعفران کشور را در سال گذشته برعهده داشتند، تصریح کرد: در سال ۱۳۹۴ خراسان رضوی از سطح ۷۵ هزار هکتار ۲۸۰ تن و خراسان جنوبی از ۱۵ هزار هکتار ۹۴ تن زعفران برداشت کرد. ۱۴ درصد تولید کل زعفران کشور نیز به استان های خراسان شمالی، یزد، اصفهان و کرمان مربوط می شد.

مدیرکل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی گفت: امسال برداشت زعفران در مناطق سرد از نیمه مهر آغاز شد و از مناطق گرم تا نیمه آذرماه ادامه دارد.

** رشد ۱۵ درصدی صادرات وزنی زعفران در هفت ماه امسال

کیایی، از افزایش صادرات زعفران در هفت ماه امسال خبر داد و گفت: در این مدت ۶۶٫۱ تن زعفران به ارزش ۹۶٫۷ میلیون دلار صادر شده که نسبت به صادرات ۵۷٫۴ تنی مدت مشابه سال گذشته به لحاظ وزنی ۱۵ درصد و از نظر ارزشی ۱۴ درصد افزایش نشان می دهد.

وی یادآور شد: در مجموع سال گذشته ۱۱۴ تن زعفران به ارزش ۱۶۵ میلیون دلار صادر شده است.

مدیرکل دفتر امور گلخانه ها و گیاهان دارویی ادامه داد: صادرات این محصول با کیفیت ایرانی به کشورهای همچون چین، استرالیا، اسپانیا، ژاپن، آمریکا و آفریقای جنوبی صورت می گیرد.

** راه اندازی واحدهای تولید پیاز زعفران

کیایی با بیان این که استاندارد تولید پیاز زعفران با همکاری موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال وزارت جهادکشاورزی در حال تهیه است، اعلام کرد: تهیه استاندارد پیاز با هدف دسترسی کشاورزان به پیاز مناسب، درشت و با کیفیت و در راستای افزایش عملکرد صورت گرفته است.

وی افزود: با تدوین این استاندارد و ابلاغ آن، واحدهای تولید پیاز زعفران در مناطق مستعد راه اندازی تا نیاز استان ها تامین شود.

مدیر کل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی کاشت پیاز بالای وزن هشت گرم را برای افزایش عملکرد تولید اقتصادی و فنی دانست و اظهار داشت: در هر هکتار اراضی به طور میانگین پنج تن پیاز زعفران استفاده می شود.

کیایی به تهیه طرح ملی «بهبود تولید، فرآوری، توزیع و صادرات زعفران» در سال ۱۳۹۱ اشاره کرد و ادامه داد: این طرح به دلیل نبود تامین منابع مالی اجرا نشده و امیدواریم امسال طرح فوق تصویب و با تامین اعتبار در سال آینده اجرا شود.

** تشکیل زنجیره زعفران

وی با بیان این که برای توسعه تولید و صادرات، کارگروه زنجیره زعفران در حوزه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی ایجاد شده است، تصریح کرد: این کارگروه متشکل از تولیدکنندگان، تشکل ها، صادرکنندگان و بخش دولتی است و در این کارگروه موضوع زنجیره از ابتدا تا انتهای توزیع و صادرات این محصول رصد و برنامه ریزی می شود.

کیایی همچنین بر توسعه مکانیزاسیون در حوزه کشت و برداشت این محصول تاکید کرد و اظهار داشت: در حال حاضر اغلب برداشت زعفران به صورت دستی در کشور انجام می شود و قصد داریم با ورود ماشین آلات جدید پیازکار، دستگاه برداشت و سورت پیاز زعفران، مکانیزاسیون را در این بخش توسعه دهیم.

** نیاز اعتبار ۲۵۰ میلیارد ریالی برای تشکیل صندوق تخصصی زعفران

وی درباره صندوق ملی تخصصی زعفران که در سال گذشته تهیه و تصویب شده گفت: با پرداخت سهم ۴۹ درصد دولت، این صندوق آغاز به کار خواهد کرد.

کیایی تامین حداقل ۲۵۰ میلیارد ریال(۲۵ میلیارد تومان) از سوی دولت را رقم خوبی برای آغاز به کار صندوق ملی تخصصی زعفران عنوان کرد.

وی افزود: سرمایه این صندوق به عنوان سرمایه در گردش و وام دهی با سود حدود چهاردرصد در اختیار اعضا قرار خواهد گرفت تا تولیدکننده در زمانی که به پول نیاز دارد مجبور به پیش فروش زعفران نشود و به این ترتیب علاوه بر حذف دلالان، ارزش و قیمت این محصول حفظ خواهد شد.

0 پسندیده شده
روزنامه آسیا اپراتور اول
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره قرمز مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.