صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر بخش آنلاین(آسیانیوز)
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر بخش آنلاین (آسیا نیوز): نوید جمشیدی
یکشنبه / ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۴:۲۱
کد خبر: 4045
گزارشگر: 213
۸۹۹
۰
۰
۲
ایندیپندنت از توافق آمریکا و ایران در وین نوشت

ایران گفت با آمریکا مذاکره نمی کند

ایران گفت با آمریکا مذاکره نمی کند
عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به دور جدید مذاکرات بین ایران و کشورهای عضو برجام که قرار است در وین برگزار شود، گفت:«ما در وین هیچ مذاکراتی با آمریکایی‌ها چه مستقیم چه غیرمستقیم نخواهیم داشت.»

گفتگوهای وین تنها در مورد مسائل فنی و نحوه لغو تحریم‌ها است

عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به دور جدید مذاکرات بین ایران و کشورهای عضو برجام که قرار است در وین برگزار شود، گفت:«ما در وین هیچ مذاکراتی با آمریکایی‌ها چه مستقیم چه غیرمستقیم نخواهیم داشت.»

او امروز یکشنبه اظهار داشت که ایران تنها با کمیسیون مشترک و کشورهای ۱+۴ مذاکره می‌کند و آمریکا برای بازگشت به مذاکرات باید همه تعهدات برجامی خود را انجام دهد و همه تحریم‌هایی را که گذاشته بردارد.

او افزود: گفت‌وگوها با ۱+۴ در وین کاملاً فنی و در مورد نحوه لغو تحریم‌ها و اقداماتی است که ایران و آمریکا باید انجام دهد. وی در ادامه تأکید کرد آمریکا باید تمام تحریم‌هایی را که بعد از خروج ترامپ مجدداً اعمال شد بردارد. ایران هم بعد از راستی‌آزمایی، به تعهدات خود برمی‌گردد.

در مقابل، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، گفته بود که کشورش با پیگیری مذاکرات کمیسیون مشترک برجام را به‌صورت حضوری در روز ششم آوریل موافق است. آقای پرایس روز جمعه گفت:«فعلاً روزهای نخست است و بحث‌های سختی پیشرو داریم، بنابراین نمی‌توان انتظار تحولی فوری داشت.»

پیش‌تر و در همین رابطه جن ساکی، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید روز جمعه گفت که گفتگوی مستقیم با ایران در وین می‌تواند به طور بالقوه سازنده باشد، اما ایالات متحده فعلاً انتظار ندارد مذاکرات مستقیمی با ایران انجام شود.

روز جمعه، در پایان نشست مجازی کمیسیون مشترک برجام میان نمایندگان ایران و امضاکنندگان برجام به جز آمریکا، طرفین توافق کردند ادامه مذاکرات سه‌شنبه هفته آینده به طور حضوری در وین پی گرفته شود. موضوع مذاکرات در مورد «چشم‌انداز بازگشت ایالات متحده به برجام» بود.

در پی نشست مجازی روز جمعه، رابرت مالی، نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران در توییتی از گفتگوی خود با نمایندگان پنج کشور طرف مذاکره با ایران خبر داد. او نوشت: «با شرکای اروپایی، روسی و چینی در باره گام‌هایی که ایران و آمریکا برای ازسرگیری تعهدات به برجام باید بردارند صحبت کردم. این گام اول است. مذاکرات سختی در پیش است، ولی در مسیر درستی پیش می‌رویم.»

به گزارش آسیانیوز این در حالی است که روز گذشته یک سناتور جمهوری‌خواه هشدار داد که اگر دولت بایدن به برجام برگردد، کنگره دوباره آن را رد می‌کند

جیم اینهوف، سناتور جمهوری‌خواه، با صدور بیانیه‌ای به دولت بایدن هشدار داد درصورتی‌که به برجام بازگردد، کنگره این اقدام را دوباره لغو خواهد کرد.

اینهوف در صفحه توییتر خود خطاب به مقام‌های دولت جو بایدن نوشت: «در سال ۲۰۱۵ اعضای هر دو حزب در کنگره برجام را رد کردند. اگر هفته آینده با توسل به این توافق شکست خورده تاریخ را تکرار کنید، ما نیز بار دیگر برای رد آن اقدام خواهیم کرد.»

این سناتور آمریکایی با اشاره به اینکه تنها راه دیپلماتیک پایدار راهی است که مورد تایید دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات کنگره و متحدان و شرکای منطقه‌ای آمریکا باشد، گفت: چنین توافقی باید به طور دائمی از دسترسی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کند و برنامه موشکی و حمایت تهران از تروریسم را متوقف کند.

همچنین چندی پیش، قانونگذاران جمهوری‌خواه در مجلس سنا و مجلس نمایندگان ایالات متحده در هفته‌های اخیر هشت لایحه را با هدف جلوگیری از بازگشت دولت بایدن به برجام تسلیم کنگره آمریکا کرده‌اند.قانونگذاران جمهوری‌خواه در مجلس سنا و مجلس نمایندگان ایالات متحده در هفته‌های اخیر هشت لایحه را با هدف جلوگیری از بازگشت دولت بایدن به برجام تسلیم کنگره آمریکا کرده‌اند.

پایگاه خبری «جوییش اینسایدر» با اعلام این خبر نوشت برخی از این لوایح خواستار اعلام مخالفت دسته‌جمعی در کنگره با بازگشت به برجام شده و برخی دیگر، موضوع سد کردن کامل راه دولت بایدن برای برگشت به توافق هسته‌ای با ایران را دنبال می‌کند.

بنابر این گزارش، محتوای دسته‌ای دیگر از این لوایح، جلوگیری از کاهش تحریم‌ها علیه ایران است و قانون‌گذاران در بعضی دیگر از این لوایح حتی مسئله تشدید تحریم‌ها علیه ایران را پیش کشیده‌اند.

از میان هشت لایحه تازه، لایحه‌ سناتور جمهوری‌خواه، بیل هاگرتی، که در آن خواستار نظارت کنگره بر کاهش تحریم‌ها علیه ایران شده است از پشتیبانی ۲۷ سناتور برخوردار است.

مایکل مک‌کول، از نمایندگان جمهوری‌خواه پشتیبان لایحه هاگرتی، به خبرنگاران گفت که هدف از ارائه لایحه یادشده این است که مردم آمریکا هم بتوانند در مورد مسئله کاهش تحریم‌ها علیه ایران رأی و نظر بدهند.

او مدعی شد: «نمی‌خواهم دوباره ببینم در معرض دسیسه‌ها و اخاذی‌های تهران قرار گرفته‌ایم و تحریم‌ها را در ازای چیزی کوچک برچیده‌ایم».

اندی بار، نماینده جمهوری‌خواه که لایحه مربوط به مجبور کردن دولت بایدن به جلب نظر سنا در مورد هرگونه توافق جایگزین با ایران را ارائه کرده، نیز نظر مشابهی را بیان کرده است.

بار گفت: «اگر دولت بایدن بخواهد امنیت ملی اسرائیل، یکی از بزرگترین متحدان ما را به خطر بیندازد، باید اول از کنگره عبور کند».

او در مورد گمانه‌زنی خود در زمینه احتمال «به خطر افتادن امنیت ملی اسرائیل» در دولت بایدن شواهدی ارائه نکرد.

لایحه‌ای دیگر که توسط سناتور جمهوری‌خواه، تام کاتن، ارائه شده و مخالف هر نوع کاهش تحریم علیه ایران تا زمانی است که «توافقی فراگیر» حاصل نشده، موفق به جمع‌آوری ۳۱ امضا شده است.

بنابر این گزارش، دو فقره دیگر از لوایح مربوط به ایران که در مجلس نمایندگان ارائه شده از پشتیبانی نمایندگان هر دو حزب اصلی آمریکا برخوردارند.

یکی از این لوایح خواستار تحقیق در مورد امکان اِعمال تحریم‌های مضاعف علیه رهبران ایران است و لایحه دیگر بر درخواست ایرانی «دمکراتیک، سکولار و غیر هسته‌ای» تأکید کرده است.

پایگاه خبری جوییش اینسایدر می‌نویسد که برخی از این لایحه‌ها توجه کمی را در کنگره به خود جلب کرده‌اند و اما شماری دیگر از لوایح، از حمایت اعضای جمهوری‌خواه کنگره برخوردارند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا، در اردیبهشت ۹۷ خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای با ایران را اعلام کرد، اما دولت جو بایدن برای بازگشت به این توافق اعلام آمادگی کرده است.

پیش از این نیز در روز ۱۹ اسفند، ۱۴۰ نماینده جمهوری‌خواه و دمکرات خواستار توافقی جامع و مانع با ایران شده بودند.

این نامه با ارائه «راهی میانه‌»، از دولت آمریکا خواسته است تا از طریق تحریم و دیپلماسی به دنبال یک توافق «جامع» با ایران باشد که «نه تنها برنامه هسته‌ای، بلکه برنامه موشکی بالستیک، تأمین مالی تروریسم و نقض حقوق بشر در ایران را نیز شامل شود»./

https://www.asianews.ir/u/26W
اخبار مرتبط
جیم اینهوف، سناتور جمهوری‌خواه، با صدور بیانیه‌ای به دولت بایدن هشدار داد در صورتی‌ که به برجام بازگردد، کنگره این اقدام را دوباره لغو خواهد کرد.
۴۳ سناتور آمریکایی روز پنجشنبه پنجم فروردین در نامه‌ای به رئیس‌جمهوری ایالات متحده، از دولت او خواستند که از بازگشت به برجام خودداری کرده و برای دستیابی به توافقی تازه با ایران، که موضوعات دیگر را نیز در بربگیرد، تلاش کند.
قانونگذاران جمهوری‌خواه در مجلس سنا و مجلس نمایندگان ایالات متحده در هفته‌های اخیر هشت لایحه را با هدف جلوگیری از بازگشت دولت بایدن به برجام تسلیم کنگره آمریکا کرده‌اند.
یک مقام ارشد دولت جو بایدن با تاکید بر اینکه دولت آمریکا «همین فردا» آماده توافق دوجانبه با ایران برای احیای برجام است، گفته است آمریکا دنبال این نیست که «دوباره بر سر برجام مذاکره کند».
وال استریت ژورنال در گزارشی نوشته است، اسرائیل از اواخر سال ۲۰۱۹ تاکنون دست‌کم ۱۲ کشتی را که بیشتر آنها حامل نفت ایران به سوریه بودند٬ هدف قرار داده است.
امیر حاتمی، وزیر دفاع گفت: دستور مقام معظم رهبری دربارهٔ «با خاک یکسان کردن تل‌آویو و حیفا»، «تبدیل به طرح شده» و آمادهٔ اجرایی شدن است.
بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، گفته است که ارتش این کشور در حال به‌روز رسانی طرح‌های خود برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران است.
امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، در گفت‌وگوی تلفنی با همتای ایرانی خود از اقدامات جمهوری اسلامی ایران در نقض تعهدات خود در چارچوب برجام به شدت ابراز نگرانی کرد.
گروهی از مقام‌های پیشین نظامی و امنیتی اسرائیلی در نامه‌ای به جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا، ضمن هشدار در مورد پیوستن دوباره آمریکا به توافق هسته‌ای با ایران، این اقدام را «تهدیدی وجودی برای این کشور یهودی‌نشین» دانستند که شعله‌ورکننده «رقابتی گسترده در زمینه تسلیحات هسته‌ای» در خاورمیانه خواهد شد.
فرمانده ستاد مرکزی ارتش آمریکا در خاورمیانه، سنتکام، با اشاره به شرایط دی ماه سال گذشته و حمله موشکی ایران به پایگاه عین‌الاسد در عراق، هشدار داد که شرایط در این مقطع زمانی به گونه‌ای است که اگر درست اقدام نکنیم، ممکن است ما را به سمت جنگ سوق دهد.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید