صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر بخش آنلاین(آسیانیوز)
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر بخش آنلاین (آسیا نیوز): نوید جمشیدی
سه شنبه / ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۴:۲۸
کد خبر: 11990
گزارشگر: 213
۱۲۲۰
۰
۰
۲
یادداشت/دکتر مهدی کریمی تفرشی

سینمای صد و بیست ساله با قصه هایی هزار ساله

سینمای صد و بیست ساله با قصه هایی هزار ساله
مهدی کریمی تفرشی، تهیه کننده سینما و عضو هیات مدیره جامعه صنفی تهیه کنندگان سینمای ایران، به مناسبت روز سینما نوشت: نخستین دستگاه سینماتوگراف در ایران در سال 1927 توسط پادشاه ایران در آن زمان یعنی مظفرالدین شاه وارد ایران شد و این دقیقا نقطه آغازی بود برای تولد سینما در ایران.

به گزارش آسیانیوز، مهدی کریمی تفرشی، تهیه کننده سینما و عضو هیات مدیره جامعه صنفی تهیه کنندگان سینمای ایران به مناسبت روز سینما در یک یادداشت برای روزنامه‌ی آسیا نوشت: نخستین دستگاه سینماتوگراف در ایران در سال 1927 توسط پادشاه ایران در آن زمان یعنی مظفرالدین شاه وارد ایران شد و این دقیقا نقطه آغازی بود برای تولد سینما در ایران.

سینمای ایران امروز صد و بیست ساله است. سینمایی صد و بیست ساله که راوی دردها، رنج ها، شادی ها، روزهای تلخ و شیرین، پیروزی ها و شکست ها، بی عدالتی ها، جنگ ها و ایثار و از خودگذشتگی یک ملت کهن با تمدنی چند هزار ساله است.

سینمای ایران روایتگر تاریخی پر فراز و نشیب از سرزمینی است که حرف های بسیاری برای گفتن دارد و سینما زبان ناطق حقایق این سرزمین است.

سینما این هنر فاخر تصویرگر واقعیت ها به شیوه ای رئال بوده است. واقعیت هایی که گاه به مذاق بعضی ها خوش نیامد و گاه حس غرور و امید در دل مردم زنده کرد و گاه نگاهی نقادانه اما منصفانه به شرایط موجود جامعه داشت.
گاهی در اوج فشار و گرفتاری و نا امیدی، مردم را خنداند و گاه با به تصویر کشیدن رنج مردم، اشک همزاد پنداری را بر گونه هایشان جاری کرد.

شکی نیست که فیلمسازی و به تصویر کشیدن واقعیت های یک ملت رسالتی است سنگین و درک و شناختی عمیق می خواهد از حقایقی که بسیاری قدرت دیدن آن را ندارند. باید تحلیلگر باشی. روانشناس باشی. جامعه شناس باشی و گاها از دل همین مردم دردکشیده برخاسته باشی.

ورود به عرصه سینما و ماندن در آن مسئولیتی سنگین بر دوش سینماگر می گذارد چرا که امروز مردم ایران با هنر آشنا هستند هنر فاخر و هنر گیشه ای را خوب می شناسند. باید حواست باشد چه چیزی داری به این مردم میفروشی.

برای ساختن جامعه ای پویا، سرزنده و سرشار از امید باید سینمای آن کشور پویا و امیدبخش باشد. این ملت فرهیخته اند. شکی در آن نیست پس تنها سینمایی فرهیخته روح آنها را ارضا می کند.

اینکه چقدر سینمای ما توانسته هویت فرهنگی و تاریخی سرزمینی با تمدن چند هزار ساله را درست به تصویر بکشد نیاز به تاملی عمیق و شاید بازنگری جدی دارد. باید دفتر سینما را از نو ورق بزنیم.

سینمای ایران با سبک ویژه خود در فرم و محتوا همواره فرصت دیده شدن و حضور در مجامع بین‌المللی را داشته است و افتخار آفرینی در عرصه های بین المللی نشان دهنده سبک فاخر و قابل تحسین سینمای ایران در سطح بین الملل است؛ رشدی که بویژه در سال های اخیر سینماگران ما در عرصه های بین المللی داشته اند حاکی از یک جهش قابل توجه در صنعت سینمای ماست و همچنین تصویر هویت فرهنگی ملت ایران که جهان را به تحسین وا داشته است.

پس از سالها بی مهری و رکود در سینمای ایران امروز بار دیگر شاهد استقبال و نگاه موشکافانه مردم به سینما و پررنگ شدن نقش آثار سینمایی در زندگی آحاد جامعه هستیم و این اتفاق بسیار مهم و قابل تاملی است و رسالت فعالان عرصه سینما در این برهه حساس اینست که از این فرصت تاریخی در مسیر کمک به تحول مثبت فرهنگی و اجتماعی همه جانبه جامعه و دمیدن روح نشاط، امید و پویایی در ملتی استفاده کنند که امروز بیش از هر زمان دیگری به آن نیاز دارد./

روزنامه آسیا
https://www.asianews.ir/u/8a0
اخبار مرتبط
جعفر پناهی با فیلم «خرس نیست» جایزه ویژه هیئت داوران ونیز را گرفت.
اسماعیل شنگله، کارگردان، بازیگر، تهیه کننده، مدرس و مترجمی بود که هسته اولیه تئاتر مدرن ایران را در کنار علی نصیریان و داوود رشیدی تشکیل داد.
منوچهر اسماعیلی، از مدیران دوبلاژ و دوبلورهای کهنه‌کار در سینما و تلویزیون ایران، در اثر ایست قلبی درگذشت.
ابوالفضل پورعرب، سوپراستار سینمای ایران در یک مصاحبه به موضوع عجیبی درباره عاشق شدنش اشاره کرد.
هانیه توسلی در جواب دلیل مجرد بودنش توضیحات جالبی داد و گفت البته ممکن است ازدواج کنم.
مسعود اسداللهی، فیلم‌نامه‌نویس، بازیگر و کارگردان سینما و فارغ التحصیل دانشکده هنرهای دراماتیک دانشگاه تهران که از اوایل دهه شصت از ایران مهاجرت کرده بود، پس از تحمل یک دوره بیماری، در شهر لس‌آنجلس آمریکا درگذشت.
مازیار لرستانی (شهره سابق) پس از جراحی تغییر جنسیت خود به تازگی هشداری دریافت کرده است.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید