صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر بخش آنلاین(آسیانیوز)
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر بخش آنلاین (آسیا نیوز): نوید جمشیدی
شنبه / ۳ دی ۱۴۰۱ / ۱۵:۰۸
کد خبر: 12813
گزارشگر: 213
۶۶۱
۰
۰
۲
کاهش تامین گاز و برق کارخانه های سیمان

کارخانه های سیمان تعطیل می شوند؟

کارخانه های سیمان تعطیل می شوند؟
دبیر انجمن سیمان گفت: تامین برق کارخانجات سیمان به نصف رسیده و در زمینه گازرسانی هم فقط 20 درصد نیاز کارخانجات پاسخ داده می‌شود.

به گزارش آسیانیوز، قطعی گاز و برق صنایع با سردترشدن هوای کشور بار دیگر از سر گرفته شد. به‌ویژه صنایع سیمانی زودتر از سایر صنایع دچار توقف تولید شده‌اند. آن‌طور که فعالان صنفی می‌گویند اکنون 50 کارخانه سیمان در آستانه تعطیلی قرار گرفته‌اند.

 کاهش دما و افزایش نیاز کشور به گاز به تقویت احتمال تعطیلی 50 کارخانه سیمان انجامیده است. این کارخانه‌ها برای استفاده از مازوت هم با محدودیت‌های محیط زیستی و سختگیری‌های شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی مواجه هستند.

علی‌اکبر الوندیان، دبیر انجمن سیمان، در این باره به تجارت‌نیوز گفت: تامین برق کارخانجات سیمان به نصف رسیده و در زمینه گازرسانی هم فقط 20 درصد نیاز کارخانجات پاسخ داده می‌شود.

وی افزود: در پی این محدودیت‌ها، 50 کارخانه سیمان کشور گاز ندارند. 20 درصد سهمیه گازی هم که در نظر گرفته شده تنها به کارخانجات نزدیک مناطق شهری اختصاص پیدا می‌کند که نمی توانند از مازوت به‌عنوان سوخت جایگزین استفاده کنند و در حال حاضر تولید را با حداقل ظرفیت پیش می‌برند.

سختگیری در تخصیص مازوت
الوندیان با اشاره به سختگیری‌ها در تخصیص مازوت به صنایع توضیح داد: به‌رغم احتمال تعطیلی کارخانه‌های سیمانی به دلیل کمبود گاز، شرکت‌هایی که دور از مناطق شهری مجاز به مصرف مازوت هستند این سوخت را به‌سختی تامین می‌کنند.

او در تشریح مشکلات واحدهای سیمانی در تامین مازوت تشریح کرد: شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، مازوت شرکت‌های سیمانی را از مبادی دوردست در اختیارشان قرار می‌دهد و آنها را مجبور به پرداخت هزینه سنگین برای حمل سوخت می‌کند؛ تا جایی که دیگر تولید مقرون به صرفه نیست.

این فعال صنفی اضافه کرد: این شرکت همچنین قیمت مازوت را با شرکت‌های سیمانی به صورت علی‌الحساب محاسبه می‌کند و از اعضای هیات مدیره به صورت محضری تعهد می‌گیرد که هر زمان قیمت مازوت افزایش پیدا کرد شرکت‌های سیمانی مابه‌التفاوت را بپردازند و به هیات مدیره شرکتی که زیر بار این تعهد نرود مازوت نمی‌دهد و تولید را متوقف می‌کند.

دبیر انجمن سیمان همچنین اظهار کرد: شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی مازوت تولیدکنندگان سیمان را سهمیه‌بندی می‌کند. بنابراین سهمیه‌بندی هر واحد سیمانی به ازای هر تن کلینکری که تولید می‌کند باید چهار لیتر مازوت مصرف کند و اگر مصرف بیشتر شود هم قیمت مازوت به قیمت فوب خلیج فارس محاسبه می‌شود و هم 30 میلیارد تا 70 میلیارد تومان جریمه برای واحد سیمانی تعیین می‌شود.

تعطیلی 50 کارخانه سیمان و کاهش ارزش سهام شرکت‌ها
الوندی در پایان از کاهش ارزش سهام شرکت‌های سیمانی خبر داد و خاطرنشان کرد: کارخانه‌های تولید سیمان هر ساله در فصول گرم با مشکل تامین برق و در فصول سرد با مشکل گاز مواجه هستند. علاوه بر تعطیلی 50 کارخانه سیمانی، دیگر شرکت‌ها نیز نگران ارزش سهام خود هستند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در روزهای سرد امسال صنایع کشور علاوه بر کمبود گاز، با سهمیه‌بندی برق هم مواجه شده‌اند. مشکلی که پیش از این بیشتر در فصل تابستان با آن دست و پنجه نرم می‌کردند. حال با ادامه این روند بعید نیست که بازار سیمان دچار کمبود عرضه شود و به دنبال این اتفاق قیمت‌ها بار دیگر روند افزایشی به خود بگیرند./

منبع: تجارت نیوز 


https://www.asianews.ir/u/8wk
اخبار مرتبط
آلارم مازوت‌‌‌سوزی در اطراف تهران به صدا درآمد.
بنا بر اظهار نظر جوزپ بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا، در دنیای چندقطبی خطرناک‌تر و غیرقابل پیش‌بینی‌تر که اکنون در آن زندگی می‌کنیم، روابط تجاری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است اما نمی توان آنها را از ژئوپلیتیک جدا کرد.
کاهش تولید در برابر افزایش تقاضا به صورت خودکار منجر به پدیده ای کاملا قابل درک و فهم به نام شکاف تورمی می شود.
یزد - مدیر عامل شرکت گاز استان با اشاره به ۱۱ هزار و ۷۰۰ کیلومتر حفاری و لوله‌گذاری شبکه گاز در استان تاکنون، گفت: هم‌اکنون ۲۴ شهر و ۷۰۳ روستای استان از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند و بالغ بر۹۷ درصد از جمعیت استان دارای نعمت گاز هستند
در یک مقاله از کارشناسان اقتصادی آمریکایی و اروپایی پرسیده شده است که اروپا در زمستان چقدر باید انتظار سختی را داشته باشد؟
لوله‌های صنعتی، خانواده بزرگی از لوله‌ها به شمار می‌روند که در صنایع مهم و مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ صنایع مهمی از قبیل صنایع نفت و گاز، انتقال آب، ساختمان‌سازی، پل‌سازی و غیره. در این مطلب سعی شد تا به‌طور کامل با لوله‌های صنعتی و کاربرد لوله صنعتی در انتقال گاز آشنا شویم.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید