صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر وبسایت
نوید جمشیدی
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر وبسایت: نوید جمشیدی
شنبه / ۱۰ دی ۱۴۰۱ / ۲۱:۰۶
کد خبر: 12887
گزارشگر: 213
۳۶۶
۰
۰
۲
با عبور نرخ دلار آزاد از ۴۰ هزار تومان

پایان اپل

پایان اپل
با عبور نرخ دلار آزاد از ۴۰ هزار تومان و حتی لمس عددی نزدیک به ۴۴ هزار تومان در پایان هفته گذشته، محصولات اپل رکوردهای شگفت‌انگیزی را از خود به‌ جا گذاشتند.

به گزارش آسیانیوز، با افزایش شگفت‌انگیز قیمت محصولات اپل، حالا اکوسیستم اپل از دسترس بسیاری از کاربران ایرانی خارج شده است؛ یک خداحافظی اجباری.

با عبور نرخ دلار آزاد از ۴۰ هزار تومان و حتی لمس عددی نزدیک به ۴۴ هزار تومان در پایان هفته گذشته، محصولات اپل رکوردهای شگفت‌انگیزی را از خود به‌ جا گذاشتند.

با وجود اینکه امروز (۱۰ دی‌ماه) با کاهش نرخ دلار در بازار آزاد، قیمت محصولات اپل هم کاهش پیدا کرد، اما همچنان بعید است بتوان یک اکوسیستم جمع‌وجور از محصولات Pro اپل را زیر ۲۰۰ میلیون تومان تهیه کرد.
واقعیت تلخ اینجاست که از نقطه دلار ۴۰ هزار تومانی به بعد بازی تغییر می‌کند. این نقطه، زمان خداحافظی اجباری تعداد بسیار بالایی از کاربران ایرانی وفادار به اپل، با اپل است.

تاثیرات نرخ دلار بر بازار محصولات اپل
اگرچه نرخ برابری دلار و ریال در بازه زمانی چند ساعت یا چند روز تأثیر خود را روی بخش‌های مختلف اقتصاد می‌گذارد، اما تأثیر نرخ دلار روی محصولات اپل در حد دقیقه است. به جرأت می‌توان گفت هیچ محصول تکنولوژی‌محوری در بازار کامپیوتر و موبایل ایران، به‌اندازه گجت‌های اپل از نرخ دلار تأثیر‌پذیر نیست. همین مسئله در روزهای اخیر باعث شده است تا آیفون‌ها، مک‌ها، ساعت‌ها، ایرپادها و سایر محصولات اپل رکوردهای شگفت‌انگیزی را از خود به‌جا بگذارند.

شاید اگر در روزهای ابتدایی سال ۱۴۰۱، به دوستی می‌گفتید آیفون ۱۳ پرو مکس را چند ماه بعد باید ۵۰ میلیون و چند ماه بعد‌تر حدود ۱۰۰ میلیون بخرد، حتماً به شما یک لبخند ملیح تحویل می‌داد. در روزهای ابتدای سال ارزش هر دلار معادل حدود ۲۶ هزار تومان بود و از طرفی خبری هم مبنی بر ممنوعیت واردات موبایل‌های لوکس آمریکایی منتشر نشده بود.

در اردیبهشت‌ماه با انتشار خبر ممنوعیت واردات آیفون، قیمت این گوشی در بازار ایران یک جهش را تجربه کرد. اگرچه ممنوعیت واقعاً برای نسل جدید آیفون اتفاق افتاد و بیشتر آیفون‌های بازار مسافری شدند و نیز قیمت آیفون با توجه به ارزش دلاری این موبایل در کنار هزینه‌های گمرک و رجیستری، میخکوب‌کننده شد، اما هنوز هم برای بخشی از عاشقان اکوسیستم اپل به هر شکلی قابل‌تحمل بود.

آیفون ۱۰۰ میلیونی
با عبور نرخ دلار آزاد از ۴۰ هزار تومان و حتی لمس عددی نزدیک به ۴۴ هزار تومان در پایان هفته گذشته، محصولات اپل وارد مرزهای قیمتی جدیدی شدند. بازاری سراسر آشفته که حتی با قیمت‌های جدید هم کمتر کسی حاضر به فروش بود.

زمانی که برای تهیه این گزارش با چند فروشنده مطرح بازار صحبت می‌کنم، می‌گویند حتی فروشندگان هم به یکدیگر قیمت دقیقی را در قالب لیست اعلام نمی‌کنند و همه چیز بر‌اساس تماس لحظه‌ای است. لیست حتی چند دقیقه بعد می‌تواند باطل شود.
شاید بگویید ممنوعیت واردات آیفون که حالا از همیشه جدی‌تر است، یکی از دلایل این افزایش قیمت بوده. درست است؛ تأثیرپذیری همه محصولات اپل از دلار به‌شدت بالاست. برای مثال لپ‌تاپ‌ مک بوک پرو ۱۴ اینچی که ارزشی معادل ۲۰۰۰ دلار دارد، با عددی معادل ۱۰۰ میلیون تومان به فروش رسید و موجودی آن در فروشگاه‌های اینترنتی هم پایان یافت! قیمت این محصول قبل از اتفاقات اخیر بین ۵۵ الی ۶۵ میلیون تومان بود.
از طرفی قیمت مک بوک ایر M1 به ۴۵ و مدل M2 به حدود ۶۰ میلیون تومان رسید؛ لپ‌تاپ‌هایی که پیش‌تر حدود ۳۰ و ۴۰ میلیون تومان قیمت داشتند.

اکوسیستم 200 میلیونی اپل
با وجود اینکه امروز (۱۰ دی‌ماه) با کاهش نرخ دلار در بازار آزاد، قیمت محصولات اپل هم کاهش پیدا کرد، اما همچنان بعید است بتوان یک اکوسیستم جمع‌وجور از محصولات Pro اپل را زیر ۲۰۰ میلیون تومان تهیه کرد.

برای مثال همین حالا حتی با کاهش قیمت‌ها، برای خرید آیفون ۱۳ پرو مکس، مک بوک پرو ۱۴ اینچی، یک اپل واچ سری ۸ و یک ایرپاد باید عددی بالاتر از ۲۰۰ میلیون تومان کارت بکشید؛ حدود ۵۰ میلیون تومان بالاتر از قیمت جهانی و دلاری. این تفاوت در روزهای اخیر که هرج‌و‌مرج بازار بیشتر بود، به ۵۰ الی ۱۰۰ میلیون تومان اختلاف با بازار جهانی و قیمت‌های رسمی رسیده بود!

قیمت نجومی محصولات اپل
کسی شک ندارد که محصولات اپل به دلایل مختلف، خیلی اوقات گران‌تر از محصولات رقبا هستند و واقعیت این است که خرید این محصولات نه‌تنها در ایران، بلکه در بسیاری از کشورهای در‌حال توسعه هم کار ساده‌ای نیست. اما با وجود قیمت‌های اشک‌آور یک سال اخیر در کنار همه محدودیت‌های نرم‌افزاری در ایران، طرفداران اپل اکوسیستم خود را به‌سادگی رها نکرده‌اند.
گواه این موضوع، آمارهای انجمن واردکنندگان موبایل است. در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۸.۳ میلیون موبایل وارد کشور شده که یک میلیون و ۳۰ هزار عدد آن آیفون (در مدل‌های مختلف) بوده است. از ابتدای سال جاری تا پایان مرداد‌ماه نیز فقط ۲۱۲ هزار آیفون به‌صورت مسافری وارد کشور شده. نتیجه روشن است؛ آیفون حدود ۵۰ میلیونی هم خریدار داشته.

اما قیمت‌های ۱۰۰ میلیونی حتی حالا که کاهش داشته است، قیمت ۸۰ تا ۹۰ میلیون تومانی آیفون چیزی نیست که میلیون‌ها کاربر فعلی آیفون در ایران بتوانند پرداخت کنند. خبر بد اینجاست که با این شرایط دلار و ممنوعیت رجیستری نسل‌های جدید آیفون بعید است که بخش بسیار زیادی از کاربران آیفون بتوانند آیفون خود را به نسل بالاتری ارتقا دهند./

منبع:دیجیاتو

https://www.asianews.ir/u/8ym
اخبار مرتبط
آیفون، همیشه یکی از جذاب ترین گوشی‌های بازار بوده است که علیرغم هزینه قابل توجهی که در مقایسه با سایر برندهای مطرح تولید کننده تلفن همراه دارد، از امکانات قابل توجهی نیز برخوردار است. با معرفی پرچمدار جدید اپل یعنی آیفون 14، ارزش خرید اقتصادی این مدل و تفاوت‌های آیفون 13 و آیفون 14، دو سوال اساسی است که برای طرفداران این برند ایجاد می‌شود. در این مقاله، بررسی کلی بر امکانات این غول جدید اپل خواهیم داشت.
یوتیوبری با انتشار تصاویری در توییتر از مرگ یک زن هندی براثر انفجار گوشی ردمی 6A شیائومی خبر داده است.
آیفون ۱۴ جدید ارزان‌قیمت‌تر و بزرگتر شده است و اندازه کوچک مینی آن عرضه نخواهد شد و به جای آن اپل «آیفون ۱۴ پلاس» را به بازار می‌فرستد.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید