صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر بخش آنلاین(آسیانیوز)
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر بخش آنلاین (آسیا نیوز): نوید جمشیدی
چهارشنبه / ۲۱ دی ۱۴۰۱ / ۱۴:۴۳
کد خبر: 13004
گزارشگر: 213
۲۳۴۹
۰
۰
۲
بر اساس لایحه بودجه سال آینده

مالیات بر درآمد در سال ۱۴۰۲ چقدر است؟/معاف از مالیات ها چه کسانی هستند؟

مالیات بر درآمد در سال ۱۴۰۲ چقدر است؟/معاف از مالیات ها چه کسانی هستند؟
بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۲، نرخ مالیات بر مجموع درآمد اشخاص حقیقی و شرایط افراد معاف از مالیات در یک گزارش منتشر شده است.
به گزارش آسیانیوز، در لایحه بودجه ۱۴۰۲ که امروز از سوی دولت به مجلس تقدیم شد، مالیات بر مجموع درآمد اشخاص حقیقی مشخص شده است.

بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۲، نرخ مالیات بر مجموع درآمد اشخاص حقیقی به شرح زیر می‌باشد:

افرادی که درآمد ماهانه آنها کمتر از ۷ میلیون تومان است، معاف از مالیات هستند.

افرادی با درآمد ماهانه ۷ تا ۱۴ میلیون تومان (نسبت به مازاد ۷میلیون تومان تا ۱۴ میلیون تومان) مشمول مالیات ۱۰ درصدی بر درآمد خود هستند.

البته باید در لایحه بودجه ۱۴۰۲ به عبارت «نسبت به مازاد» توجه کرد.

به عبارت دیگر، فردی با درآمد ۸ میلیونی نباید به اندازه ۱۰ درصد از ۸ میلیون تومان مالیات بدهد، بلکه باید به اندازه ۱۰ درصد یک میلیون تومان مازاد بر ۷ میلیون تومان مالیات بدهد. اگر قید «نسبت به مازاد» وجود نداشت فردی با درآمد ۸ میلیونی باید ۸۰۰ هزار تومان مالیات بصورت ماهانه پرداخت می‌کرد. اما در حالت فعلی فقط باید برای درآمد خود ۱۰۰ هزار تومان مالیات بدهد.

نرخ مالیات بر مجموع درآمد ماهانه ۱۴ تا ۲۳ میلیون تومان (نسبت به مازاد ۱۴ میلیون تا ۲۳ میلیون تومان) ۱۵ درصد در نظر گرفته شده است.

در این حالت نیز فردی با درآمد ۲۰ میلیون تومانی، ۷میلیون از حقوقش معاف از معالیات است، باید ۱۰ درصد از مازاد ۷میلیونی تا ۱۴میلیون تومان (۷۰۰هزار تومان) به علاوه ۱۵ درصد از ۶ میلیون مازاد درآمد خود نسبت به ۱۴ میلیون تومان (۹۰۰هزار تومان) را مالیات بدهد. اگر قید «نسبت به مازاد» وجود نداشت فردی با درآمد ۲۰ میلیونی باید ۳میلیون تومان مالیات پرداخت می‌کرد. اما در حالت فعلی باید برای درآمد خود ۱ میلیون و ۶۰۰هزار تومان مالیات بدهد.

افرادی با درآمدهای ۲۳ میلیون تومان تا ۳۴ میلیون تومان (نسبت به مازاد ۲۳میلیون تا ۳۴میلیون تومان) مشمول ۲۰ درصد و افرادی با درآمد بیش از ۳۴ میلیون تومان (نسبت به مازاد ۳۴میلیون تومان به بالا) مشمول ۳۰ درصد مالیات بر مجموع درآمد خود هستند.(اقتصاد آنلاین)
https://www.asianews.ir/u/91s
اخبار مرتبط
در حالی که خرید و فروش رمز ارزها در اغلب کشورها مشمول فرایند پرداخت مالیات نیست، رئیس سازمان امور مالیاتی در گفتگویی جدید قوانین مالیات جدیدی را در خصوص خرید و فروش رمزارزها اعلام کرده است.
رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: تلاش می‌کنیم به کمک پایگاه اطلاعاتی همه فعالیت‌های مالیاتی را رصد کنیم.
وزیر اقتصاد درباره وضعیت حساب‌های شخصی و تجاری تعیین تکلیف کرد و گفت: مساله حساب‌ها متعلق به قانون بودجه ۱۴۰۰ و موضوعی خاتمه یافته بود و بنای دولت این است که در حوزه تفکیک حساب‌های شخصی و تجاری که از نکات انضباط بخش و تسهیل کننده است بر خوداظهاری و اعتماد به خود فعالان اقتصادی متکی باشد.
در حال حاضر دستگاه‌های کارتخوان فعال متصل به پرونده‌های مالیاتی حدود ۸ میلیون و سیصد هزار دستگاه است و حساب‌های متصل به این دستگاه‌های کارتخوان، حساب تجاری به شمار می آید و وجوه واریزی به این حساب‌ها به عنوان وجوه درآمدی کسب و کار مؤدی محسوب می‌شود.
در چه صورتی حساب بانکی شما تجاری محسوب می شود و باید مالیات بدهید؟
براساس بندی از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی با محور شفافیت اقتصاد و سالم‌سازی آن و جلوگیری از اقدامات، و زمینه‌های فسادزا، تعداد کارتخوان‌های فروشگاهی فعال تا دی‌ماه سال ۱۴۰۰ به ۹ میلیون و ۸۸۳ دستگاه رسیده بود که در حال حاضر تعداد آن با غیرفعال شدن کارتخوان‌هایی که مالکان آنها تشکیل پرونده نداده‌اند، به ۸ میلیون و ۲۵۹ هزار دستگاه رسید.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید