صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر وبسایت
نوید جمشیدی
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر وبسایت: نوید جمشیدی
سه شنبه / ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۸:۱۰
کد خبر: 13377
گزارشگر: 213
۴۸۴۵
۰
۰
۴
به بهانه زلزله در ترکیه، سوریه و خوی

ارتباط زلزله های جدید با «هارپ»/زمین لرزه های بزرگ را چه چیزی به وجود می آورد؟

ارتباط زلزله های جدید با «هارپ»/زمین لرزه های بزرگ را چه چیزی به وجود می آورد؟
آنتن‌های هارپ امواج رادیویی را مستقیما به سمت بالا، به سوی یونوسفر ارسال می‌کنند. حرارتی‌که در نتیجه‌ی این امواج ایجاد می‌شود در یونوسفر موجب پدید آمدن بی‌نظمی‌هایی در تراکم الکترون‌ها می شود.

به گزارش آسیانیوز، پروژه‌ی هارپ برنامه‌ پژوهشی یونوسفر فعال با فرکانس بالا است که شامل یک رصدخانه و محوطه‌ای به مساحت ۳.۱۱ هکتار می‌شود.

آنتن‌های هارپ امواج رادیویی را مستقیما به سمت بالا، به سوی یونوسفر ارسال می‌کنند. حرارتی‌که در نتیجه‌ی این امواج ایجاد می‌شود در یونوسفر موجب پدید آمدن بی‌نظمی‌هایی در تراکم الکترون‌های این ناحیه می‌شوند. این بی‌نظمی‌‌ها اجازه می‌دهند تا امواج ارسالی از ماهواره‌ها بدون برخورد به یونوسفر به زمین برسند.

در محوطه این پروژه، ۱۸۰ آنتن فرکانس بالا قرار دارند که ارتفاع هرکدام از آن‌ها به حدود ۲۲ متر می‌رسد. هر یک از این آنتن‌ها دست‌بالا ۳۶۰۰ کیلووات توان دارند، یعنی چیزی حدود ۷۵ برابر یک ایستگاه رادیویی معمولی که البته این مقدار انرژی، کسر بسیار ناچیزی از میزان تشعشعاتی است که در هنگام یک توفان خورشیدی معمولی به زمین می‌رسد.

---------

بیشتر بخوانید

نقش نیروگاه هسته ای در زلزله ۷ ریشتری ترکیه+ویدئو

----------------------------------

با وجود آن‌که رصدخانه به‌طور مستمر کار می‌کند، آنتن‌های فرکانس بالا، تنها در مواقعی خاص مانند زمان‌هایی که فعالیت تحقیقاتی بخصوصی موردنیاز باشد به کار می‌افتند.

چنین وضعیتی تقریبا ماهی یک‌بار پیش می‌آید.


همه چیز زیر سر هارپ است؟
متأسفانه باید به نظریه‌پردازان توطئه و طرفدارانشان بگوییم که هارپ به‌هیچ‌عنوان قادر به دست‌کاری آب‌وهوا نیست. امواج رادیویی مخابره‌شده به ‌وسیله‌ی هارپ نمی‌تواند توسط تروپوسفر (troposphere) یا استراتوسفر (stratosphere) جذب شوند. تنها یونوسفر (ionosphere) است که این امواج را جذب می‌کند و خب، چندین کیلومتر با بالاترین لایه‌های اتمسفری فاصله دارد.

بخش‌های مختلف لایه‌ی یونوسفر تقریبا به‌صورت دائم و هر روزه با امواج و تشعشعات خورشیدی ساخته و جایگزین می‌شوند. شب‌هنگام، سطح یونیزه شدن در ارتفاع پایین‌تر یعنی بین هشتاد تا صدوشصت ‌کیلومتری به‌سرعت کم می‌شود، اما در ارتفاعات بالاتر یعنی ارتفاع بالاتر از ۳۲۰ کیلومتر تقریبا تمام شب طول می‌کشد تا این بخش‌های یونیزه‌شده پراکنده شوند.

در طول شب، زمانی که یونوسفر طبیعی در وضعیت حداقلی خود قرار دارد، هارپ می‌تواند نوعی شفق قطبی ضعیف را تولید کند. البته با این‌که این امواج، تأثیر زیادی ندارند، اما می‌توان با دستگاه‌های خاص رصد، تأثیرشان را دید. در طول روز، امواج خورشیدی آن‌قدر با قدرت یونوسفر را یونیزه می‌کنند که اثرات بسیار ضعیف هارپ نمی‌توانند کوچک‌ترین تأثیری بر این لایه بگذارند.

بنابراین به‌محض این‌که آنتن‌های هارپ خاموش شوند، اثرات آن تقریبا بلافاصله از بین می‌روند.

1- برای این‌که هارپ - یا هر سلاح دیگری- باعث زمین‌لرزه شود، باید روی زمین‌کره - یعنی زیر زمین - تاثیر بگذارد نه روی هوا و اتمسفر

2- بعد از وقوع زلزله احتمال تغییراتی در جو زمین وجود دارد اما نه قبل از آن. در واقع جو زمین باعث زلزله نیست.

3- انرژی که آنتن‌های هارپ ایجاد می‌کنند، بعد از رسیدن به بخش‌های بالایی جو زمین انرژی بسیار کمی دارد، حتی کمتر از یک اجاق مایکروویو. با این حساب باید تغییر ملموسی در جو نمی‌شود./

منبع: تجارت نیوز

https://www.asianews.ir/u/9bz
اخبار مرتبط
سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه در صفحه توییتر خود در این ارتباط نوشت: «اولین محموله کمک‌های انسان‌دوستانه ‎جمهوری اسلامی ایران به زلزله‌زدگان سوری رسید.
استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله با بیان اینکه پس‌لرزه‌های چند روز آینده، بناهای نیمه‌آسیب‌دیده بیشتری تخریب شوند، از وجود نیروگاه هسته ای نرسین اظهار نگرانی کرد.
رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه اعلام کرد زلزله‌امروز ترکیه بزرگ ترین فاجعه طبیعی این کشور از سال 1939 تاکنون است که در نتیجه آن، 2818 ساختمان (تاکنون) به طور کامل فروریخته است.
ارسال پیام هشدار زلزله، امروز، روی گوشی‌های موبایل و همراه اول واکنش های و حاشیه های متفاوتی را برانگیخت.
یزد - بیست و چهارمین مانور سراسری زلزله و ایمنی هم‌زمان با سراسر کشور در مدرسه علی سهیلی و به همت واحد ایمنی و مدیریت بحران شرکت برق منطقه‌ای یزد برگزار شد
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید