صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر بخش آنلاین(آسیانیوز)
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر بخش آنلاین (آسیا نیوز): نوید جمشیدی
یکشنبه / ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ / ۲۳:۴۸
کد خبر: 1523
گزارشگر: 99
۱۳۷۹
۰
۰
۰
تری ایگلتون

تحلیل ایگلتون از مفهوم ایدئولوژی؛ از روشنگری تا پسامدرنیته

تحلیل ایگلتون از مفهوم ایدئولوژی؛ از روشنگری تا پسامدرنیته
نشر بان دومین چاپ خود از «درآمدی بر ایدئولوژی» اثر تری ایگلتون را منتشر کرد. نویسنده در این کتاب به کاوشی درازدامن در تاریخ تحولات مفهوم ایدئولوژی از نهضت روشنگری تا پست‌مدرنیسم پرداخته است.
نشر بان دومین چاپ خود از کتاب «درآمدی بر ایدئولوژی» اثر تری ایگلتون و ترجمه اکبر معصوم بیگی را با شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه، ۳۴۴ صفحه و بهای ۵۰ هزار تومان منتشر کرد. نخستین چاپ نشر بان از این کتاب در سال گذشته (۱۳۹۷) با شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و بهای ۴۲ هزار تومان در دسترس مخاطبان قرار گرفت. این کتاب پیشتر در سال ۱۳۸۱ توسط نشر آگه با شمارگان دو هزار و ۲۰۰ نسخه و بهای دو هزار و ۵۰۰ تومان منتشر شده بود.
ایدئولوژی همواره مفهومی مناقشه‌انگیز بوده است. نزد عده‌ای از کسان این مفهوم فراگیرتر و رایج‌تر از آن است که بتواند معنادار و کارآمد باشد. نزد پاره‌ای دیگر، مفهوم ایدئولوژی برای جهانی که دستخوش این‌همه تفاوت و از هم‌گسیختگی است بیش از اندازه همبسته و منسجم است. کتاب «درآمدی بر ایدئولوژی» هم برای نوآمدگان به این موضوع و هم آشنایان با مفهوم ایدئولوژی تعریف‌های متفاوت و گونه‌گونِ متعدد به دست می‌دهد و به کاوش درازدامن در تاریخ پر پیچ‌وخم این مفهوم از نهضت روشنگری تا پست‌مدرنیسم می‌پردازد. مباخث با ارائه ۱۶ تعریف ار ایدئولوژی آغاز می‌شود که دامنه آن از فرآیند تولید معانی، علائم و ارزش‌ها در زندگی اجتماعی تا فرآیندی که از طریق آن زندگی اجتماعی به واقعیتی طبیعی بدل می‌شود. آنگاه برخی از تناقض‌های مطرح در مفهوم ایدئولوژی مطرح می‌شود.
«درآمدی بر ایدئولوژی» تفسیرهای روشنی از اندیشه متفکران اصلی مارکسیست و دیگرانی چون شوپنهاور، نیچه، فروید و پساساختارگرایان گوناگون فراهم می‌آورد. کتاب تری ایگلتون افزون بر آن‌که بسیاری از مفهوم‌های جانبی مرتبط با موضوع اصلی را روشن می‌سازد، یا به عبارتی دخالت سیاسی بحث‌انگیزی است در مباحث نظری جاری در جهان گسترده علوم انسانی.
کتاب هفت فصل دارد که عناوین آن به ترتیب از این قرار است: «ایدئولوژی چیست؟»، «استراتژی‌های ایدئولوژی»، «از روشنگری تا بین الملل دوم»، «از لوکاچ تا گرامشی»، «از آدورنو تا بوردیو»، «از شوپنهاور تا سورل» و «گفتمان و ایدئولوژی».
https://www.asianews.ir/u/1cu
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید