صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر بخش آنلاین(آسیانیوز)
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر بخش آنلاین (آسیا نیوز): نوید جمشیدی
چهارشنبه / ۲۸ آبان ۱۳۹۹ / ۰۹:۲۳
کد خبر: 3016
گزارشگر: 213
۱۳۶۹
۰
۰
۱
دبیر اجرایی خانه کارگر لرستان:

کارگران به دلیل ترس از بیکاری ابتلا به کرونا را انکار می کنند

کارگران به دلیل ترس از بیکاری ابتلا به کرونا را انکار می کنند
بسیاری از کارگران استان لرستان تن به قراردادهای کاری چندماهه می‌دهند؛ درحالی‌که ماهیت شغلی آنها مستمر است و کارگران لرستانی با گسترش کرونا شرایط بدی را تجربه می‌کنند؛ اگرچه تمام کارگران استان لرستان از آثار گسترش کرونا در امان نبوده‌اند ولی آسیب‌پذیری کارگران ساختمانی نسبت به صنوف دیگر بیشتر بوده است.

بسیاری از کارگران استان لرستان تن به قراردادهای کاری چندماهه می‌دهند؛ درحالی‌که ماهیت شغلی آنها مستمر است و کارگران لرستانی با گسترش کرونا شرایط بدی را تجربه می‌کنند؛ اگرچه تمام کارگران استان لرستان از آثار گسترش کرونا در امان نبوده‌اند ولی آسیب‌پذیری کارگران ساختمانی نسبت به صنوف دیگر بیشتر بوده است.

گسترش کرونا در کشور زندگی تمام آحاد جامعه را تحت تاثیر قرار داده و در این میان برخی از اقشار آسیب بیشتری دیده‌اند؛ کارگران جزو همین گروه‌ هستند. برخی از کارگران استان لرستان به دلیل ترس از بیکار شدن، ابتلای خود به کرونا را پنهان می‌کنند. آنها از مرخصی استعلاجی صرف نظر می‌کنند و به کار ادامه می‌دهند. اگرچه کارگران پروژه‌ای استان لرستان ۳ درصد حق بیمه بیکاری خودشان را پرداخت می‌کنند ولی با پایان پروژه از دریافت مقرری بیمه بیکاری محروم هستند.

محمدحسین موسیوند (دبیر اجرایی خانه کارگر لرستان) درباره وضعیت کارگران این استان گفت: کارگران لرستان وضعیت مناسبی ندارند و آسیب‌پذیرترین قشر جامعه در دوران کرونا هستند. وضعیت کارگران ساختمانی نسبت به کارگران صنوف دیگر بدتر است؛ این گروه از میان کارگران بیشترین آسیب را دیده‌اند. ۴۰ درصد از کل کارگران استان لرستان، کارگران ساختمانی هستند.

وی ادامه داد: متاسفانه مقرری بیکاری به کارگران ساختمانی تعلق نمی‌گیرد. دولت باید راهکار یا برنامه‌ای برای بیمه بیکاری آنها درنظر بگیرد. حدود ۷ هزار نفر کارگر ساختمانی بیمه شده، وضعیت مناسبی ندارند. در شرایط عادی بخشی از سهم بیمه این کارگران را دولت پرداخت می‌کند، اما از دولت می‌خواهیم که در دوران کرونا حق بیمه آنها را به تمامی پرداخت کند به دلیل اینکه این افراد در حال حاضر بیکار هستند.

دبیر اجرایی خانه کارگر خرم‌آباد درباره وضعیت کارگران صنوف دیگر توضیح داد: واحدهای صنعتی استان لرستان زیاد فعال نیستند. شرایط صنعتی استان مربوط به دولت فعلی نیست و به تمام دولت‌ها مربوط می‌شود. باید گفت سالهاست بیشتر کارخانه‌های استان تعطیل یا نیمه تعطیل هستند. واحدهای «نساجی بروجرد» و «شیر پگاه» فعال هستند ولی کارگران این کارگاه‌ها هم مشکلات خاص خودشان را دارند.

به نقل از ایلنا، موسیوند افزود: حدود ۹۴۰ کارگر در بهترین کارخانه استان یعنی نساجی بروجرد کار می‌کنند ولی مشکل نقدینگی دارند. کارگران نساجی ۱ یا ۲ ماه دستمزد معوقه دارند. کارگران واحد «فارسیت دورود» مدت‌هاست که حقوق معوقه دارند. مشکل استان لرستان، نداشتن واحد تولیدی مناسب (سرپا) است تا دستمزد کارگران را کامل پرداخت کند.

او ادامه داد: مشکل اصلی تامین نبودن امنیت شغلی کارگران است. قراردادهای کاری ۱ یا ۳ ماهه در استان لرستان رایج شده است. بیشتر کارفرمایان با کارگران قرارداد کاری یک یا سه ماهه می‌بنند حتی اگر کار، ماهیت مستمر داشته باشد. کارگر پس از اتمام قرارداد بیکار می‌شود و در صورت تمایل کارفرما به کار بازخواهد گشت. قانون همیشه به نفع کارفرما است. قانون می‌گوید قرارداد کاری تمام شده است و کارگر دیگر نمی‌تواند کار کند.

موسیوند توضیح داد: کارگرانی که در پروژه‌ها کار می‌کنند، ۳ درصد حق بیمه بیکاری پرداخت می‌کنند. پس از اتمام پروژه به دلیل اینکه کمتر از یکسال در کارگاه مشغول به کار بوده‌اند شامل بیمه بیکاری نمی‌شوند. چرا وقتی به کارگران پروژه‌ای مقرری بیمه بیکاری پرداخت نمی‌کنند، از آنها ۳ درصد حق بیمه بیکاری می‌گیرند؟

او در پایان درباره وضعیت کارگران در روزهای کرونایی گفـت: کارگری که کرونا بگیرد، تحت پوشش تامین اجتماعی است و به مرخصی استعلاجی می‌رود اما کارفرما حقوق این یک ماه را پرداخت نمی‌کند به همین دلیل برخی کارگران از ترس بیکار شدن یا به دلیل نگرفتن حقوق در دوران استعلاجی، بیماری خود را پنهان می‌کنند. این یعنی برخی کارگران کرونا دارند ولی به محل کارخود می‌روند و کارگران دیگر را هم آلوده می‌کنند.

 کارگران استان لرستانکارگران نساجی بروجردکرونا و کارگرانموسیوندکارگران ساختمانی استان لرستان

https://www.asianews.ir/u/1Rt
اخبار مرتبط
این روزها بازنشستگان کارگری با مصائب بسیار دست و پنجه نرم می‌کنند؛ دردهایی که قبل از هرچیز در پایین بودن سطح حقوق ماهانه آنها ریشه دارد و بعد از آن، به ناکافی بودن خدمات درمانی و بهداشتی ارائه شده بازمی‌گردد؛ بازنشستگان خواستار مشارکت در تعیین سرنوشت خود هستند و می‌گویند «تامین اجتماعی» سرمایه بین نسلی ماست. در این باره فعال صنفی مستقل بازنشستگان در گفت و گویی با تاکید بر اهمیت نقش مشارکت جمعی در نیل به اهداف مشترک، از اجرایی نشدن قانون در تعیین مزد و مستمری طبقه کارگر می‌گوید.
رئیس فراکسیون کارگری مجلس یازدهم در ارتباط با بدهی دولت به سازمان گفت: دولت خلاف قانون عمل می‌کند و تامین اجتماعی را نادیده می‌گیرد.
براساس آخرین آمارها، بازنشستگان صندوق‌های کشوری و لشگری، روی هم، در بیشترین حالت، ۲.۵ میلیون نفر هستند؛ اما بازنشستگان تامین اجتماعی، ۳.۵ میلیون نفر هستند؛ وقتی دولت برای ۲.۵ میلیون نفر، ۲۸ هزار میلیارد تومان برای همسان‌سازی اختصاص داده، چرا برای ۳.۵ میلیون نفر حداقل ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار سالانه‌ی همسان‌سازی در نظر نگیرد؟!
رییس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران، گفت که سبد هزینه هر خانوار تقریبا به ۱۰ میلیون تومان رسیده است؛ این در حالی است که بر اساس سبد غذایی وزارت بهداشت از ۶۰ درصد جامعه زیر خط فقرند.
مشاور کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور گفت: در شرایطی که کف مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی از ناحیه اجرای همسان‌سازی تنها ۷۵ هزارتومان افزایش یافت که افزایش حقوق بازنشستگان کشوری از همین ناحیه، بین ۷۰۰ هزار تا ۸ میلیون تومان است.
وزیر رفاه گفت: حقوق بازنشستگان پس از متناسب‌سازی 90 درصد افزایش می یابد و بازنشستگان تامین اجتماعی می‌توانند از تسهیلات ۵ میلیون تومانی بدون ضامن برخوردار شوند.
رئیس صندوق بازنشستگی کشور گفت: وام 50 میلیونی جهت خرید لوازم خانگی به بازنشستگان کشوری تعلق می گیرد.
حقوق متناسب‌سازی شده بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی از مرداد ماه سال جاری پرداخت می شود
محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در توییتی نوشت: از امروز با عرضه سهام صندوق مدیریت ثروت در فرابورس، صد هزار نفر از بازنشستگان کشوری که قبلاً ثبت نام کرده اند، سهامدار این صندوق می شوند
محمود مرتضایی فرد، مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی صندوق بازنشستگی کشوری، از واریز 1.2 میلیون تومان به حساب بازنشستگان کشوری خبر داد.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید