صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر بخش آنلاین(آسیانیوز)
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر بخش آنلاین (آسیا نیوز): نوید جمشیدی
جمعه / ۲۶ دی ۱۳۹۹ / ۱۲:۴۱
کد خبر: 3526
گزارشگر: 213
۲۳۹۷
۰
۰
۱
سازمان اطلاعات انرژی آمریکا:

درآمد نفت ایران یازده میلیارد دلار در 2020/ صادرات نفت ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت

درآمد نفت ایران یازده میلیارد دلار در 2020/ صادرات نفت ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت
طبق گزارش سازمان اطلاعات انرژی آمریکا، در ۹ ماه نخست سال ۲۰۲۰، درآمد خالص صادرات نفت ایران ۱۱ میلیارد دلار بوده است؛ در حالی که رییس کل بانک مرکزی ایران، مجموع درآمد صادرات نفت ایران طی سال‌های ۹۸ و ۹۹ را حدود ۲۰ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت که دسترسی بانک مرکزی به این منابع نیز «بسیار کمتر» از این مبلغ بوده است.
بر اساس این گزارش، درآمد صادرات نفت ایران در مدت مشابه سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به ترتیب ۶۷ میلیارد دلار و ۳۰ میلیارد دلار بود.

این سازمان پیش‌تر گزارش داده بود که در سال ۲۰۲۰ صادرات نفت ایران به ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته است.

هفته گذشته، عبدالناصر همتی، رییس کل بانک مرکزی ایران، مجموع درآمد صادرات نفت ایران طی سال‌های ۹۸ و ۹۹ را حدود ۲۰ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت که دسترسی بانک مرکزی به این منابع نیز «بسیار کمتر» از این مبلغ بوده است.

همتی به صراحت گفت که مجموع درآمد ناشی از صادرات نفت ایران طی نزدیک به دو سال اخیر، کمتر از نصف درآمد سالانه صادرات نفت در سال‌های پیش از خروج ایالات متحده از برجام و اعمال دور جدید تحریم‌ بوده است. این میزان به معنای آن است که درآمد سالانه نفت طی هر یک از این دو سال حدود ۱۰ میلیارد دلار بوده است.

گزارش روز پنج‌شنبه سازمان اطلاعات انرژی آمریکا تخمین می‌زند که در سال ۲۰۱۹ اعضای اوپک حدود ۵۹۵ میلیارد دلار از محل صادرات نفت درآمد کسب کرده‌اند، که در این میان عربستان سعودی با ۲۰۲ میلیارد دلار، یعنی یک سوم کل درآمد اوپک در این سال را به خود اختصاص داده است.

این گزارش پیش‌بینی کرد در سال ۲۰۲۰ درآمد صادرات نفت کل اعضای اوپک به ۳۲۳ میلیارد دلار برسد که این میزان پایین ترین سطح درآمد اوپک در ۱۸ سال اخیر است و دلیل آن رکود اقتصادی ناشی از شیوع کرونا عنوان شده است.

همچنین این گزارش عنوان شده است که در سال ۲۰۲۰ متوسط تولید روزانه نفت اوپک به ۲۵ میلیون ۸۰۰ هزار بشکه در روز برسد که این میزان سه میلیون ۵۰۰ هزار بشکه کمتر تولید روزانه اوپک در سال ۲۰۱۹ است.

از سوی دیگر، اوپک نیز در گزارشی که روز پنج‌شنبه منتشر شده پیش‌بینی کرد میزان روزانه تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۱ ۹۵ میلیون ۹۰۰ هزار بشکه در روز باشد که این میزان افزایش تقاضا به میزان پنج میلیون و ۹۰۰ هزار در روز را نشان می‌دهد.

این سازمان با هشدار نسبت به اینکه تاثیر پیامدهای شیوع کرونا تاثیر خود را بر اقتصاد جهانی و میزان تقاضا در سال آینده ادامه خواهد یافت گفت: «پیش بینی نمی شود که میزان تقاضا از افتی که سال ۲۰۲۰ برای آن به وجود آمد، احیا شود.»/




https://www.asianews.ir/u/1Z2
اخبار مرتبط
صنعت فولاد صنعتی استراتژیک است، اما جایگاه این صنعت در برنامه‌های توسعه ‏ای مغفول مانده است. مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان تاکید می‌کند که باید از فناوری‌های نوین در این صنعت استفاده شود.وی معتقد است باید با توسعه این صنعت زیرساختی، نفت را کم‌کم از حوزه مرکزی خارج و صنایعی چون فولاد را جایگزین آن کرد و درباره صنعت فولاد و جایگاه آن در دنیا و همچنین مهم‌ترین آسیب‌های وارد شده به این صنعت طی ۴ دهه گذشته و راهبردهای فولاد مبارکه به‌عنوان تامین‌کننده ۵۰درصد فولاد خاورمیانه سخن گفته است.
رئیس کل بانک مرکزی ایران گفت: کره جنوبی به‌دنبال تحویل آمبولانس و دستگاه تست کرونا به جای پول ایران بود.
با وجود تشدید محدودیت‌های ناشی از شیوع جهانی ویروس کرونا، تحریم‌‎ها و فشارهای اقتصادی استکباری در ۹ماه امسال، وضعیت بازارهای صادرات کشور بهتر شده و اکنون بالای ۹۰درصد از دروازه‌های مرزی برای صادرات فعال هستند.
رییس کل بانک مرکزی مجموع درآمد صادرات نفت ایران طی سال‌های ۹۸ و ۹۹ را حدود ۲۰ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت که دسترسی بانک مرکزی به این منابع نیز «بسیار کمتر» از این مبلغ بوده است.
بودجه سال آینده بدون در نظر گرفتن میزان فروش نفت و واگذاری اموال منقول و غیرمنقول دولتی، حدود ۳۲۰ هزار میلیارد تومان کسری دارد.
در سال ۱۳۹۸ به علت افزایش نرخ ارز و در نتیجه افزایش قیمت کالاها، تورم کشور به بالای ۳۹ درصد رسید و سازمان برنامه در گزارش مبانی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و برنامه سالانه دستگاه‌های اجرایی بودجه سال ۱۴۰۰ به تحلیل نرخ تورم پرداخت.
به عقیده کارشناسان اکونومیست، تورم ایران در سال آینده ۲۱٫۳ درصد خواهد بود و تراز بودجه نیز به ۶٫۷- درصد تولید ناخالص داخلی خواهد رسید و تولید ناخالص داخلی سرانه ایران ۶۱۵۰ دلار تخمین زده شده است؛ این در حالی است که همه‌گیری کرونا ضربه دیگری به اقتصاد ایران بود و از سویی تمام این موارد ممکن است موجب شود در انتخابات بعدی ایران یک اصولگرا به پیروزی برسد.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید