صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر بخش آنلاین(آسیانیوز)
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر بخش آنلاین (آسیا نیوز): نوید جمشیدی
یکشنبه / ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ / ۰۳:۵۳
کد خبر: 3878
گزارشگر: 213
۸۴۰
۰
۰
۳
بنا به اظهاراتی از معاون اول رئیس‌جمهور

حتی یک بشکه نفت!

حتی یک بشکه نفت!
معاون اول رئیس‌جمهور در توضیح شرایط اقتصادی کشور گفت که «مدعیان دور زدن تحریم‌ها یک بشکه نفت هم نفروختند».

معاون اول رئیس‌جمهوری ایران  در توضیح شرایط اقتصادی کشور گفت که «مدعیان دور زدن تحریم‌ها یک بشکه نفت هم نفروختند».

اسحاق جهانگیری با اشاره به یکی از جلسات مقامات ایران با آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، گفت که یکی از حاضران در این جلسه ادعا کرده بود کسی را می‌شناسد که می‌تواند روزانه ۲ میلیون بشکه نفت بفروشد، «اما همه فقط مدعی بودند و نتوانستند حتی یک بشکه نفت بفروشند».

حتی یک بشکه نفت!

وی در ادامه اظهار داشت: «با قاطعیت می‌گویم هیچ کشوری از دوستان شفیق و نزدیک ایران و دیگران به طور رسمی از ما نفت خریداری نکرده‌اند.»

بر اساس آمارهای رسمی، تنها چین در سال گذشته میلادی به صورت رسمی نفت از ایران خریده، اما آمارهای گمرکی چین هم نشان می‌دهد که میزان خرید روزانه آن از ایران کمتر از ۸۰ هزار بشکه نفت بوده است.

خبرگزاری رویترز قبلا گزارش داده بود بخشی از نفت ایران از راه‌های پنهانی و تغییر اسناد، به عنوان نفت اندونزی و مالزی راهی چین می‌شود. اندونزی ماه گذشته دو نفتکش را که «به صورت غیرقانونی» نفت ایران را در آب‌های این کشور به همدیگر منتقل می‌کردند، توقیف کرد.

بخشی از نفت ایران نیز راهی ونزوئلا و سوریه می‌شود. آمارهای شرکت اطلاعات انرژی که خدمات ردیابی نفتکش‌ها نیز ارائه می‌دهد حاکی است که متوسط صادرات روزانه نفت ایران در سال گذشته میلادی حدود ۳۲۰ هزار بشکه بوده است.

این در حالی است که در بودجه سال ۹۹ صادرات روزانه ۱.۵ میلیون بشکه نفت گنجانده شده است.

آمارهای خزانه‌داری کل کشور نیز نشان می‌دهد در ۹ ماه ابتدایی سال جاری خورشیدی تنها ۱۶ درصد از درآمدهای نفتی پیش‌بینی شده در بودجه محقق شده است.

آقای جهانگیری گفته است امروز کسی نیست که بگوید بودجه کشور در این ایام دچار «تلاطم شدید» شده است.

وی افزود: «امسال و تا اوایل اسفند ماه، ۵۷۰ هزار میلیارد تومان بودجه کشور بوده که هزینه شده و کمتر از ۹ هزار میلیارد تومان آن از درآمد نفت به‌دست آمده و کشور در این شرایط اداره شده است.»

کاهش درآمدهای ۱۱ ماهه نفت ایران به ۹ هزار میلیارد تومان در حالی است که در بودجه سال جاری صادرات ۵۷ هزار میلیارد تومان فروش نفت پیش‌بینی شده بود.

شرکت ملی نفت ایران رسما مسئول صادرات نفت کشور است. این شرکت بعد از تحریم‌های آمریکا بارها سعی در فروش نفت از طریق بورس به بخش خصوصی کرد و حتی اعلام شد آذرماه ۹۷ یک میلیون بشکه نفت از طریق بورس به بخش خصوصی فروخته شده تا به خارج صادر شود.

اما آقای جهانگیری می‌گوید به غیر از شرکت ملی نفت، هیچ شرکت و فردی حتی یک بشکه نفت نیز نتوانسته به خارج صادر کند.

وی عنوان کرد: «ما با یافتن راهکارهایی توانستیم نفت را با ده‌ها خطر و ریسک به فروش رسانده و پول آن را به کشور بازگردانیم. با قاطعیت می‌گویم که تا آنجا که من مطلع هستم یک دلار از پول نفت در این میان تلف نشد.»

اظهارات «قاطعانه» آقای جهانگیری درباره تلف نشدن حتی «یک دلار» پول ایران در حالی است که آمریکا طی ماه‌های گذشته یک محموله ۱.۲ میلیون بشکه‌ای بنزین و یک محموله ۲ میلیون بشکه‌ای نفت ایران را توقیف کرده و به فروش رسانده است. اما ایران می‌گوید که این محموله‌ها را قبلا به بخش خصوصی یا کشورهای دیگر فروخته بوده و از این رو دیگر دارایی ایران محسوب نمی‌شود./

https://www.asianews.ir/u/24r
اخبار مرتبط
رییس کمیته مشترک ایران و ژاپن اظهار داشت: بحث تحریم‌ها متاسفانه باعث بلوکه شدن پول‌های ایران در ژاپن شده است که حتی نمی‌توانیم تهاتر هم انجام بدهیم تا در قبال آن ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز تولید را تامین کنیم.
آمارهای رسمی اداره تنظیم بازار انرژی ترکیه نشان می‌دهد در سال گذشته میلادی واردات گاز ترکیه از ایران با کاهشی ۳۱ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۹ به ۵ میلیارد و ۳۲۰ میلیون متر مکعب رسید.
یک کشتی مخصوص حمل خودرو، متعلق به شرکت «هلیوس رِی» اسرائیل که با پرچم باهاما حرکت می‌کرد، در دریای عمان دچار انفجار شد.
امروزشنبه 25 بهمن حوالی ظهر، انفجار مهیبی در نقطه صفر مرزی ایران به سمت گمرک اسلام‌قلعه در خاک افغانستان رخ داد و در حالی که هنوز از تلفات احتمالی این حادثه خبری در دست نیست، یک مسئول محلی گفته است که تلفات حادثه «زیاد خواهد بود».
یک مقام وزارت دادگستری آمریکا ادعا کرد بیش از یک میلیون بشکه بنزین ایران که سال گذشته بر اساس تحریم‌ها ضبط شده بود به فروش رفته و یک نفتکش دیگر حامل نفت خام ایران که اخیرا توقیف شده است در مسیر حرکت به سوی آمریکاست و به‌زودی فروخته می‌شود.
خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد دولت جو بایدن در حال بررسی راهی برای کم کردن فشار مالی بر ایران بدون برداشتن تحریم‌های اقتصادی از جمله تحریم‌های نفتی با حمایت از منابعی مانند وام صندوق بین المللی پول به ایران است.
اگرچه تا هفته گذشته شواهد مهمی از احتمال رشد نرخ مخابره نشده بود ولی حرکت روز گذشته نفت خام و صعودی شدن آن و شکستن رکورد بالاترین قیمت یکسال اخیر و احتمال استمرار این روند صعودی نشان می‌دهد که پتانسیل رشد قیمت‌ها را باید جدی گرفت ولی این ادعا در نرخ‌های بالای فعلی بیش از حد خوش‌بینانه و شجاعانه است و تحقق آن به معنی آغاز یک دوره جدید از رشد قیمت‌ها در بازارهای کالایی خواهد بود. در این میان چین جایگاهی ویژه در تعیین روند بازارهای کالایی دنیا دارد.
منابع مطلع به خبرگزاری بلومبرگ گفته‌اند، دولت ایالات متحده درصدد توقیف یک تانکر با محموله حدود دو میلیون بشکه‌ نفت است که احتمال می‌رود متعلق ایران باشد.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید