صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر بخش آنلاین(آسیانیوز)
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر بخش آنلاین (آسیا نیوز): نوید جمشیدی
جمعه / ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۵:۱۲
کد خبر: 4383
گزارشگر: 213
۱۳۲۶۱
۰
۱
۱۳
رئیس انجمن دیابت ایران:

«دیابتی ها» در فاز «دوم» تزریق واکسن کرونا

«دیابتی ها» در فاز «دوم» تزریق واکسن کرونا
رئیس انجمن دیابت ایران گفت: اکنون بیش از هشت میلیون نفر جمعیت کشور مبتلا به دیابت هستند و تزریق واکسن کرونا به این افراد ضروری است و باید همه بیماران تحت نظر پزشک معالج، واکسیناسینه شوند.

به گزارش آسیانیوز ، رئیس انجمن دیابت ایران گفت: افراد مبتلا به دیابت در فاز دوم واکسیناسیون کرونا که در ماه‌های خرداد و تیر انجام می‌شود، قرار دارند.

 اسدالله رجب توضیح داد: اکنون بیش از هشت میلیون نفر جمعیت کشور مبتلا به دیابت هستند و تزریق واکسن کرونا به این افراد ضروری است. باید همه بیماران تحت نظر پزشک معالج، اقدام به انجام این واکسیناسیون کنند.

------------------

بیشتر بخوانید

تشریح زمان‌بندی واکسیناسیون کرونا در ایران بر اساس «شغل» و «سن»

تشریح زمان‌بندی واکسیناسیون کرونا در ایران بر اساس «شغل» و «سن»

-----------------------------------------------------

بیماران مبتلا به دیابت حتی بعد از تزریق واکسن کرونا باید مانند سایر افراد جامعه پروتکل‌های بهداشتی مانند استفاده از ماسک، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، شستشوی مکرر دست‌ها یا ضدعفونی کردن آنها و پرهیز از تردد در محیط‌های شلوغ را انجام دهند.


رجب تصریح کرد: در صورت ابتلای یک فرد دیابتی به ویروس کرونا، علائم شدیدتر و وخیم‌تری را تجربه می‌کند ولی اگر دیابت را به خوبی کنترل کنند، اثر ویروس کرونا بر دیابت چندان شدید و وخیم نخواهد بود.

وی ادامه داد: ابتلا به بیماری‌ قلبی یا بیماری‌های مزمن دیگر، شرایط بیمار دیابتی مبتلا به کرونا را وخیم‌تر می‌کند، چرا که وجود بیماری‌های دیگر کار بدن را برای مقابله با ویروس کرونا سخت‌تر کردا و سیستم ایمنی بدن ضعیف‌تر می‌شود.

ایرنا نوشت: به گفته رئیس انجمن دیابت ایران، مبتلایان به بیماری دیابت در شرایط فعلی مانند سایر افراد باید به اصول تغذیه ایمن و سالم خود توجه ویژه کنند، نیازی نیست آنها مصرف ویتامین‌ها و مکمل‌های دارویی را جزو تغذیه خود قرار دهند و بیشتر از مواد غذایی مفید استفاده کنند.

وی همچنین با تاکید بر اینکه، داشتن تحرک جسمی منوط به حضور در اماکن ورزشی نیست، گفت: افراد در منزل نیز می‌توانند با انجام نرمش‌های سبک و کششی فعالیت فیزیکی داشته باشند و پس از هر وعده غذایی به منظور پیشگیری از چاقی حداقل ۱۵ دقیقه در منزل پیاده‌روی کنند.

مطالعه جدید نشان می‌دهد ۱۰ درصد بیماران مبتلا به کووید ۱۹ مبتلا به دیابت، در مدت یک هفته بستری شدن در بیمارستان جان خود را از دست می‌‌دهند.

محققان داده‌های مربوط به بیش از ۱۳۰۰ بیمار کووید ۱۹ مبتلا به دیابت با میانگین سنی ۷۰ سال را که در بیمارستان بستری بودند، مورد مطالعه قرار دادند. از بین این تعداد ۸۹ درصد مبتلا به دیابت نوع دو، سه درصد دیابت نوع یک و بقیه مبتلا به سایر انواع دیابت بودند.

محققان اذعان می‌کنند که استفاده از انسولین و سایر درمان‌های کنترل فشارخون احتمال کووید ۱۹ شدید را افزایش نمی‌دهد و بیماران دیابتی باید به درمان خود ادامه دهند.

همچنین تزریق واکسن کرونا از سوی وزارت بهداشت از اسفند سال گذشته آغاز شد و این واکسیناسیون بر اساس ردیف شغلی و سنی در ایران صورت می گیرد.

فاز اول: حدود یک و نیم میلیون نفر

در فاز اول تزریق واکسن کرونا یعنی در اسفند ۹۹ کارکنان مستقیم تغسیل متوفیان کووید ۱۹، پرسنل آزمایشگاه‌های کووید و نمونه‌بردار‌ها و کارکنان خط اول حوزه بهداشت واکسینه شده‌اند.

--------------------------------------
بیشتر بخوانید:

تشریح «نحوه واکسیناسیون سالمندان»/بدون ثبت نام برای «همه اولویت ها» پیامک ارسال می شود
----------------------------------------------------------------------

کارکنان خط اول حوزه درمان و پزشکی، پرسنل عملیاتی اورژانسی کشور، مرکز نگهداری سالمندان، جانبازان و معلولین و کارکنان مراکز خدمات جامع سلامت روستایی از اسفند ۹۹ تا فروردین ۱۴۰۰ واکسینه شده‌اند و سایر کارکنان بیمارستان‌های بستری کننده کووید ۱۹ تاپایان اردیبهشت واکسینه خواهند شد که جمعا حدود یک و نیم میلیون نفر می‌شوند.

فاز دوم: حدود ۱۲ میلیون نفر
در فاز دوم واکسیناسیون کرونا حدود ۱۲ میلیون نفر واکسن را تزریق خواهند کرد.

واکسیناسیون گروه سنی بالای ۸۰ سال از اردیبهشت تا خرداد ۱۴۰۰ را شامل می‌شود. همچنین در خرداد و تیرماه ۱۴۰۰ گروه‌های سنی ۶۵ تا ۷۹ سال واکسینه خواهند شد که اولویت در ابتدا با سنین بالاتر است. همچنین تا پایان تیر ماه افراد ۱۶ تا ۶۴ سال که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند واکسیناسیون خواهند شد.

در تیر و مرداد ۱۴۰۰ گروه‌های سنی ۶۰ تا ۶۴ سال واکسن را دریافت می‌کنند.

فاز سوم: حدود ۴ میلیون نفر
گفتنی است که در فاز ۴ واکسیناسیون کرونا حدود ۴ میلیون نفر واکسن تزریق می‌کنند.

------------------------------
بیشتر بخوانید:

مردم ایران از تزریق واکسن فایزر و مدرنا محروم می مانند؟!/نامه نظام پزشکی ایران به سازمان بهداشت جهانی برای تهیه واکسن کرونا
-----------------------------------------------------------------

در مرداد و شهریور امسال ساکنان در زندان‌ها و مراکز تادیب، پرسنل پلیس، نظامیان و سربازان در پادگان‌ها، گرمخانه‌ها، کمپ‌های معتادین و مهاجرین، پرسنل بانک‌ها، حمل و نقل عمومی و آموزش واکسیناسیون می‌شوند و همین عمل در مرداد ماه برای معلمین و کارکنان مدارس انجام خواهد شد.

فاز چهارم: حدود ۴۰ میلیون نفر (با کسر جمعیت فاز دوم)
گروه سنی ۵۵ تا ۵۹ سال در شهریور ۱۴۰۰ واکسینه می‌شوند و در مهر ۱۴۰۰ گروه‌های سنی ۵۰ تا ۵۴ سال و ۴۵ تا ۴۹ سال در اولویت دریافت واکسن خواهند بود.

در آبان ۱۴۰۰ هم گروه‌های سنی سی و پنج تا چهل و چهار سال به ترتیب از سنین بالاتر واکسن را تزریق می‌کنند، همین عمل برای گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ سال در آذر امسال انجام خواهد شد.

در دی ۱۴۰۰ هم گروه سنی ۱۸ تا ۲۴ سال واکسن را دریافت خواهند کرد.

اظهارات سخنگوی ستاد مقابله با کرونا درباره واکسن زدن به سالمندان

ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: برای تزریق واکسن کرونا نیازی به مراجعه حضوری و ثبت‌نام در سایت نیست بلکه برای همه اولویت‌ها، پیامک ارسال می‌شود.

علیرضا رییسی با اشاره به آغاز واکسیناسیون افراد بالای ۸۰ سال، افزود: ۱۹ هزار خانه بهداشت و ۹ هزار پایگاه سلامت در مناطق شهری و روستایی برای تزریق واکسن گروه‌های اولویت دارد آمادگی دارند.

معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: مراقبان سلامت با سالمندان بالای ۸۰ سال تماس می‌گیرند و پس از ثبت‌نام‌ها، برای تزریق فراخوان می‌شوند. رئیسی گفت: ۷۵ میلیون کد ملی در سامانه ما وجود دارد، ما برای افراد بالا ۸۰ سال پیامک می‌زنیم و بعد برای بالای ۷۵ سال فقط از طریق پیامک دعوت می‌کنیم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اضافه کرد: کسانی که در سامانه ما کد ملی آن‌ها نیست، کد ملی آن‌ها را از سازمان ثبت احوال خواهیم گرفت و آن‌ها را دعوت می کنیم پس نیاز به مراجعه به هیچ کجا ندارند.

رییسی افزود: برای افراد بالای ۷۵ سال پیامک خواهد آمد و مدت زمان ارسال پیامک یک هفته است و چنانچه در این یک هفته پیامک نیامد تنها در اینصورت از هفته آینده وارد سامانه salamat.gov.ir شوند و کد ملی خود را ثبت کنند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: قرار نیست پیامک همه افراد یکباره ارسال شود، در طول هفته بر اساس کد ملی‌ها پیامک دریافت خواهند کرد و برای آن ها بر اساس نوبت‌بندی فراخوان داده می‌شود.

سخنگوی ستاد ملی کرونا تاکید کرد: اگر چنانچه با افرادی تماس گرفته نشد، می‌توانند به سایت مراجعه و فقط کد ملی خود را ثبت کنند و مجدد با آن‌ها تماس گرفته خواهد شد./

https://www.asianews.ir/u/2lA
اخبار مرتبط
عبدالوهاب شهیدی، خواننده و نوازندهٔ سرشناس ایرانی که براساس برخی خبرها چهار روز پس از تزریق واکسن کرونا در ۹۹ سالگی دچار عارضه قلبی شده بود، یک روز پس از بستری شدن در بیمارستان، امروز، دوشنبه ۲۰ اردیبهشت درگذشت.
تزریق واکسن کرونا از سوی وزارت بهداشت از اسفند سال گذشته آغاز شد و این واکسیناسیون بر اساس ردیف شغلی و سنی در ایران صورت می گیرد.
واکسن‌های موجود کرونا در حال حاضر برای افراد زیر ۱۸ سال، در دوره بارداری و شیردهی، سابقه واکنش‌های حساسیتی شدید و وجود هر گونه بیماری حاد با تب یا بدون تب ممنوعیت مصرف وجود دارد.
حمید حسینی، عضو هیات رییسه اتاق ایران و عراق، درباره خرید واکسن کرونا با بخشی از پول‌های مسدودشده تهران در بغداد، گفت: توافق شده که از محل مطالبات صادرات برق و گاز به عراق، واکسن استرازنکا و اسپوتنیک خریداری شود؛ این در حالی است که حتی با تلاش های رییس بانک مرکزی در اواخر سال گذشته، وضعیت پول های بلوکه شده ایران در عراق، کره جنوبی و کشورهای دیگر هنوز نامشخص است.
همراه با واکسیناسیون سالمندان بالای ۸۰ کاربران توییتر خبر می‌دهند که این گروه با واکسن کره جنوبی واکسینه شدند؛ در حالی است که پیش از این خبری از واردات واکسن از کره جنوبی نبود.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: امیدواریم بتوانیم در خرداد ۱۴۰۰ اولین مجموعه میلیونی تولید واکسن را داشته باشیم و می‌توانیم تا پایان سال کار واکسیناسیون عمومی را به سرانجام برسانیم.
ثبت‌نام اولویت دوم واکسیناسیون کرونا در کشور آغاز شد. بر این اساس افراد بالای ۶۰ سال می‌توانند با مراجعه به پایگاه و مراکز جامع سلامت تحت پوشش معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران برای واکسیناسیون کرونا ثبت‌نام کنند؛ در حالی که ثبت‌نام در مراکز سلامت، در شرایطی انجام می‌شود که متقاضیان هیچ اطلاعی از زمان واکسیناسیون و واکسنی که قرار است تزریق شود، ندارند.
در حالی که در ایران مردم همچنان منتظرند تا دولت درباره خرید واکسن کرونا تصمیم بگیرد و بالاخره واکسن وارد کند، برخی از کشورها سه تا چهار برابر جمعیت خود واکسن کرونا خریده‌اند و مدت‌هاست که واکسیناسیون گسترده را آغاز کرده‌اند.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید