صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر بخش آنلاین(آسیانیوز)
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر بخش آنلاین (آسیا نیوز): نوید جمشیدی
سه شنبه / ۲۲ تیر ۱۴۰۰ / ۰۹:۵۴
کد خبر: 5054
گزارشگر: 213
۱۰۱۷۰
۰
۲
۶
زیان انباشته مالی برای یک بانک ایرانی

آیا بانک آینده و صاحب «ایران مال» ورشکسته است؟

آیا بانک آینده و صاحب «ایران مال» ورشکسته است؟
نام بانک آینده در سال ۹۹ با ماجرای فروش ایران‌مال بر زبان‌ها افتاد و باور عموم بر این بود که این بانک در سال‌های گذشته چندین بار از طریق فروش و تملیک مجدد ایران‌مال توانسته از ورشکستگی نجات پیدا کند.
به گزارش آسیانیوز، زیان انباشته بانک اینده تا پایان سال ۹۹نسبت به سال ۹۸ بیش از دو برابر شده و حالا به ۳۷ هزار میلیارد تومان رسیده است. این مبلغ نزدیک به چهار برابر در آمد نفتی سال گذشته است!

نام بانک آینده در سال ۹۹ با ماجرای فروش ایران‌مال بر زبان‌ها افتاد و باور عموم بر این بود که این بانک در سال‌های گذشته چندین بار از طریق فروش و تملیک مجدد ایران‌مال توانسته از ورشکستگی نجات پیدا کند و حالا هم قصد تکرار همین کار را دارد.

آن روزها با این که صورت‌های مالی بانک آینده خبر از وضعیت نامساعد بانک می‌داد اما معاون مالی آینده، علت فروش ایران‌مال را صرفا تکلیف الزامی و قانونی برای عدم بنگاه‌داری عنوان می‌کرد.

 حالا صورت‌های مالی جدید آینده خبر می‌دهد که زیان انباشته این بانک در عرض شش ماه، بیش از دو برابر شده و حدود ۱۰۹٫۹درصد رشد داشته است.

اختلاف چشمگیر دارایی و بدهی‌ها
تا پیش از این، آخرین صورت‌مالی منتشر شده بانک آینده در سال ۹۹، شش ماهه و نه ماهه بود. براساس صورت‌های گذشته مالی در شش ماهه ابتدایی سال ۹۹، بانک ۱۷٫۶ هزار میلیارد تومان زیان انباشته داشت.

اما صورت مالی سالانه بانک آینده که مربوط به پایان سال ۹۹ است نشان می‌دهد این زیان بیش از دو برابر شده و با ۱۷٫۵هزار میلیارد رشد به ۳۷٫۶هزار میلیارد تومان رسیده است. این یعنی حدود چهار برابر درآمد نفتی کشور در سال گذشته و فقط پنج هزار میلیارد کمتر از یارانه نقدی کل جمعیت ایران برای یکسال!

 در حال حاضر این بانک ۲۲۵٫۷هزار میلیارد تومان دارایی دارد در حالی که بدهی‌هایش از ۲۶۱٫۷ هزار میلیارد تومان نیز گذشته!

حدود نیمی ازدارایی‌های این بانک ناشی از وصول طلبش از اشخاص و نهادهای غیردولتی بوده و بیشتر بدهی‌ها هم به ردیف حقوق صاحبان سپرده‌های سرمایه‌گذاری تعلق دارد.

اختلاف آماری چند هزار میلیاردی؟!
صورت‌های مالی حسابرسی نشده بانک آینده نشان می‌دهد که سال ۹۷ این بانک ۱۱٫۷هزار میلیارد تومان زیان انباشته داشته. این زیان سال بعد جای این که جبران شود، افزایش یافته و به ۱۸٫۴ هزار میلیارد تومان رسیده و سال بعدش نیز تا بیش از دو برابر افزایش یافته و شده ۳۷٫۶هزار میلیارد تومان.

نکته جالب‌تر اما آنجاست که در صورت مالی ۶ ماهه ابتدایی سال ۹۹ زیان انباشته بانک تا پایان سال ۹۸، ۱۵٫۸ هزار میلیارد تومان گزارش شده بود درحالی که صورت مالی ۱۲ ماهه سال ۹۹ زیان انباشته همان سال را ۱۸٫۴ هزار میلیارد تومان گزارش کرده. این یعنی اختلاف آماری ۲٫۶ هزار میلیارد تومانی!

برای این که به بزرگی این اختلاف محاسباتی بانک پی ببرید خوب است بدانید سرمایه ثبت شده این بانک تنها ۱٫۶ هزار میلیارد تومان است!

سرمایه بانک در بدو تأسیس ۸۰۰میلیارد تومان بوده و طی یک مرحله در پایان سال ۹۵ به ۱٫۶ هزار میلیارد تومان رسیده است. این مبلغ اکنون یک بیستم سوم زیان انباشته بانک است./
تجارت نیوز
https://www.asianews.ir/u/33m
اخبار مرتبط
قیمت هر بیت‌کوین طی هفته گذشته ۴.۶۳ درصد کاهش یافته و به ۳۳ هزار و ۷۷۰ دلار رسیده که در مقایسه با اوج ۶۳ هزار و ۲۳۷ دلاری آن در نیمه آوریل گذشته ۴۶.۶ درصد افت کرده است؛ آیا روزهای پررونق بازار رمز ارزها به پایان رسیده است؟
براساس اعلام بانک مرکزی همه اشخاص حقیقی از جمله دارندگان سهام عدالت که تاکنون هیچ میزان از سهام خود را نفروخته‌اند و همه سرپرستان خانوار که حداقل یکی از یارانه‌های نقدی یا معیشتی را دریافت می‌کنند، می‌توانند تا سقف هفت میلیون تومان کارت رفاهی دریافت کنند.
بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور به یک دغدغه ملی تبدیل شده است و یکی از راه های علاج بحران ارزی فعلی این است که ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور برگردد و مشخص باشد که ما به ازای صادرات، کالا وارد کشور شده است و در این راستا افراد مدعی ارز متقاضی باید حتما مورد شناسایی و ارزیابی قرار گیرند و حساب های آنها بررسی شود و منشاء ارز متقاضی باید حتما مشخص و شفاف باشد.
ضعف نظام بانکداری کشور سال هاست که یکی از مهمترین موانع تولید در کشور است و همواره دست و پای تولیدکنندگان را بسته و نوعی حکمرانی ناعادلانه بر تولید و بنگاههای اقتصادی دارد؛ چه بسیار تولید کنندگانی که با وجود تولید محصولات با کیفیت و نوآورانه و تلاش برای ایجاد اشتغال پایدار مورد بی مهری نظام بانکی قرار گرفته و به تعطیلی کشیده شده اند.
تحقیقات جدید نشان داده است که هم سیستم بانکداری سنتی و هم صنعت طلا، بیش تر از شبکه بیت کوین انرژی مصرف می کنند.
دیجی‌کالا خبر داده با همکاری «دیجی‌پی» و « بانک مشترک ایران و ونزوئلا» امکان تسویه زودتر از موعد برای فروشندگان دیجی‌کالا فراهم شده است؛ به گفته کارشناسان این بانک نه زیر نظر کانون بانک‌های خصوصی است نه شورای بانک‌های دولتی.
سرانجام شورای رقابت در مورد تعیین میزان افزایش قیمت خودرو در سال ۱۴۰۰ تصمیم‌گیری کرد؛ البته کسانی‌که تا پایان سال ۱۳۹۹ برای خرید خودرو ثبت‌نام و پیش پرداخت کرده‌اند و مشمول دریافت سود نیستند، شامل این افزایش قیمت نمی‌شوند.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید