صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر بخش آنلاین(آسیانیوز)
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر بخش آنلاین (آسیا نیوز): نوید جمشیدی
پنج شنبه / ۷ اَمرداد ۱۴۰۰ / ۱۳:۳۶
کد خبر: 5320
گزارشگر: 213
۱۳۸۲
۰
۰
۲
اولین ورود خصوصی واکسن روسیه به ایران

واردات خصوصی واکسن آسترازانکای روس با قطره چکان!

واردات خصوصی واکسن آسترازانکای روس با قطره چکان!
سخنگوی سازمان غذا و دارو از واردات اولین محموله واکسن کرونا توسط بخش خصوصی به کشور خبر داد؛ این بار هم فقط ۳۰۰ هزار دُز واکسن آسترازنکای تولیدی روسیه به ایران رسیده است.
به کزارش آسیانیوز، سخنگوی سازمان غذا و دارو از واردات اولین محموله واکسن کرونا توسط بخش خصوصی به کشور خبر داد.

کیانوش جهانپور در حساب کاربری خود در تو‌ییتر نوشت که این محموله شامل بیش از ۳۰۰ هزار دُز واکسن آسترازنکای تولیدی روسیه است.

خبرگزاری ایرنا از مسکو نیز شامگاه چهارشنبه، ششم مرداد، خبر داده بود که دهمین محموله واکسن روسی «اسپوتنیک وی» به میزان صد هزار دوز تحویل سفارت ایران در مسکو شده و قرار است که روز پنج‌شنبه به تهران ارسال شود.

ایران و روسیه بهمن سال گذشته قرارداد واردات دو میلیون دُز واکسن اسپوتنیک‌ به ایران را امضا کردند و اواخر فروردین امسال نیز توافق کردند که روسیه تا آذرماه سال جاری، ۶۰ میلیون دز دیگر به ایران ارسال کند.

با این حال بنا بر آخرین اعلام مقامات وزارت بهداشت ایران تاکنون تنها کمی بیش از دو میلیون دُز از این میزان مورد توافق با روسیه وارد کشور شده است.

مرتضی خاتمی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، روز چهارم مرداد با اشاره به این‌که روسیه به تعهدات خود در مورد تحویل واکسن عمل نکرده‌ گفت: «انتظار این بود که تمام تولید این خط داخلی برای خودمان باشد، اما روسیه از خطوط تولید در هر کشور سهم عمده‌ای را دریافت می‌کند.»

کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه، نیز ۲ مرداد در صفحه اینستاگرام خود نوشته بود که یک عضو ستاد کرونای روسیه به او گفته است به دلیل محدودیت تولید واکسن در روسیه، این کشور هیچ واکسنی به کشورهای دیگر ارسال نمی‌کند و مقامات این کشور پس از بهبود روند واکسیناسیون در آن به تعهدات خود که به آن پایبند هستند، عمل می‌کنند.

روند کند واکسیناسیون در کشور در ماه‌های گذشته، همزمان با افزایش آمار کرونا در کشور از سوی برخی مسئولان و شهروندان مورد انتقاد قرار گرفته است.

در پی این اظهارات مسولان وزارت بهداشت ایران بر روی واردات واکسن از سایر کشورها از جمله روسیه، چین و هند متمرکز شدند.

بنابر آخرین اعلام وزارت بهداشت ایران تا ششم مرداد مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به حدود ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده است./
https://www.asianews.ir/u/39r
اخبار مرتبط
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا در کلاب هاوس اعلام کرد تا چند هفته دیگر و تا دوم مرداد حدود سه میلیون آسترازنکا و یک و نیم میلیون سینوفارم به دستمان می رسد و در مجموع ۸.۵ میلیون نفر واکسینه می‌شود.
همراه با واکسیناسیون سالمندان بالای ۸۰ کاربران توییتر خبر می‌دهند که این گروه با واکسن کره جنوبی واکسینه شدند؛ در حالی است که پیش از این خبری از واردات واکسن از کره جنوبی نبود.
در حالی که در ایران مردم همچنان منتظرند تا دولت درباره خرید واکسن کرونا تصمیم بگیرد و بالاخره واکسن وارد کند، برخی از کشورها سه تا چهار برابر جمعیت خود واکسن کرونا خریده‌اند و مدت‌هاست که واکسیناسیون گسترده را آغاز کرده‌اند.
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه فراخوان تزریق واکسن کرونا از سوی وزارت بهداشت خواهد بود، گفت: افرادی که فاقد پرونده الکترونیک سلامت هستند می‌توانند با مراجعه به نزدیک‌ترین پایگاه سلامت یا خانه بهداشت برای تشکیل پرونده خود اقدام کنند.
وقتی روند جهانی عرضه و تقاضای واکسن کرونا، نامتعادل است، خطر انحراف و رانت و سوءاستفاده وجود دارد.
علیرضا رییسی، ‌سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا که پیشتر از امکان پرداخت پول برای دریافت «زودتر» واکسن‌های وارداتی خبر داده بود، اعلام کرد واکسیناسیون برای همه گروه‌ها «رایگان» انجام خواهد شد؛ این در حالی است که او یکشنبه در ارتباط با واکسیناسیون اعلام کرده بود کسانی که نمی‌خواهند منتظر نوبت خود برای تزریق بمانند، می‌توانند با پرداخت هزینه زودتر واکسن را دریافت کنند.
ستاد کرونا در ایران همزمان با هشدار بدتر شدن بحران در کشور اعلام کرد کسانی که پول پرداخت کنند، می‌توانند «زودتر» از نوبت واکسن کرونا را دریافت کنند؛ در حالی که میزان بستری و فوت در استان‌هایی از جمله گیلان، قزوین، خوزستان، البرز و لرستان نگران‌کننده و رو به افزایش بوده و از متوسط کشوری بالاتر است.
وزارت بهداشت با اشاره به «خلف وعده‌» جهانی در تهیه واکسن کرونا از جمله توسط کشورهای روسیه و هند، شکست در اجرای برنامه ملی واکسیناسیون تا پایان سال ۱۳۹۹ را رسما تایید کرد؛ این در حالی است که منتقدان و کارشناسان سازمان بهداشت جهانی چندی پیش تاکید کردند که عدم وجود واکسن فایزر در این میان یک خلاء مهم به شمار می‌رود.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید