صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر وبسایت
نوید جمشیدی
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر وبسایت: نوید جمشیدی
یکشنبه / ۳۱ اَمرداد ۱۴۰۰ / ۱۶:۱۲
کد خبر: 5580
گزارشگر: 213
۹۰۰
۰
۰
۳
خطر جدی دریافت دز دوم از واکسن دیگر

در دز دوم «واکسن متفاوت» نزنید!

در دز دوم «واکسن متفاوت» نزنید!
در حالی که خبرها از مرگ و میر تعداد بسیاری از شهروندان در اثر عدم مدیریت در تزریق دو دز واکسن های چینی و بعضا روسی و غیره حکایت دارد، حال هنوز مشخص نیست بر چه اساسی موضوع تزریق واکسن متفاوت در دز دوم مطرح شده است.

به گزارش آسیانیوز، در حالی که خبرها از مرگ و میر تعداد بسیاری از شهروندان در اثر عدم مدیریت در تزریق دو دز واکسن های چینی و بعضا روسی و غیره حکایت دارد، حال هنوز مشخص نیست بر چه اساسی موضوع تزریق واکسن متفاوت در دز دوم مطرح شده است. 

چندماهی می‌شود که واکسیناسیون عمومی شروع شده اما طولی نکشید که برخی برای دز دوم واکسن، پاسخ‌های مختلفی شنیدند. از جمله اینکه دز دوم را باید واکسن دیگری تزریق کنید.

-------------------------------

بیشتر بخوانید:

با چه جراتی ادعای تولید واکسن داریم؟/شرکت فایزر انتقال واکسن با یخچال معمولی را تایید کرد
---------------------------------------------------------------
در بخشی از گزارش میدانی تجارت نیوز در این باره آمده است:  فاطمه می‌گوید دز اولش را سینوفارم تزریق کرده اما وقتی به مرکز واکسیناسیون رفته به او گفتند: «دز دوم را باید برکت تزریق کنید. سینوفارم نداریم!» امیر هم حکایت مشابهی دارد. او هم می‌گوید مادرش را به برای تزریق دز دوم به مرکز واکسیناسیون برده اما گفتند که باید دز دوم را واکسن دیگری تزریق کنید.

وضعیتی که این سوال را برای خیلی‌ها مطرح کرده است، آیا می‌توان دز دوم را از واکسن دیگری تزریق کرد؟ آیا این گونه ترکیبی تزریق کردن کارآیی دارد؟

---------------------------

بیشتر بخوانید:

مردم ایران از تزریق واکسن فایزر و مدرنا محروم می مانند؟!/نامه نظام پزشکی ایران به سازمان بهداشت جهانی برای تهیه واکسن کرونا
-----------------------------------------------

 تزریق ترکیبی واکسن غیرعلمی است
علیرضا ناجی، نیز گفته است: «انتخاب و مخلوطی تزریق کردن واکسن‌ها درست نیست و می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند.»

آنطور که عضو کمیته علمی کووید ۱۹ کشور می‌گوید حالا وضعیت واکسیناسیون در کشور بهتر شده و دیگر کمتر چنین پیشنهادهایی به افراد می‌شود. او ادامه می‌دهد: «شواهد علمی برای تزریق ترکیبی واکسن وجود ندارد. اینکه یک دز استرازنکا تزریق شود و دز دوم برکت، کار غیرعلمی است که اصلا نباید درباره آن بحث کرد. باید از قبل پیش‌بینی می‌کردیم که چند دز از هر واکسن لازم است و وارد می‌کردیم.»

برخی از دانشمندان در حال بررسی ترکیبی تزریق کردن واکسن‌ها هستند. ناجی هم می‌گوید: «درباره انتنخاب و مخلوط کردن واکسن‌های فایزر، مدرنا و آکسفورد بررسی‌هایی وجود دارد که مطالعات آن در حال انجام است و نتیجه آن هنوز مشخص نیست.»

نکته این است که به طور کل درباره کارآیی واکسن برکت ابهامات زیادی وجود دارد. واکسن برکت از وزارت بهداشت مجوز اضطراری گرفت در حالی که مراحل بالینی را کامل طی نکرده بود!

واکسن‌های ترکیبی باید ساختار مشابه داشته باشند
در برخی از کشورها که برخی از افراد دو دز واکسن را ترکیبی تزریق کردند در واقع آن واکسن‌ها ساختار مشابهی داشتند. اما در ایران پیشنهاد واکسن برکت را دبیر کووید کشور فعلا مورد تائید نمی‌داند و این کار مستلزم بررسی و شواهد علمی می‌داند.

دویچه وله در گزارشی به ترکیبی تزریق کردن واکسن‌ها پرداخته است. براساس این گزارش پژوهشی انجام شده که واکسیناسیون ترکیبی نه تنها ضرری ندارد بلکه می‌تواند ضریب محافظت را بالاتر هم ببرد؛ حتی در برابر انواع جدید ویروس کووید.

اما نکته این است که برای واکسن‌های پیشنهادی که در ایران پیشنهاد می‌شود ترکیبی تزریق شود، شواهد علمی وجود ندارد. واکسن‌هایی که تاکنون در کشور مورد استفاده قرار گرفته سینوفارم، استرازنکا، اسپوتنیک، بهارات و برکت بوده.

از سوی دیگر در حالی در برخی از شهرها به افراد می‌گویند که از نوع دز اول واکسن نداریم که محموله‌های جدید واکسن به کشور وارد شده. همچنین واکسیناسیون صنفی و برخی مشاغل از جمله بازار سرمایه شروع شده است.

حالا باید دید با سرعت گرفتن واردات واکسن آیا پیشنهاد ترکیبی تزریق کردن واکسن ادامه می‌یابد یا نه./


https://www.asianews.ir/u/3gy
اخبار مرتبط
برخی روسای شبکه های بهداشت و پزشکان متخصص در نقاط مختلف ایران از مرگ و میر کروکان و نوجوانان در شهرهای مختلف ایران خبر دادند.
تزریق برخی واکسن ها در دوران بارداری و شیردهی، به‌دلیل محدود بودن اطلاعات، توصیه نمی‌شود.
یکی از دغدغه های مردم درباره واکسن کرونا این است که آیا تزریق واکسن با داروهای دیگر تداخل و ایجاد مشکل خواهد کرد یا خیر؟
رئیس اتاق تهران گفت: طرح اتاق تهران و بخش‌خصوصی که با هدف تسریع در واکسیناسیون و قطع اپیدمی کرونا در کشور تهیه شده بود، با کارشکنی از سوی وزارت بهداشت مواجه شد.
براساس برخی گزارش های پزشکی و معیار جدید طول عمر، بیماری کرونا(کووید ۱۹) موجب کاهش ۱۰ ساله طول عمر می‌شود.
وضعیت خرید و واردات سرم و دارو همچنان مبهم است و آیا مجلس یا اهمال وزارت بهداشت و یا چه مقام سازمانی در بروز چنین اوضاعی نقش داشته اند.
مقام فدرال آمریکا گقت: دلتا یک تهدید بسیار جدی است که هم‌اکنون نیاز به اقدام فوری دارد؛ در حالی که افراد واکسینه شده با عفونت‌های به‌اصطلاح پیش رونده نوع دلتا به اندازه افراد واکسینه نشده مبتلا می شوند و ویروس را در بینی و حلق خود حمل می‌کنند.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید