صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر بخش آنلاین(آسیانیوز)
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر بخش آنلاین (آسیا نیوز): نوید جمشیدی
جمعه / ۱۲ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۴:۰۲
کد خبر: 5696
گزارشگر: 213
۶۹۰
۰
۰
۲
اصرار مقام وزارت بهداشت بر بازشدن مدرسه ها از اول مهر

دستور «بازگشایی حضوری» مدارس با وجود مرگ و میر نوجوانان

دستور «بازگشایی حضوری» مدارس با وجود مرگ و میر نوجوانان
وزیر بهداشت درحالی بر بازگشایی حضوری مدارس و دانشگاه‌ها تاکید کرد که بنابر آمار رسمی این وزارتخانه روز پنج‌شنبه، یازدهم شهریور، شمار بستری‌های جدید روزانه بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ نفر و شمار جان‌باختگان روزانه ۵۹۵ نفر بوده است.

به گزارش آسیانیوز، بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، که پیشتر مخالفت خود با ادامه فعالیت دانشگاه‌ها و مدارس از طریق آموزش مجازی در شرایط کرونا را بیان کرده بود، پنج‌شنبه شب در جریان سفر خود به اردبیل، بر لزوم «بازگشایی حضوری» مدارس و دانشگاه‌ها از مهر ماه تاکید کرد.

------------------------------------------

بیشتر بخوانید:

با چه جراتی ادعای تولید واکسن داریم؟/شرکت فایزر انتقال واکسن با یخچال معمولی را تایید کرد

-------------------------------------------------------------------

 وزیر بهداشت درحالی بر بازگشایی حضوری مدارس و دانشگاه‌ها تاکید کرد که بنابر آمار رسمی این وزارتخانه روز پنج‌شنبه، یازدهم شهریور، شمار بستری‌های جدید روزانه بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ نفر و شمار جان‌باختگان روزانه ۵۹۵ نفر بوده است.


با این حال وزیر بهداشت درباره بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها، گفت که کار واکسیناسیون اساتید دانشگاه‌ها و معلمان به انجام رسیده و از هفته آینده نیز واکسیناسیون دانشجویان آغاز می‌شود. او تاکید کرد که به تناسب واکسیناسیون جامعه هدف دانشگاهی اعم از دانشجویان و اساتید بازگشایی دانشگاه‌ها و آغاز سال‌تحصیلی به صورت «حضوری» انجام خواهد شد.

 

--------------------------------------------------------------------

بیشتر بخوانید:

توزیع فایزر میان کشورهای فقیر/عدم وجود واکسن فایزر خلاء مهمی است

 

تایید استفاده ضروری واکسن فایزر از سوی سازمان بهداشت جهانی

----------------------------------------------------------------------------------------------------

عین‌اللهی دو روز قبل نیز گفت این که آموزش‌ها از مهر ماه به صورت خالص، مجازی باشند را دیگر قبول نداریم و کاملا حضوری هم امکان پذیر نیست، بنابراین روش ترکیبی را برای بازگشایی دانشگاه‌ها از مهر به کار خواهیم گرفت.


همزمان عاطفه عابدینی، دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹، درباره وضعیت بازگشایی مدارس با توجه به شرایط کرونا در کشور، گفت که بحث بازگشایی مدارس یک تصمیم اجرایی است و از نظر ما اگر واکسیناسیون به سطح مناسبی رسیده باشد، شاید سطح ایمنی جامعه قبول کند که یکسری مراکز و فضاها بازگشایی شود.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹ البته تاکید کرد که با این حال لازم است که موج پنجم کرونا کنترل شده باشد و جهش جدیدی هم نداشته باشیم و به همین دلیل اکنون برای اظهارنظر قطعی درباره بازگشایی مدارس زود است.

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت اما اشاره‌ای به مهار موج پنجم کرونا به عنوان شرطی برای بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها نکرد. او گفت که از زمان شیوع کرونا تاکنون، روش آموزش در کشور مجازی بوده ولی امسال هم در حوزه دانشگاه‌ها و هم مدارس روش ترکیبی انتخاب شده تا با برپایی کلاس، اساتید و معلمان دانشجویان و دانش آموزان به تناسب شرایط هر استان در کلاس حاضر شده و تحصیل خود را انجام دهند.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه «در تمام دنیا و به تناسب آن در ایران نیز موضوع آموزش صدمه و لطمه واقعی دیده است»، تاکید کرد که بهتر است هر چه سریع‌تر مدارس و دانشگاه‌ها باز شود چرا که در این فضاها تنها موضوع آموزش و تحصیل نیست بلکه نسل آینده روابط اجتماعی و سلوک زندگی را یاد می‌گیرد.

عین‌اللهی گفت که به دلیل عدم برگزاری کلاس‌های حضور و برگزاری آموزش مجازی، «در حال حاضر حتی دانش آموزان با خواب بیشتر و جنب و جوش کمتر گرفتار چاقی» شده‌اند.

این درحالی است که پیشتر مقام‌های بیمارستانی و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی در استان‌های مختلف ایران از ابتلای کودکان و نوجوان و جان‌باختن‌شان در اثر ابتلا به کرونا خبر داده‌اند.

علاوه بر این، گزارش‌های متعدد در رسانه‌ها حاکی از نگرانی اولیای دانش‌آموزان از بازگشایی مدارس است، آن‌هم در شرایطی که هیچ‌گونه واکسیناسیونی برای کودکان و نوجوان در ایران در دستور کار مقام‌های وزارت بهداشت قرار ندارد.

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، اما پنجشنبه شب در جریان سفر خود به اردبیل گفت که پس از بازگشایی مدارس، در گام بعدی والدین دانش آموزان واکسینه خواهند شد و در صورتی که واکسن زیر ۱۸ سال در دنیا با نتایج خوبی همراه باشد قطعا دانش آموزان را نیز واکسینه خواهیم کرد.

وعده وزیر بهداشت درباره واکسیناسیون افراد زیر ۱۸ سال درحالی بیان شد که مقام‌ها و دستگاه‌های حکومتی جمهوری اسلامی تاکنون روند واکسیناسیون بزرگسالان را در ایران به حدی کند اجرا کرده‌اند که به گفته مسعود یونسیان، اپیدمیولوژیست، هم‌اکنون یک صد کشور از نظر نسبت واکسیناسیون بالاتر از ایران قرار دارند.

عاطفه عابدینی، دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹ نیز با اشاره به اینکه هم‌اکنون در دنیا برای کودکان واکسن‌های تایید شده وجود دارد، گفت که به عنوان مثال سینوفارم را تا سه سالگی می‌توان تزریق کرد، واکسن فایزر مجوز تزریق در نوجوانان را اخذ کرده است، در مورد واکسن پاستور هم گفته شده که تا ۱۲ سال می‌توانند تزریق کنند که البته فعلا در کوبا مجوز گرفته است.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹ البته گفت که هنوز باید منتظر باشیم جواب مطالعات این واکسن‌ها استخراج شود و بعد در ایران در این زمینه تصمیم‌گیری شود./

این در حالی است که سازمان بهداشت جهانی در آستانه بازگشایی مدارس با انتشار بیانیه‌ای ، از کشورها خواست هم‌زمان با باز کردن محیط‌های آموزشی، محیط مدرسه، معلمان و دانش آموزان را در برابر سویه دلتای کرونا ایمن کنند.

این بیانیه با همکاری یونیسف تدوین شده و چهار شرط اصلی را برای بازگشایی مدارس قائل شده است.

در این بیانیه تاکید شده که پیش از بازگشایی حضوری مدارس «معلمان باید هر دو دوز واکسن را دریافت کرده باشند و همچنین دانش آموزان بالای ۱۲ سال که بیماری زمینه‌ای دارند باید واکسینه شوند.»

سازمان بهداشت جهانی همچنین از مسئولان کشورها خواسته کلاس‌ها طوری برگزار شود که امکان فاصله گذاری اجتماعی و رعایت پروتکل های بهداشتی در آنها رعایت شود.

علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد کرونا در ایران روز شنبه ششم شهریور گفته بود: «امکان تامین واکسن برای دانش آموزان از ٢ کشور کوبا و چین مدنظر قرار گرفته و پیش‌بینی من این است از اول آبان ماه همه مدارس و از اول مهر ماه ٣٠ تا ۴٠ درصد مدارس به صورت حضوری بازگشایی شوند.» 

به گزارش آسیانیوز، این در حالی است که با وجود اصرارهای اکید جهانی بر واکسیناسیون عمومی، عدم مدیریت و ناکارآمدی مدیران حوزه پزشکی و سیاستگذاری های پنهان در این بخش هم مانع از واکسیناسیون به موقع در کشور شد. در این راستا رئیس اتاق تهران، طرح اتاق تهران و بخش‌خصوصی که با هدف تسریع در واکسیناسیون و قطع اپیدمی کرونا در کشور تهیه شده بود، با کارشکنی از سوی وزارت بهداشت مواجه شد.

به نقل از اتاق بازرگانی، مسعود خوانساری، در هفتاد و دومین جلسه شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش‌خصوصی استان تهران، گفت: طی آذر سال گذشته و پس از آنکه دولت و وزارت بهداشت اعلام کرد که به دلیل تحریم‌ها، امکان واردات واکسن کرونا وجود ندارد، شرکت‌های عضو اتاق بازرگانی تهران آمادگی خود را برای واردات و تامین واکسن موردنیاز کشور و تحویل آن به وزارت بهداشت اعلام کردند اما از سوی دولت مجوزی برای واردات داده نشد.

وی افزود: اتاق تهران طی هفته نخست فروردین‌ امسال بار دیگر آمادگی شرکت‌های بخش‌خصوصی عضو این اتاق برای واردات شش میلیون دز واکسن کرونا که شامل سه میلیون دز واکسن آسترازنیکا و سه میلیون دز واکسن اسپوتنیک بود اعلام کرد که این بار نیز، درخواست‌های ارسال شده به وزارت بهداشت بدون پاسخ ماند و این فرصت نیز برای واکسیناسیون کارگران و کارکنان واحدهای صنعتی و تولیدی در کشور از دست رفت.

خوانساری در همین رابطه تصریح کرد که بنا بر طرح اتاق تهران، بخش خصوصی آماده بود تا شش میلیون دز واکسن خارجی و مورد تایید سازمان بهداشت جهانی را برای تزریق نیروی انسانی واحدهای تولیدی در کشور، وارد کند و هزینه آن را نیز کارفرمایان متقبل شوند.

خوانساری در ادامه، یادآوری کرد که ۱۵ فروردین‌ امسال طی نامه‌ای از سوی اتاق تهران به رئیس‌جمهور، به‌رغم مخالفت‌های وزارت بهداشت، بار دیگر آمادگی بخش‌خصوصی برای واردات شش میلیون دز واکسن کرونا اعلام شد که سرانجام، رئیس‌جمهور به طور رسمی اعلام کرد که بخش‌خصوصی می‌تواند اقدام به واردات واکسن کرونا کند و این در حالی بود که وزیر بهداشت طی همان دوره، در نشست ستاد استانی کرونا در کرمانشاه، با به‌کارگیری الفاظی نابه‌جا، بر مواضع خود پافشاری کرد و مجوز برای واردات واکسن توسط بخش‌خصوصی را رد کرد.

رئیس اتاق تهران سپس با اشاره به اینکه تاکیدهای رئیس‌جمهور در نهایت وزارت بهداشت را مجبور کرد تا از مواضع اشتباه خود دست بردارد، افزود: پس از آنکه مجوز واردات واکسن کرونا توسط بخش‌خصوصی صادر شد، شرکت‌های فعال عضو اتاق تهران، سه پروفرما را برای تایید وزارت بهداشت، ارسال کردند که با معطلی از سوی این وزارتخانه مواجه شد./

https://www.asianews.ir/u/3k0
اخبار مرتبط
برخی روسای شبکه های بهداشت و پزشکان متخصص در نقاط مختلف ایران از مرگ و میر کروکان و نوجوانان در شهرهای مختلف ایران خبر دادند.
تزریق برخی واکسن ها در دوران بارداری و شیردهی، به‌دلیل محدود بودن اطلاعات، توصیه نمی‌شود.
یکی از دغدغه های مردم درباره واکسن کرونا این است که آیا تزریق واکسن با داروهای دیگر تداخل و ایجاد مشکل خواهد کرد یا خیر؟
رئیس اتاق تهران گفت: طرح اتاق تهران و بخش‌خصوصی که با هدف تسریع در واکسیناسیون و قطع اپیدمی کرونا در کشور تهیه شده بود، با کارشکنی از سوی وزارت بهداشت مواجه شد.
براساس برخی گزارش های پزشکی و معیار جدید طول عمر، بیماری کرونا(کووید ۱۹) موجب کاهش ۱۰ ساله طول عمر می‌شود.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید