صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر بخش آنلاین(آسیانیوز)
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر بخش آنلاین (آسیا نیوز): نوید جمشیدی
جمعه / ۵ آذر ۱۴۰۰ / ۱۲:۴۰
کد خبر: 6869
گزارشگر: 300
۶۱۰
۰
۰
۱
جمالی نژاد خبر داد:

تصویب مطالعات امکان سنجی خط ۴ متروی مشهد در شورای عالی ترافیک شهرهای کشور / برگزاری رویداد تخصصی شهر برنامه‌ها؛ برنامه‌محوری، لازمه تحقق توسعه پایدار و همه‌جانبه شهرها و روستاهای کشور

تصویب مطالعات امکان سنجی خط ۴ متروی مشهد در شورای عالی ترافیک شهرهای کشور / برگزاری رویداد تخصصی شهر برنامه‌ها؛ برنامه‌محوری، لازمه تحقق توسعه پایدار و همه‌جانبه شهرها و روستاهای کشور
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رئیس شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور از تصویب مطالعات امکان سنجی خط ۴ متروی مشهد مقدس در یکصدو شصت و نهمین جلسه این شورا خبر داد.
به گزارش آسیانیوز؛ مهدی جمالی نژاد با بیان خبر فوق اظهار کرد: مطالعات امکان سنجی خط ۴ متروی مشهد مقدس با توجه به نظامات شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور پیش از این در جلسات مختلف کمیته های فنی این شورا مطرح و مورد بررسی های کارشناسی قرار گرفته بود و موضوع پس از نهایی شدن مباحث در جلسه اصلی شورا طرح شد.
 
وی افزود: در این جلسه گزارشی در خصوص مطالعات امکان سنجی خط ۴ متروی مشهد از سوی شهرداری مشهد و مشاور طرح ارایه و پس از طرح نظرات اعضای شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور و پاسخ به پرسش های مطرح شده در نهایت این مطالعات به تصویب شورا رسید.
 
جمالی نژاد اضافه کرد: در مطالعات امکان سنجی خط ۴ متروی مشهد، مباحث اقتصادی و زیست محیطی موضوع، تطابق طرح با قوانین فرادستی دستی موجود و رعایت مقررات پدافند غیرعامل و ضوابط بافتهای تاریخی لحاظ شده است.
 
وی ابراز امیدواری کرد که با اجرای خط چهار متروی شهری مشهدمقدس و تکمیل و تقویت سایر خطوط، شاهد متحول شدن چهره این کلانشهر و خدمت رسانی مطلوب تر مدیریت شهری به مردم و زائران حضرت امام رضا (ع) باشیم.
 
وی ادامه داد: در ادامه جلسه شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور درخصوص طرح جامع ریلی شهر تهران هم بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
 
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور همچنین با بیان اینکه مسایل زیست محیطی و حمل و نقل و ترافیک از مهمترین مسایل کلانشهرهای کشور است به برنامه احداث طرحهای قطارشهری در ۱۰ شهر کشور مشتمل بر تهران، مشهد، شیراز، اصفهان، تبریز، کرج، اهواز، قم، کرمانشاه و اسلامشهر اشاره کرد و تصریح کرد: توسعه خطوط ریلی درون شهری در اولویت دولت و وزارت کشور قرار دارد و به تازگی قرارگاه بازسازی و نوسازی حمل و نقل عمومی با دستور وزیر محترم کشور به منظور بررسی و تهیه راهبردهایی برای رفع مشکلات پیش روی توسعه ناوگان قطار شهری، اتوبوسرانی و تاکسیرانی تشکیل شده است.

 

 

برگزاری رویداد تخصصی شهر برنامه‌ها؛

جمالی نژاد: برنامه‌محوری، لازمه تحقق توسعه پایدار و همه‌جانبه شهرها و روستاهای کشور است

 

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در مراسم آغازین رویداد تخصصی "شهر برنامه‌ها" که سوم آذرماه با حضور اساتید، مدیران و کارشناسان مدیریت شهری کشور به صورت حضوری و مجازی برگزار شد، بر ضرورت و اهمیت برنامه‌محوری در مدیریت شهری و روستایی تاکید کرد.

مهدی جمالی‌نژاد در سخنان خود، برنامه‌محوری را  محور تحول، توسعه، رشد و پیشرفت پایدار همه جانبه در جوامع مختلف دانست و تاکید کرد: در دنیای کنونی، شاهد پیچیدگی‌های خاص در عرصه مدیریت شهری و به تبع آن بروز مشکلات خاص‌تر در این عرصه هستیم. در عصری که به عصر انفجار اطلاعات مشهور است و شاهد رشد شگفت‌انگیز علم و فناوری هستیم، نمی‌توان شهرها و روستاهای کشور را بدون برنامه مدیریت کرد. در چنین شرایطی عمر مدیریت‌های باری به هر جهت، احساسی، متعصبانه، تفننی و غیر مبتنی بر برنامه محوری به پایان رسیده و بایستی شهرها و روستاهایمان را هوشمندانه، عالمانه و مبنتی بر برنامه جامع و عملیاتی اداره کنیم.

وی در ادامه ضمن تاکید بر ضرورت تدوین برنامه در تمامی شهرها از جمله کلانشهرها، شهرهای متوسط و میانی و حتی شهرهای کوچک، اهتمام در اجرایی کردن و عملیاتی نمودن برنامه‌ها و پایش و ارزیابی مطلوب آنها را از جمله ضرورت‌های مدیریت شهری و روستایی در پی تدوین برنامه دانست.

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور همچنین به ضرورت‌ها و اهمیت‌های برنامه‌محوری در مدیریت شهری و روستایی کشور پرداخت و تاکید کرد: بدون برنامه، تحقق توسعه همه‌جانبه و پایدار شهری در تمامی ابعاد توسعه اعم از عمرانی، خدماتی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی امکان پذیر نخواهد بود و در تدوین برنامه‌های توسعه محلی الزاماً بایستی به برنامه‌های فرادست اعم از برنامه‌های پنج ساله توسعه، سند چشم‌انداز بیست ساله کشور، سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری، نقشه جامع علمی کشور و امثالهم توجه شود و تمامی برنامه‌های توسعه در تمامی سطوح خود بایستی با یکدیگر در ارتباط بوده و مکمل یکدیگر باشند.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور ضمن اشاره به نامحدود بودن نیازها از یک سو و محدودیت شدید منابع از سوی دیگر، گفت: در چنین شرایطی تحقق مدیریت مطلوب شهری و روستایی بدون بهره‌گیری از برنامه‌ریزی، محال و غیر ممکن خواهد بود. به‌ویژه در این مقطع زمانی که همسو با رشد علم و فناوری، نیازهای شهروندان نیز همواره در حال تغییر و رو به افزایش است.

وی در ادامه ضمن اشاره به ضرورت تحقق مدیریت شهری پاسخگو گفت: مدیریت شهری مطلوب بایستی برای تمامی نیازهای شهروندان، پاسخ مناسب داشته باشد و در راستای تدوین برنامه‌های توسعه شهر، بایستی شهروندان بیشترین مشارکت را داشته باشند به گونه‌ای که برنامه‌ها، با مردم و برای مردم تهیه و اجرا شوند.

جمالی نژاد سپس بر ضرورت عدالت فضایی در ارایه و توزیع خدمات مدیریت شهری و توجه به محلات مختلف به ویژه محله‌های حاشیه‌ای و بافت‌های فرسوده در فرآیند تدوین و اجرای برنامه‌ها اشاره کرد. 

وی با اشاره به مطرح شدن موضوعات جدیدی در عرصه مدیریت شهری همچون شهر کارآفرین، شهر هوشمند، شهر دانش پایه، شهر ایرانی– اسلامی، شهر دوستدار محیط زیست، شهر دوستدار سالمند، شهر دوستدار کودک و ... گفت: بایستی در تدوین برنامه‌های توسعه شهر به این مقوله‌ها توجه جدی شود و از سوی دیگر تحقق این رویکردها بدون داشتن برنامه منسجم امکان‌پذیر نخواهد بود. 

جمالی نژاد در پایان ضمن تشکر از برگزارکنندگان این رویداد، اظهار امیدواری کرد که تدوین و اجرای برنامه‌های توسعه شهر، صرفاً به کلانشهرها و شهرهای بزرگ کشور خلاصه نشود و در آینده نزدیک شاهد اداره تمامی شهرهای کشور، حتی شهرهای کوچک و میانی، براساس برنامه‌های مدون و منسجم باشیم.

 

 

 

https://www.asianews.ir/u/4fd
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید