صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر بخش آنلاین(آسیانیوز)
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر بخش آنلاین (آسیا نیوز): نوید جمشیدی
شنبه / ۶ آذر ۱۴۰۰ / ۱۵:۵۵
کد خبر: 6893
گزارشگر: 213
۸۳۵
۰
۰
۶
بانک ها به جان مستاجران افتاده اند

«سخت گیری ظالمانه» بانک ها در پرداخت وام اجاره به مردم

«سخت گیری ظالمانه» بانک ها در پرداخت وام اجاره به مردم
در سال ۹۸ ستاد کرونا به دلیل مشکلاتی که برای برخی از مستاجران در شرایط کرونایی به دلیل خلل در کسب درآمدها، پیش آمد، این امکان را فراهم کرد تا متقاضیان مستأجر در شهرهای بزرگ، میانی و کوچک با دریافت مبالغی نسبت به تامین مسکن مورد نیاز خود اقدام کنند ولی متاسفانه بانک ها برای پرداخت این وام سخت گیری های بیشماری به کار می گیرند.

به گزارش آسیانیوز، مشاهدات میدانی و مراجعات مردمی نشان می دهد بانک ها همچنان برای اعطای وام ودیعه مسکن سخت گیری های زیادی می کنند.

در سال ۹۸ ستاد ملی کرونا به دلیل مشکلاتی که برای برخی از مستاجران و فاقدان مسکن در شرایط کرونایی به دلیل محدودیت‌ها و خلل در کسب درآمدها، پیش آمد، این امکان را فراهم کرد تا متقاضیان مستأجر در شهرهای بزرگ، میانی و کوچک با دریافت مبالغی نسبت به تامین مسکن مورد نیاز خود اقدام کنند؛ رقم این وام در آن سال برای مستاجران تهرانی۵۰ میلیون تومان، برای سایر کلانشهرها ۳۰ میلیون تومان و برای دیگر شهرها ۱۵ میلیون تومان بود.

---------------------

بیشتر بخوانید:

محکومیت بانک‌ مرکزی ایران در «بزرگ‌ترین پولشویی»؟!

---------------------------------------------------

دوسال از پرداخت این وام می گذرد و بنابر بخشنامه بانک مرکزی و تصمیم هیئت دولت، متقاضیان وام ودیعه مسکن تا پایان آذر ماه ۱۴۰۰ برای ثبت نام فرصت دارند.

 

--------------------

بیشتر بخوانید

چرا بانک ها برای افتتاح حساب «سند ملکی» هم می خواهند؟!/ دردسر یا نگرانی جدید مردم؟!

-----------------------------------------

به نقل از دنیای اقتصاد، رقم وام ودیعه امسال نسبت به سال گذشته ۲۰ میلیون تومان در تهران افزایش یافته و به رقم ۷۰ میلیون تومان رسیده است، این مقدار در سایر کلانشهر‌ها ۴۰ میلیون تومان و شهر‌های کوچک ۲۵ میلیون تومان تعیین شده است.

این رقم ها درحالی است که براساس اعلام بانک مرکزی متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله‌شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران در مهرماه امسال ۳۱ میلیون تومان بود که نسبت به ماه قبل ۰.۲ درصد کاهش نشان می‌دهد و نرخ اجاره‌بها نیز در پایتخت ۴۸.۴درصد افزایش یافته است.

ناچاری و صرف نظر مستاجران از دریافت وام اجاره

از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفری که برای دریافت وام کمک ودیعه مسکن ثبت نام کرده‌اند به دلیل شرایط سختی که بانکها پیش پای متقاضیان می‌گذارند کمتر از ۳ درصد افراد این وام را دریافت کرده‌اند.

---------------------------

بیشتر بخوانید

خانه های خالی مال بانک‌ها هستند!آیا اقتصاد ایران را بانک ها گروگان گرفته اند؟

-----------------------------------------------------------

به گزارش ایسنا، برنامه پرداخت تسهیلات کمک ودیعه مسکن که در دو سال اخیر توسط دولت دنبال می‌شود قرار بود مرهمی برای مستاجران باشد اما ظاهرا به یکی دیگر از دردهای آنها تبدیل شده است. سال گذشته عمده تسهیلات ودیعه در نیمه دوم سال و بعد از پیک جابه‌جایی اجاره‌نشین‌ها پرداخت شد. امسال هم این رویه ادامه پیدا کرده و حتی تعداد پرداخت‌ها تا کنون نسبت به سال گذشته کمتر شده است.


گزارشهای میدانی نشان می‌دهد عمده متقاضیان از عهده شرط و شروط بانکها در معرفی ضامن برنمی‌آیند. موانع چندگانه‌ای همچون معرفی دو ضامن رسمی، ایراد به زمان انعقاد اجاره‌نامه و بهانه اتمام سهمیه از سوی بانکها مهمترین موانعی است که مستاجران با آن روبه‌رو هستند.

حتی شنیده می‌شود برخی بانکها به متقاضیان می‌گویند ضامن رسمی شما باید ۱۰ سال سابقه داشته باشد و حداقل ۵ سال از زمان رسیدن به دوران بازنشستگی او باقی مانده باشد.

آنطور که معاون وزیر راه و شهرسازی آمار داده «۳۶۰ هزار نفر از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفری که برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن ثبت نام کرده و مدارک خود را بارگذاری کرده‌اند به سیستم بانکی معرفی شده‌اند، ولی کمتر از ۱۰ درصد از این افراد توانسته اند تسهیلات دریافت کنند. بنابراین آمار هم نشان دهنده آن است که بانک‌ها در پرداخت تسهیلات همکاری لازم را انجام نمی‌دهند». با توجه به این آمار از کل متقاضیان فقط ۲.۷ درصد موفق به دریافت وام شده‌اند.

محمود محمود زاده، معاون وزیر راه و شهرسازی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: ۱۸۵ هزار نفر تاکنون ثبت نام کردند، از این تعداد حدود ۶۴۰ هزار نفر به سیستم بانکی معرفی شدند و بیش از ۱۴۲ هزار نفر تسهیلات را دریافت کرده اند.


اما مستاجران که متقاضیان دریافت این وام هستند از شرایط دریافت این تسهیلات گلایه داشتند.

یکی از مستاجران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بچه های من رفتند دنبال این وام اما چون شرایط ضامن ها سخت بود منصرف شدند.

یکی دیگر از متقاضیان این وام گفت: به دلیل سخت بودن شرایط مجبور شدن از مردم قرض بگیرم.

این سختگیری ها باعث شده که برخی از متقاضیان از دریافت این وام صرف نظر کنند. برای پیگیری بیشتر این موضوع به عنوان یک متقاضی سراغ بانک های وام دهنده رفتیم.

یکی از مسئولان بانک ها در رابطه با شرایط دریافت وام ودیعه مسکن نیز گفته است: اجاره نامه باید به نام همسرتان باشد، دریافتی داشته باشند و با توجه به گردش حسابشان در بانک و دو ضامن با کسر از حقوق دولتی می توانید درخواست وام دهید و در نوبت بمانید.

نداشتن بودجه و پر بودن ظرفیت، یکی از جواب های مشترک بانک ها در این زمینه بود.

مسئولان این سختگیری ها و سنگ اندازی بانک ها را بی دلیل می دانند و حتی اقداماتی در این زمینه انجام داده اند.

محمود محمود زاده معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی گفت: این موارد به بانک مرکزی و ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام شده است که مورد بررسی قرار بگیرند؛ زیرا منابع به بانک ها تخصیص داده شد و هیچ بانکی بدون منابع نیست.

این موضوع را از مسئولان بانک های دولتی پیگیری کردیم اما پاسخی در این زمینه ندادند.

به گفته مسئولان وزارت راه و شهرسازی، ستاد ملی مقابله با کرونا ۱۰ هزار میلیارد تومان برای ارائه این وام به مستاجران اختصاص داده که فقط ۴ هزار میلیارد تومان آن پرداخت شده و این یعنی همچنان ۶ هزار میلیارد تومان آن برای پرداخت تسهیلات باقی مانده است. در صورتی که بانک ها از نبود اعتبار برای اعطای وام سخن می گویند./

https://www.asianews.ir/u/4g1
اخبار مرتبط
در حالی که ایران به دلیل نپذیرفتن لوایح مبارزه با پولشویی پشت درهای تجارت جهان مانده است، به تازگی مقامات بانکی از مبارزه با پولشویی در مقابل مردم سخن می گویند و به گفته دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی و بانک مرکزی بانک‌ها برای احراز هویت و آگاهی از سلامت مالی مشتریان برای هرگونه خدمت بانکی باید مدارکی چون گواهی اشتغال و سند ملک یا اجاره‌نامه را برای اطلاع از محل سکونت فرد دریافت کنند.
در حالی که ​رئیس بانک مرکزی انگلستان گفت دارایی‌های رمزارزی ممکن است بی‌ارزش باشد و خطر از دست رفتن کل پول سرمایه‌گذاران و قربانی شدن آنان در این بخش وجود دارد، صندوق بین‌المللی پول نیز اعلام کرد: استفاده از بیت کوین به عنوان واحد پولی قانونی شامل ریسک جدی برای مصرف‌کننده، و ثبات مالی است.
بانک سپه با ارائه طرح «بهین کارت» وام خرید کالا به متقاضیان ارائه می‌دهد.
در حالی ستاد ملی مقابله با کرونا در جلسات خود با تداوم اجرای قانون تسهیل تسویه بدهی بانکی که نزد مردم تحت عنوان "حذف سود مرکب" شناخته می شود، موافقت کرده است که اجرای قانون حذف سود مرکب برای تولید کنندگان بدهکار به نظام بانکی، کماکان ادامه می یابد.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید