صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر بخش آنلاین(آسیانیوز)
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر بخش آنلاین (آسیا نیوز): نوید جمشیدی
پنج شنبه / ۱۱ آذر ۱۴۰۰ / ۲۲:۰۳
کد خبر: 6989
گزارشگر: 213
۸۵۸
۰
۰
۴
مذاکرات وین بی نتیجه ماند

ایران و آمریکا از دستیابی به برجام ناامید شدند

ایران و آمریکا از دستیابی به برجام ناامید شدند
ایران و ایالات متحده آمریکا روز پنجشنبه ۱۱ آذر، همزمان با مذاکرات هسته‌ای در وین برای احیای برجام، نسبت به دستیابی توافق در این زمینه ابراز بدبینی کردند.

به گزارش آسیانیوز، ایران و ایالات متحده آمریکا روز پنجشنبه ۱۱ آذر، همزمان با مذاکرات هسته‌ای در وین برای احیای برجام، نسبت به دستیابی توافق در این زمینه ابراز بدبینی کردند.

در حالی که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، گفته است که اقدامات و لفاظی‌های اخیر ایران جایی برای خوش‌بینی باقی نگذاشته است، همتای ایرانی او عزم واشینگتن و مذاکره‌کنندگان اروپایی برای توافق را زیر سوال برده است.

-----------------

بیشتر بخوانید:

گروسی گفت سفرم به تهران «بی‌فایده» بود
-----------------------------------------------------

وزیر خارجه ایالات متحده روز پنجشنبه گفت «در آینده بسیار نزدیک»، ظرف یکی دو روز آینده، معلوم خواهد شد که آیا ایران برای دستیابی به توافق در مذاکرات هسته‌ای وین، حسن نیت دارد یا نه.

آقای بلینکن که در حاشیه کنفرانس امنیت و همکاری اروپا در استکهلم با خبرنگاران صحبت می‌کرد، در عین حال گفت که لفاظی‌های اخیر ایران جایی برای خوش‌بینی باقی نگذاشته است.

-----------------------------

بیشتر بخوانید:

آژانس «نمی تواند» تصاویر مراکز هسته‌ای ایران را «رویت» کند؛ حتی با سفر گروسی!

-----------------------------------------

او اظهار داشت: «باید به شما بگویم که اقدامات و لفاظی‌های اخیر جایی برای خوش‌بینی ما باقی نمی‌گذارد. اما با وجود این‌که ساعات آخر در حال سپری شدن است، برای ایران دیر نیست که این روند را معکوس کند».

وزیر خارجه آمریکا گفت که روز پنجشنبه درباره مذاکرات هسته‌ای ایران، با همتایان روس و اسرائیلی خود بحث‌ و تبادل‌ نظر کرده است.

 بلینکن افزود: «هنوز این فرصت برای ایران وجود دارد تا در مذاکرات هسته‌ای به توافق معناداری دست پیدا کند».

---------------------------

بیشتر بخوانید:

مدیرکل آژانس در شورای حکام گفت »ایران پاسخگو نیست!»

--------------------------------------------------

حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران، در روز پنجشنبه نیز اظهارات مشابهی بیان کرد و مدعی شد که «جمهوری اسلامی ایران با عزم جدی و دستور کار روشن و منطقی شده به وین رفته است، اما درباره اراده و نیت آمریکا و سه کشور اروپایی خوشبین نیستیم».

او در گفت‌وگوی تلفنی با همتای ژاپنی خود گفت که «مقامات آمریکا از یک طرف درخواست مذاکره و بازگشت به برجام را دارند، اما از طرف دیگر افراد و موسسات ایران را همزمان تحریم جدید می‌کنند».

امیرعبداللهیان افزود: «مهم این است که این مذاکرات نتیجه داشته باشد و طرف‌های غربی جدیت و حسن نیت خود را در میز مذاکره و عمل نشان دهند».

موضع‌گیری‌های روز پنجشنبه ایران و آمریکا در حالی است که مذاکرات هسته‌ای در وین که از هشتم آذرماه آغاز شده است، روز پنجشنبه نیز ادامه یافت.

در همین حال، علی باقری، مذاکره کننده ارشد ایران، گفته که هیات ایرانی متن پیشنهادی خود را در قالب دو موضوع لغو «تحریم‌های ظالمانه» و مسائل هسته‌ای به طرف‌های دیگر مذاکره تحویل داده است.

به گفته او، مفاد پیش‌نویس شامل کلیه پیشنهادات و مواضع تیم مذاکره کننده ایرانی است.

‎مذاکرات بین ایران و طرف‌های باقیمانده در برجام پس از شش ماه وقفه برگزار می‌شود. انتظار می‌رود این مذاکرات که دور هفتم آن است، روز پنجشنبه یا جمعه پایان یابد.

ایالات متحده به دلیل خروج از برجام به صورت غیرمستقیم در این مذاکرات حضور دارد.

مذاکرات احیای برجام خرداد امسال پس از پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران و در شرایطی که حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد از پیش‌نویس توافق تکمیل شده بود، به درخواست تهران متوقف شد.

دولت جو بایدن که از ژانویه امسال در آمریکا بر سر کار آمده است، بارها اعلام کرده که در صورت بازگشت ایران به تعهداتش در چارچوب برجام، آماده است که به این توافق بازگردد.

ایران از سال ۹۸- یک‌سال پس از خروج دولت ترامپ از برجام- به تدریج از تعهداتش عدول کرده و غنی‌سازی را افزایش داده است، همچنین اجرای پروتکل الحاقی برای بازدید سرزده بازرسان آژانس از تاسیسات هسته‌ای خود را از اسفند پارسال متوقف کرده است.‎

نشریه پولیتیکو مهرماه امسال در گزارشی با اشاره به اظهارات یک دیپلمات نوشت ایران در زمینه مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین پایتخت اتریش وقت‌کشی می‌کند و هم‌زمان برنامه هسته‌ای خود را توسعه می‌دهد تا ابزاری برای فشار در مذاکرات داشته باشد.‎/

https://www.asianews.ir/u/4ip
اخبار مرتبط
بر اساس قیمت‌های اعلام شده از سوی کانون صرافان، دلار امروز با رشد ۲۵۰تومانی مجددا وارد کانال ۲۹هزار تومان شد و یورو هم ۱۰۰تومان افزایش یافت.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز سه شنبه در دیدار با رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و وزیر امور خارجه به دنبال توافقی برای نصب مجدد چهار دوربین از کارافتاده در تاسیسات اتمی کرج بود که گفت این توافق به دست نیامده است.
در حالی که ماه های اخیر اخباری مبنی بر افزایس قابل توجه نرخ دلار و ورشکستگی اقتصادی متتشر شد، امروز نیز در پی افزایش قیمت ارزهای خارجی در ایران طی هفته‌های گذشته، قیمت دلار آمریکا در بازار آزاد ایران به بیش از ۲۹ هزار تومان رسید.
نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل، روز سه‌شنبه، دوم آذر، برای تشدید رویارویی اسرائیل با ایران اعلام ادعاهایی بیان کرد و بار دیگر تأکید کرد که کشورش به هیچ توافق هسته‌ای جدید ایران با قدرت‌های جهانی پایبند نخواهد بود و مدعی شد آزادی عمل خود برای اقدام علیه رژیم اسلام‌گرای افراطی را به کار می گیرد.
در حالی که خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ از شکست تلویحی مذاکرات هسته ای خبر داده است، رییس جمهور اسراییل گفت: ایران خواهان گفت‌وگو نیست و به دنبال بمب است و از تمایل جهان برای مذاکره به‌منظور خرید وقت سوء‌استفاده می‌کند.
یک خبرگزاری معتبر آمریکایی نوشت آمریکا باید برای شکست مذاکرات هسته‌ای با ایران آماده باشد و از این رو احتمال درگیری آشکار با ایران در حال افزایش است.
در حالی که رابرت مالی، نماینده وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران با اشاره به افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌شده جمهوری اسلامی هشدار داد که تهران به «نقطه غیرقابل بازگشت» برای احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ نزدیک می‌شود، جواد ظربف در توییتی به این سخنان انتقاد کرد.
اردشیر زاهدی، وزیر خارجه و سفیر پیشین ایران در بریتانیا و آمریکا در دوران پهلوی؛ امروز در سوئیس درگذشت.
جمعی از فعالان سیاسی و مدنی در واکنش به وضعیت اقتصادی و سیاسی حاکم بر ایران با انتشار بیانیه‌ای اعلام کردند که «زنگ خطر فقیرتر شدن مردم و احتمال رویارویی نظامی» به صدا درآمده است.
پس از حمله اخیر پهپاد ایرانی به یک پایگاه نظامی آمریکا در سوریه و سکوت دولت بایدن، تعدادی از جمهوری‌خواهان کنگره با ارسال نامه‌ای به جو بایدن، خواهان کنارگذاشتن ادامه دیپلماسی ایالات متحده با ایران شدند.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید