صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر وبسایت
نوید جمشیدی
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر وبسایت: نوید جمشیدی
چهارشنبه / ۱۵ دی ۱۴۰۰ / ۰۸:۰۴
کد خبر: 7536
گزارشگر: 213
۸۵۸
۰
۰
۲
سویه بعد از کرونای اومیکرن چه علایمی دارد

ویروس جهش یافته «IHU» مقاوم و نگران کننده است

ویروس جهش یافته «IHU» مقاوم و نگران کننده است
پژوهشگران سویه جدید کرونا با نام «IHU» را تشخیص داده‌اند که می‌تواند عامل نگرانی‌های بیشتر و مقاوم تر باشد.

به گزارش آسیانیوز، ویروس کرونا بار دیگر نشان داد که قابلیت تغییر و تطبیق خود با شرایط را دارد. در فرانسه سویه جدیدی از این ویروس شناسایی شده که احتمالا هم در برابر واکسن مقاوم است و هم قابلیت سرایت بیش‌تری نسبت به ویروس اولیه دارد.

سویه اومیکرون بی‌شک آخرین گونه جهش‌یافته ویروس کرونا نیست. پژوهشگران فرانسوی سویه جدیدی را تشخیص داده‌اند که می‌تواند عامل نگرانی‌های بیشتر باشد.

کارشناسان انستیتو IHU) Méditerranée Infection) در مارسی این سویه را B.1.640.2. یا IHU نام‌گذاری کرده‌اند.

-------------------------

بیشتر بخوانید:

مصونیت در برابر «اومیکرن» با واکسنی که در ایران نیست!

------------------------------------------------------------------------------

اولین مورد ابتلا به این سویه در جنوب فرانسه در مردی تشخیص داده شده است که از کشور آفریقایی کامرون بازگشته بود. این سویه جدید تا کنون ۱۲ نفر را در اطراف شهر مارسی مبتلا کرده است.

در آزمایش‌ها "ترکیبی از جهش‌های غیرمعمول" مشاهده شده است. هنوز مشخص نیست که این سویه تا چه اندازه خطرناک است.

در گزارش‌های کارشناسی اولیه که هنوز کامل نیست و منتشر نشده، پژوهشگران نشان می‌دهند که این سویه جهش‌یافته از ۴۶ جهش تشکیل شده است.

دویچه وله نوشت طبق مقاله‌ای که در پایگاه «medRxiv» منتشر شده است، این سویه حامل جهش E484K است که می‌تواند آن را در برابر واکسن‌ها مقاوم کند. همچنین گفته شده که این ویروس دارای جهش دیگری به نام N501Y است که می‌تواند بر قابلیت سرایت آن بیفزاید. به همین دلیل احتمال داده می‌شود که این سویه هم در برابر واکسن مقاوم است و هم قدرت سرایت بیشتری در مقایسه با ویروس اولیه دارد.

-------------------------

بیشتر بخوانید:

واکسن های معتبر بر اومیکرن بی اثرند/آمادگی جهان برای تولید واکسن!

-----------------------------------------------------

این گونه جهش‌‌یافته ویروس کرونا در ۱۰ دسامبر ۲۰۲۱ کشف شد اما تاکنون سرایت سریعی نیافته است. این سویه برای این‌که از سوی سازمان جهانی بهداشت مهم تشخیص داده شود، باید در دیگر کشورها نیز مشاهده شود.

به گزارش آسیانیوز، این در حالی است که دانشمندان، درباره سویه قبلی( اومیکرون) نیز به تازگی گفته اند که اُمیکرون می‌تواند جایگزین سویه‌ی دلتا شود، چرا که می‌تواند پاسخ ایمنی ایجاد کند که دلتا را هم خنثی می‌کند و احتمال عفونت دوباره با دلتا را کمتر کند.

به گفته این دانشمندان، پیامدهایی این جابجایی بستگی به این دارد که اُمیکرون نسبت به دلتا بیماری‌زایی کمتری داشته باشد یا نه. آنها گفتند: «اگر این چنین باشد، میزان بروز بیماری شدید کووید-۱۹ کاهش خواهد یافت و ممکن است شیوع کرونا باعث اختلال کمتری در افراد و جامعه شود.»

آلکس سیگال، استاد پژوهش سلامت در آفریقا در آفریقای جنوبی در توئیتی در روز دوشنبه گفت اگر اُمیکرون آنچنانکه از تجربه آفریقای جنوبی برداشت می‌شود، بیماری‌زایی کمتری داشته باشد، «به خارج کردن دلتا از صحنه کمک خواهد کرد».

به نقل از همشهری آنلاین، بر اساس یافته‌های یک بررسی قبلی در آفریقای جنوبی، خطر بستری شدن و بیماری شدید در افراد مبتلا به سویه‌ی اُمیکرون در مقایسه با سویه‌ی دلتا کمتر است، گرچه این پژوهشگران می‌گویند این کاهش شدت بیماری ممکن است تا حدی به علت میزان بالای ایمنی جمعیت در آفریقای جنوبی باشد.

سویه‌ی اًمیکرون هم برای نخستین بار در ماه نوامبر در آفریقای جنوبی و هنگ‌کنگ شناسایی شد، از آن هنگام به سراسر جهان انتشار یافته است و سبب اوج‌گرفتن شیوع کرونا در برخی از کشورها شده است./

https://www.asianews.ir/u/4xa
اخبار مرتبط
اومیکرون برآمده از سایر واریانت های کرونا نیست؛ بلکه به موازات آنها به وجود آمده و ممکن است اثربخشی واکسن ها را دور بزند.
دکتر پیام طبرسی، عضو ستاد کرونا گفت: اُمیکرون ویروسی است که گسترش سریعی دارد و به سرعت پخش می‌شود و اینکه تعداد موارد اُمیکرون تنها ۳۰ یا ۳۴ مورد تایید شده است، درست نیست و تعداد بیماری در کشور بیش از این است
شرکت آسترازنکا می‌گوید که براساس مطالعات آزمایشگاهی مشاهده کرده است که با تزریق دوز سوم آسترازنکا سطح پادتن‌ها علیه سویه اومیکرون «به میزان قابل توجهی» افزایش می یابد.
همچنانکه شهردار لندن میزان گسترش سویه اومیکرون در پایتخت کشورش را یک واقعه خواند؛ تحقیقات پژوهشی پزشکی آلمان نیز نشان می‌دهد که قابلیت پادتن‌های ایجادشده با واکسن‌های فایزر بیونتک، مدرنا و آکسفورد زنکا در مقابل سویه اومیکرون به‌گونه‌ای چشمگیر کاهش یافته است و به ساختن واکسن مخصوص اومیکرن نیاز مبرم وجود دارد.
در حالی که برخی سویه اومیکرن را هنوز جدی نگرفته اند، پزشکان و جامعه جهانی بهداشت آن را مرگ آور توصیف کرده اند و حتی رئیس بخش اورژانس بیمارستان سینا درباره شیوع اومیکرون برای مردم ایران نسخه پیچیده و هشدار داده است.
تدروس آدهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد: روند گسترش سویه اُمیکرون همچنان ادامه دارد و ضرورت دارد تا افراد مراسم و دورهمی‌های کریسمس را لغو کنند.
در حالی که چند روز گذشته گزارش مرگ در اثر ابتلا به اومیکرون منتشر شد، تدروس ادهانوم، رئیس سازمان بهداشت جهانی، گفته است، هم اکنون ۷۷ کشور شناسایی اومیکرون را گزارش کرده‌اندکه سرعت سرایت آن از سویه های دیگر کرونا بسیار بیشتر است.
شرکت‌ بیون‌تک اعلام کرد که دریافت ۳ دوز از واکسن فایزر در برابر سویه اومیکرون مصونیت ایجاد خواهد کرد.
در حالی که رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد از ورود سویه خطرناک کرونای «امیکرون» به ایران و قدرت سرایت 10 برابری آن نسبت به دلتا کرونا خبر داد، گفته شده که تجهیزات پزشکی تشخیص امیکرن در ایران وجود ندارد.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید