صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر بخش آنلاین(آسیانیوز)
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر بخش آنلاین (آسیا نیوز): نوید جمشیدی
دوشنبه / ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ / ۰۵:۴۴
کد خبر: 8150
گزارشگر: 213
۷۷۳
۰
۰
۳
رفت و آمد اسراییلی ها به ابوظبی در آستانه دور آخرمذاکرات وین

سفر «رئیس پلیس اسرائیل» به امارات درباره چالش‌های جنایی

سفر «رئیس پلیس اسرائیل» به امارات درباره چالش‌های جنایی
کوبی شابتای، رئیس پلیس اسرائیل بعد از رییس جمهور این کشور در حالی در دور آخر مذاکرات وین به امارات سفر کرد که اعلام شده نیروهای انتظامی دو کشور می‌خواهند مجرای رسمی ارتباطی برای گفت‌وگو درباره چالش‌های جنایی پیش روی یکدیگر بگشایند و همکاری کنند.

به گزارش آسیانیوز، کوبی شابتای، رئیس پلیس اسرائیل، با سفر به امارات متحده عربی، اولین صاحب این جایگاه شد که به آن کشور می‌رود. شابتای روز یکشنبه، ۶ فوریه، وارد امارات شد؛ کشوری که کمتر از دو سال پیش دست به عادی‌سازی روابط خود با اسرائیل زد.

پلیس اسرائیل عکسی از  شابتای منتشر کرده است که در یک پارکینگ با یکی از مقامات پلیس امارات که نامش آورده نشده است، دست می‌دهد.

طبق بیانیه پلیس اسرائیل، شابتای در این سفر با همتایان خود در ابوظبی و دبی، و مقامات وزارت کشور امارات دیدار خواهد کرد. هدف، ایجاد رابطه بین نیروهای انتظامی دو کشور برای برخورد با جرایم در هر دو کشور است. سفر شابتای چند روز به طول خواهد انجامید.

پلیس اسرائیل همچنین قرار است نماینده‌ای دائم در سفارت آن کشور در ابوظبی مستقر کند که ناظر بر تمامی فعالیت‌های نیروهای انتظامی إسرائیل، نه تنها در امارات، که در کل منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا خواهد بود.

در بیانیه پلیس اسرائیل می‌خوانیم که نیروهای انتظامی دو کشور می‌خواهند «مجرای رسمی ارتباطی برای گفت‌وگو در باره چالش‌های جنایی پیش روی یکدیگر بگشایند و همکاری کنند.»

 پلیس اسرائیل نهادی به نام «واحد روابط خارجی» دارد که تنظیم‌کننده این سفر بوده است.

به نظر می‌رسد روابط نظامی و انتظامی اسرائیل و کشورهای عرب منطقه در حال گسترش است.

ماه گذشته، اسحاق هرتزوگ، رئیس‌ جمهوری اسرائیل، اولین صاحب این مقام در تاریخ کشورش شد که به امارات رفت. هرتزوگ در آن سفر از کشورهای خاورمیانه خواست دست به عادی‌سازی روابط خود با اسرائیل بزنند.

هرتزوگ در دیدار با شیخ محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی، از جمله به حملات شورشیان حوثی یمن (که از حمایت جمهوری اسلامی ایران برخوردارند) به امارات نیز پرداخت. چندین مقام اسرائیلی آن حملات را محکوم کرده‌اند.

طبق برخی گزارش‌ها، اسرائیل حتی آماده فروش سامانه‌های پدافند موشکی به امارات شده است. کانال ۱۳ تلویزیون اسرائیل روز دوشنبه گذشته گزارش داد که مذاکرات در این مورد آغاز شده است.

ابوظبی در حال حاضر از سامانه‌های پدافند موشکی ساخت کره جنوبی استفاده می‌کند، اما سامانه موسم به «گنبد آهنین» اسرائیل که با حمایت مالی آمریکا ساخته شده است، موثرتر است. فروش این سامانه به امارات، می‌تواند آغاز نظم پدافندی جدیدی در منطقه باشد. البته طبق گزارشی در شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل، تصمیم نهایی در مورد فروش «گنبد آهنین» به امارات و سایر کشورهای منطقه، همچون عربستان سعودی، هنوز گرفته نشده است.

بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، چند روز پیش به بحرین رفت و یادداشت تفاهم مهمی با آن کشور امضا کرد که باعث گسترش روابط امنیتی تل‌آویو و منامه خواهد شد.

امارات و بحرین، همراه با مراکش و سودان، چهار کشوری هستند که در سال ۲۰۲۰ طی جریانی که «توافق ابراهیم» نام گرفت و  دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری وقت آمریکا، در آن نقشی محوری داشت، دست به عادی‌سازی روابط خود با اسرائیل زدند.

اسرائیل سخت در پی افزایش شمار این کشورها است و به‌خصوص خواهان عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی است.

موضع رسمی ریاض اما این است که بدون پایان اشغال سرزمین‌های فلسطینی و تشکیل دولت مستقل فلسطینی، حاضر به شناسایی اسرائیل نیست. از دیگر کشورهای مسلمانی که اسرائیل کوشیده است با آن‌ها رابطه برقرار کند، اندونزی است که پرجمعیت‌ترین کشور مسلمان جهان به‌ شمار می‌رود./

https://www.asianews.ir/u/5dv
اخبار مرتبط
مقام‌های آمریکایی می گویند هر توافق هسته‌ای جدید، احتمالاً ایران را در موقعیتی قرار می‌دهد که به زمانی کمتر از یک سال برای تامین سوخت بمب اتم نیاز داشته باشد.
همچنانکه همه هیأت‌ها بر ضرورت رسیدن مذاکرات در آستانه توقف آن به مرحله «تصمیم سیاسی» آمریکا تاکید کرده اند، برت مک‌گرک، هماهنگ‌کننده امور خاورمیانه در شورای امنیت ملی آمریکا، از احتمال زیاد عدم دستیابی به توافق با ایران سخن گفته است.
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، در اظهار نظری به صراحت اعلام کرد که «هرگز» موافق مذاکره مستقیم با دولت ایالات متحده نبوده است.
یک رسانه خارجی مدعی شده است که ایران تا حد امکان با طولانی کردن روند گفت و گوها به برنامه پیشرفته هسته‌ای خود ادامه می‌دهد؛ در حالی که قدرت‌های جهان به منظور ادامه مذاکرات، واکنشی نشان نداده اند.
مشاور امنیت ملی کاخ سفید در هفته جاری به اسرائیل و کرانه باختری سفر می‌کند و محور این سفر گفت و گو درباره ایران است.
اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین گفت یکی از مشکلات اصلی مذاکرات برجام سانتریفیوژهای پیشرفته ایران است و روسیه سه گزینه از جمله نابودی سانتریفیوژها را برای حل این مشکل پیشنهاد کرده است.
در حالی که علی باقری کنی، مذاکره‌کننده ارشد ایران روز جمعه ۱۹ آذر گفته است که موضع ایران نسبت به هفته قبل تغییر نکرده است؛ وزیر دفاع اسرائیل مدعی شد که ایران قوای نظامی خود را در غرب کشور تقویت می‌کند تا از آنجا به اسرائیل و سایر کشورهای خاورمیانه «حمله کند» و الان زمان اقدام علیه ایران است!
با شکست دور هفتم مذاکرات هسته ای، داوید بارنئا، رئیس موساد، به واشنگتن سفر کرد تا با مقام‌های ارشد دولت بایدن درباره ایران گفت‌وگو کند.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید