صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر بخش آنلاین(آسیانیوز)
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر بخش آنلاین (آسیا نیوز): نوید جمشیدی
پنج شنبه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۰:۱۴
کد خبر: 8204
گزارشگر: 213
۶۳۸
۰
۰
۴
افزایش شوکه کننده قیمت

شیرینی شکر تمام شد!

شیرینی شکر تمام شد!
در حالی که علت گرانی شکر مشخص نیست و احتمال احتکار آن بالا به نظر می رسد؛ بررسی قیمت‌های موجود در بازار حاکی از آن است که هر کیلوگرم شکر بسته‌ای حدود ۲۲ هزار تومان عرضه می‌شود.

به گزارش آسیانیوز، قیمت شکر رکورد شکست. براساس جدیدترین آمار وزارت صنعت در رابطه با کالاهای اساسی شکر با رشد ۷۵٫۹ درصدی بیشترین افزایش قیمت را طی ۹ ماه ابتدایی سال جاری به خود اختصاص داد. بررسی قیمت‌های موجود در بازار در روز ۲۱ بهمن ۱۴۰۰ نشان می‌دهد هر کیلوگرم شکر بسته‌ای در محدوده ۲۲ هزار تومان عرضه می‌شود. اما چرا شکر گران شد؟

طی سال جاری شکر بارها کام مردم را تلخ کرد. گویا به تعداد فصل‌های سال این کالا مشمول افزایش قیمت می‌شود. آخرین گزارش وزارت صنعت از نوسان قیمت کالاهای اساسی، از رکوردشکنی قیمت شکر تا پایان پاییز ۱۴۰۰ حکایت دارد.

----------------

بیشتر بخوانید

کارزار محکومیت های عجیب هفت تپه/کارخانه نیشکر «قربانی» می گیرد!
------------------------------------------------------------
آن‌طور که در گزارش اخیر وزارت صمت مشخص است، این کالا با رشد ۷۵٫۹ درصدی بیشترین نرخ رشد را طی ماه امسال نسبت به سایر کالاها دارد.

البته جهش قیمتی در هر فصل سرنوشت تمام کالاهایی است که روی آن برچسب «کالای اساسی» زده‌اند. چراکه در گزارش مورد بررسی برنج، گوشت گوساله، گوشت گوسفندی . گوشت مرغ با ثبت رشد ۲۵ تا ۵۹٫۵ درصد در رده‌های بعدی قرار دارند. گویا هر چه مردم نیازی بیشتری به یک کالا داشته باشند سرعت بیشتری در افزایش قیمت پیدا می‌کند.

 شاید بتوان بازار شکر را اولین بازاری معرفی کرد که در آن سلطان‌سازی صورت گرفت. گویا در وهله اول این سلطان‌ها هستند که نوسان قیمت شکر را تعیین می‌کنند. بر این اساس حالا قیمت هر کیلوگرم شکر سفید بسته‌بندی به ۲۲ هزار تومان هم می‌رسد. این در حالی است که تا کمتر از یک سال پیش هر کیلوگرم شکر ۹۵۰۰ تومان عرضه می‌شد.

بدین ترتیب طی ۵۰ روزی که از پایان پاییز می‌گذرد رشد قیمت شکر ادامه داشته است. چنانچه وزارت صمت در پایان سال هم گزارشی از قیمت اقلام اساسی منتشر کند، رشد نرخ این محصول در سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۰۰ درصد خواهد بود.

بررسی قیمت‌ها حاکی از آن است که در شروع دهه سوم بهمن هر کیلو شکر بسته‌بندی با نرخ ۲۲ هزار تومان عرضه می‌شود. البته در مناطق مختلف این نرخ‌ها متغیر هستند.
در فروشگاه‌های آنلاین نیز قیمت شکر بسته‌بندی ۹۰۰ گرمی ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت‌گذاری شد. شکر سفید بسته ۱۰ کیلوگرمی با ارائه تخفیف ۲۰ هزار تومانی، ۲۰۰ هزار تومان عرضه می‌شود.

شکر تنظیم بازاری
دولت که از چندی پیش قصد داشت با توزیع شکر تنظیم بازاری و فروش هوشمند آن بازار را مدیریت کند، گویا فعلا محصولی برای عرضه ندارد. چنان‌که در سامانه بازارگام در مقابل نام شکر عبارت «تمام شد» مشاهده می‌شود.

قیمت شکر
البته شاید دولت این روند را موقت اعلام کند، اما شاید بهتر باشد از عنوان «دستور بازاری» را جایگزین عبارت تنظیم بازاری کند. گرچه دولت از اجرای این سیاست‌ها نتبجه مثبت نمی‌گیرد، اما همچنان آن را به بازار سیب‌زمینی، برنج و روغن هم سرایت می‌دهد.

دلایل مختلفی ازجمله افزایش قیمت‌های جهانی و کاهش برداشت محصول در پی سیل‌زدگی برای افزایش قیمت شکر شمرده می‌شود، اما طبیعتا دخالت مستقیم دولت و البته تحرکات دلالان اصلی‌ترین عامل رکوردزنی‌های قیمتی شکر به حساب می‌آید.

البته پیش از این حفظ سلامتی مردم دلیل گرانی شکر عنوان شده است!/(تجارت نیوز)

https://www.asianews.ir/u/5fd
اخبار مرتبط
در پی صدور احکام طولانی در اغلب پرونده های کلان اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، عده ای بی گناه همیشه قربانی می شوند و فاسدان سر سلامت به در می برند و سرانجام با مانور موضوعاتی مانند عدالت اقتصادی، سر و ته کارزار عدالت خواهی سر از ناکجا آباد درمی آورد..حال که طبق این قاعده، درباره «نیشکر هفت تپه» و محکومیت های نابرابر به این تکرار رسیده ایم، این مساله موردتوجه تحریریه «آسیانیوز» و سردبیر این رسانه قرار گرفت که بر آن شدیم تا به گوشه ای از روایت دادخواهی در پرونده کارخانه نیشکر هفت تپه بپردازیم.
در حالی که کارگران نیشکر هفت تپه همچنان در چندین اعتصاب طولانی خواستار رسیدگی دولت به این پرونده و پرداخت حقوق معوقه خود هستند، سخنگوی قوه قضائیه امروز صدور حکم ۲۰ سال حبس و رد مال برای امید اسدبیگی، مدیرعامل سابق شرکت نیشکر هفت‌تپه، را تأیید کرد.
در حالی که روز گذشته استاندار خوزستان حاضر به دیدار با کارگران معترض نشد، کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه در ادامه‌های اعتراض‌های ۵ ساله خود به وضعیت این مجتمع، در یک تجمع اعتراضی مقابل فرمانداری شهر شوش، عملکرد دولت ابراهیم رئیسی را «ضد مردمی و ضد کارگری» بیان کردند.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید