صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر بخش آنلاین(آسیانیوز)
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر بخش آنلاین (آسیا نیوز): نوید جمشیدی
پنج شنبه / ۲۸ بهمن ۱۴۰۰ / ۰۲:۲۱
کد خبر: 8297
گزارشگر: 213
۵۷۰۱
۰
۰
۴
مردان لباس‌‌ زیر آهنی پای زن ها می کردند

شوهران چگونه می خواستند مانع از خیانت زنان شوند؟

شوهران چگونه می خواستند مانع از خیانت زنان شوند؟
در تنگاتنگ جنک های صلیبی مردان برای آنکه خیالشان از بابت عدم خیانت زنانشان راحت باشد یک لباس‌‌ زیر آهنی عحیب را پای زن‌ها می‌کردند و کلیدش را به یک معتمد محلی مانند کشیش یا روحانی می‌دادند.

به گزارش آسیانیوز، هر بار که موزه‌داران در بخش قرون‌ وسطی قصد دارند اشیاء تاریخی را بررسی کنند با چالشی تازه روبه‌رو می‌شوند.

-----------

بیشتر بخوانید

زوج های بازداشت شده در ولنتاین باید ازدواج رسمی کنند

---------------------------------

سارا باقری، نویسنده اجتماعی: در داستان‌های تاریخی آمده است کاربرد این لباس‌زیر آهنی جلب اعتماد مردان در سفر از پاکدامنی زنان و معشوقه‌هایشان بوده است-  


آثار تاریخی به‌جامانده از قرون‌ وسطی همیشه مورخان و باستان‌شناسان را مبهوت و سردرگم می‌کند. یکی از این اشیاء یافت‌شده در قلعه‌های اروپایی، یک وسیله عجیب فلزی است که به آن «کمربند پاکدامنی» می‌گویند.

در داستان‌های تاریخی آمده است کاربرد این لباس‌زیر آهنی جلب اعتماد مردان در سفر از پاکدامنی زنان و معشوقه‌هایشان بوده است، روایتی که چندان مورد اعتماد مورخان نیست.

تثبیت مالکیت مردان بر بدن زنان

هر بار که موزه‌داران در بخش قرون‌ وسطی قصد دارند اشیاء تاریخی را بررسی کنند، با چالشی تازه روبه‌رو می‌شوند. شیئی فلزی که اغلب آهنی است در میان بازمانده‌های تاریخی قرون‌ وسطی وجود دارد که هنوز مورخان بر سر کاربردش به توافق نرسیده‌اند.

در قلعه تاریخی سالزبورگ در اتریش، این شیء عجیب را در بخش ادوات شکنجه تقسیم‌بندی کرده و کنار صندلی پر از میخ گذاشته‌اند؛ اما این لباس‌زیر آهنی قفل و کلیددار واقعا ابزار شکنجه بوده است یا راهی برای جلب اعتماد شوهر شکاک؟

-------------

بیشتر بخوانید

روایت تکان دهنده «شاهدان» درباره زندگی و قتل مونا حیدری
------------------------------------


جنگجویان مذهبی و دوری از همسران

به‌مدت‌ نزدیک به دو قرن، مسیحیان اروپایی به امید بازپس‌گیری اورشلیم مقدس و سایر اماکن مذهبی به دعوت پاپ و همراه پادشاهان و نجبای اروپایی راهی جنگ می‌شدند.

این رزمندگان مذهبی که به «صلیبی‌ها» معروف‌اند بین سال‌های ۱۰۹۵ تا ۱۲۹۱ میلادی بارها راهی جنگ شدند و همسران، دختران و معشوقه‌های خود را در اروپا چشم‌انتظار می‌گذاشتند. این سفرها که گاه ممکن بود چند سال طول بکشد مردان را دل‌نگران خیانت زنانشان می‌کرد.

بر اساس برخی روایت‌های تاریخی، این مردان برای آنکه خیالشان از این بابت راحت باشد یک لباس‌‌زیر آهنی را پای زن‌ها می‌کردند و کلیدش را به یک معتمد محلی مانند کشیش یا روحانی می‌دادند.

این شیء آهنی معمولا دور کمر بسته می‌شد و در ناحیه تناسلی و مقعد سوراخ‌های کوچکی برای رفع حاجت داشت. اگر به درد و ناراحتی حمل این وسیله بیندیشیم، آن‌وقت دلیل موزه‌دارهای اتریشی برای قرار دادن این شیء در قسمت ابزار شکنجه را می‌فهمیم.

گذشته از داستان‌سرایی‌های مربوط به رزمندگان صلیبی، عمده اشیاء یافت‌شده از این‌ دست متعلق به قرن ۱۵ به بعدند.

کمربند پاکدامنی
نقاشی قرن شانزدهمی آلمانی درباره کمربند پاکدامنی

  اریک جان دینگوال، انسان‌شناس و محقق بریتانیایی، در بررسی «کمربند عفت» در اوایل قرن بیستم به این نتیجه رسید که این وسیله حدود سال ۱۴۰۰ در ایتالیا اختراع شد و بعد به سراسر اروپا رفت. این احتمال هم وجود دارد که نمونه‌های موجود در قرن هجدهم و نوزدهم به‌دلیل کنجکاوی افراد یا برای «شوخی» ساخته‌ شده باشند.

جیمز براندیج، مورخ آمریکایی که به‌تازگی درگذشت و بیشتر به‌خاطر تحقیق‌های علمی‌اش در مورد تمایلات جنسی قرون‌ وسطایی شناخته می‌شود، معتقد بود استفاده از این کمربندها برای اطمینان از پاکدامنی افسانه بوده است.

فلیسیتی ریدی، از مرکز مطالعات قرون‌ وسطی در دانشگاه یورک، هم با این موضوع موافق است که «هیچ مدرک معتبر قرون‌ وسطایی از موارد استفاده این وسیله وجود ندارد.»

از سوی دیگر، برخی پژوهشگران با اشاره به سایر ابزار و ادوات شکنجه معمول آن دوره، دادگاه‌های تفتیش عقاید و شرایط بسیار غیرانسانی در قرون تاریک میانی اروپا، این مسئله را که زنانی مجبور شده باشند مدت‌های طولانی چنین وسیله دردناکی را با خود حمل کنند دور از ذهن نمی‌دانند.

اشاره این پژوهشگران به سنت‌های مسیحی مانند مبارزه با جادو است که طی چندین قرن به دستگیری، شکنجه و مرگ هزاران زن در اروپا منجر شد.

این وسیله امروزه دوباره در بخش اسباب‌بازی‌های جنسی فروشگاه‌های بزرگسالان پیدا شده است و در هر دو مدل مردانه و زنانه برای افرادی که می‌خواهند شکل متفاوتی از اعمال قدرت در رابطه جنسی (با رضایت طرفین) را تجربه کنند، در دسترس است.

اگرچه «کمربند پاکدامنی» تاریخ نامشخصی دارد اما در اغلب موزه‌هایی که بخش قرون‌ وسطی دارند نمونه‌هایی از آن یافت می‌شود. یک مورد مشابه هم در موزه تاریخ کاخ توپ‌کاپی در استانبول وجود دارد، مقصدی که جنگجویان مذهبی برای آزادی آن جنگیدند اما نتوانستند آن را به دنیای مسیحیت برگردانند./

Independent
https://www.asianews.ir/u/5hx
اخبار مرتبط
در پی حمله و تجاوز جنسی به زنی ۸۷ ساله، پلیس دهلی روز سه‌شنبه ۱۴ فوریه، یک نظافتچی ۳۰ ساله را دستگیر کرد.
از سال ۲۰۱۳ و در پی راه‌اندازی کمپین One Billion Rising روز ولنتاین به روزی برای آگاه‌سازی درباره خشونت جنسیتی تبدیل شده است.
اهالی محله ناصر خسرو اهواز روایت های تکان دهنده ای درباره زندگی و قتل مونا(غزل) حیدری بیان کرده اند.
رئیس پلیس امنیت اخلاقی ناجا، از برخورد با افرادی که به گفته او «کشف حجاب» می‌کنند، خبر داد و گفت که قانون‌گذار کشف حجاب را جرم دانسته و برای آن مجازات زندان تعیین کرده است.
محاکمه گیزیلین مکسول به اتهام کارچاق‌کنی و همدستی در بهره‌کشی جنسی از دختران دادگاهی می‌شود؛ این در حالی است که یکی از چهار شاهد کلیدی دادگاه او را "هیولا و شیطان مجسم" خوانده است.
مردان نمی‌توانند از هر زنی که بخواهند خواستگاری کنند، زیراکه در این زمینه موانعی وجود دارد.
دختر جوانی با مراجعه به پلیس تهران درباره اغفال شدنش از سوی یک مرد در سایت همسریابی توضیحاتی داد و طرح شکایت کرد.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید