صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر وبسایت
نوید جمشیدی
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر وبسایت: نوید جمشیدی
یکشنبه / ۲۸ آبان ۱۴۰۲ / ۱۷:۵۷
کد خبر: 17724
گزارشگر: 2
۷۷۰
۰
۰
۱
تجهیزات اطفای حریق

راهنمای جامع خرید کپسول و جعبه آتش نشانی

راهنمای جامع خرید کپسول و جعبه آتش نشانی
جعبه آتش نشانی یکی از اصلی ترین تجهیزات اطفای حریق محسوب می شود. این محصول برای پاک سازی فضای داخلی ساختمانی که آتش گرفته است مورد استفاده قرار می گیرد و کمک می کند تا برگشت شعله صورت نگیرد.

بررسی متعلقات جعبه آتش نشانی

در خرید جعبه آتش نشانی می بایست به متعلقات آن دقت ویژه ای داشته باشید. شیلنگ جعبه آتش نشانی یکی از مهمترین متعلقات آن محسوب می شود. جنس شیلنگ ها می بایست با کیفیت باشد. از سوی دیگر این شیلنگ ها در مدل های برزنتی و ضد اسید طراحی شده اند. انتخاب نوع شیلنگ مناسب سبب می شود تا عملیات مهار آتش به راحتی صورت بگیرد.
قرقره آتش نشانی یک قطعه به شکل توپ برنجی است که به شیلنگ فشار قوی وصل شده است. شیلنگ آتش نشانی بر روی یک قطعه مدور به اسم قرقره پیچیده می شود. نازلی که برای جعبه آتش نشانی به کار برده می شود به واسطه داشتن تنوع زیاد برای محیط های مختلف به کار برده خواهد شد. این نازل ها بر اساس نوع خاموش کننده و همینطور نوع پخش آب شامل دسته بندی های مختلفی هستند. نازل ها در مدل های ساده، پلاستیکی، شیردار و همینطور سبک تمام فلزی طراحی می شوند.
شیرفلکه به کار برده شده برای جعبه آتش نشانی می بایست از نظر استاندارد جهانی در شرایط خوبی قرار بگیرد. انتخاب شیر فلکه مناسب بر اساس استانداردهای جهانی سبب می شود تا کارایی این دستگاه بیشتر شود. در صورتی که بخواهید باکس آتش نشانی با کیفیتی خریداری کنید می بایست یک تولیدی معتبر را انتخاب کنید. کیفیت مناسب باکس آتش نشانی سبب می شود تا طول عمر بیشتری داشته باشد. از سوی دیگر استحکام جعبه را به شکل قابل توجهی بیشتر می کند. کوپلینگ و هیدرانت از اتصالات مهم در داخل باکس آتش نشانی محسوب می شوند. این قطعات در سبک های آلمانی و انگلیسی طراحی شده اند. کوپلینگ های آلمانی گزینه مناسبی برای مصارف خانگی هستند. کوپلینگ های مدل انگلیسی در پالایشگاه های مختلف استفاده می شوند.

انواع جعبه آتش نشانی

انواع جعبه آتش نشانی

جعبه آتش نشانی دیواری یکی از مدل های پرفروش محسوب می شود و در سبک های روکار و توکار طراحی شده است. این محصول از نظر ابعاد تنوع بالایی دارد. باکس آتش نشانی محوطه ای نیز وجود دارد که در سبک های پایه دار و ایستاده طراحی می شود. دقت کنید که این محصول در نوع پایه دار بیشترین تقاضا را دارد.
جعبه آتش نشانی از نظر نوع کاربرد نیز شرایط مخصوص به خود را دارد. یک سبک به عنوان جعبه نگهدارنده کپسول آتش نشانی شناخته می شود. در طراحی این محصول از فضایی استفاده شده است که کپسول آتش نشانی در داخل آن قرار می گیرد. همینطور جعبه دیگری برای محافظت از شیلنگ آتش نشانی نیز وجود دارد که به دو دسته فایرباکس و هوزریل باکس تقسیم می شود. باکس آتش نشانی از نظر جنس شامل مدل های استیل نگیر و بگیر، فایبرگلاس و فولادی است. این محصول از نظر شکل ظاهری نیز به صورت دو درب، یک درب، دو قلو، نورتاب و کرکره ای طراحی و تقسیم شده است. جعبه دکوراتیو نیز وجود دارد که در برخی شرایط مورد استفاده قرار می گیرد.
ابعاد جعبه آتش نشانی بسیار متنوع است. این محصول گاه در سایزهای کوچک و گاه به گونه ای طراحی می شود که کپسول و شیلنگ اتش نشانی در داخل جعبه جا شود.

پروسه ساخت

برای اینکه خرید جعبه آتش نشانی با بهترین کیفیت صورت بگیرد و رضایت کامل وجود داشته باشد در مورد فرایند ساخت این جعبه ها نیز اطلاعات خاصی در اختیار شما قرار می گیرد. برای تولید جعبه آتش نشانی نیاز به سیستم های جوشکاری اتوماتیک است. برای اینکه درصد خطای انسانی به صفر برسد، نیاز است تا از دستگاه های برش و پانچ مخصوص استفاده شود. حرارت نامتوازن یکی از فاکتورهای مهم در جوشکاری جعبه آتش نشانی محسوب می شود.

قیمت جعبه آتش نشانی

در مورد قیمت جعبه آتش نشانی سوالات زیادی پرسیده می شود. قیمت این محصول وابسته به پارامترهای متعددی است. مثلاً قطر و نوع ورقی که در این جعبه استفاده می شود یکی از پارامترهای تعیین کننده قیمت است. نوع ساخت و نحوه جوشکاری نیز از مواردی است که می تواند بر روی هزینه نهایی تاثیرگذار باشد. قیمت جعبه آتش نشانی بر اساس مواد اولیه ساخت نیز مشخص می شود. انواع فایرباکس بر اساس کیفیت مختلف درجه بندی می شود. شما می توانید محصول مورد نظر را با کیفیت مناسب خریداری کنید. امکانات داخلی جعبه آتش نشانی سبب شده تا تنوع قیمت برای این محصول بالا باشد.
پیش از خرید جعبه آتش نشانی بهتر است نیازهای ایمنی محیط را ارزیابی کنید. به این ترتیب درگیر هزینه های زیاد نخواهید شد. از سوی دیگر بسیار مهم است تا بتوانید محتویات داخل جعبه را نیز ارزیابی کنید. کپسول، قرقره، شیلنگ، نازل و ... از مواردی است که بر روی قیمت نهایی باکس آتش نشانی تاثیر می گذارد.
مقاومت باکس آتش نشانی و سایز ان از دیگر مواردی است که باید ارزیابی شود. این تجهیزات در مکان های صنعتی و تجاری مورد استفاده قرار می گیرند. در برخی از مدل های فایرباکس از قفل و مکانیزم ایمنی مخصوصی استفاده شده است. این مکانیزم سبب می شود تا از دسترسی غیر مجاز به تجهیزات جلوگیری شود.

جعبه آتش نشانی محوطه ای چیست؟

در طراحی جعبه آتش نشانی از شیلنگ مخصوص و خاموش کننده دستی در سبک دو کابین استفاده شده است. شما قابلیت نصب دو عدد قرقره با شیلنگ آتش نشانی در سبک تک کابین را خواهید داشت. این محصول در محوطه باز و وسیع نصب می شود و از تجهیزات مهم و کاربری در پمپ بنزین، فرودگاه و اسکله های تخلیه است. این محصول در رنگ های قرمز، کرمی و سفید طراحی می شود. همینطور از قفل استاندارد با قابلیت باز و بست سریع به صورت چند کاره در این محصول استفاده شده است. از لولاهای مستحکم شده با طول عمر بالا نیز در این محصول به کار رفته است. بسته بندی فایرباکس کاملاً مناسب و زیبا بوده و طول عمر بالایی برای آن گزارش شده است.
درب محصول در دو سمت جعبه طراحی شده است به طوری که دسترسی راحت تری به تجهیزات آتش نشانی خواهید داشت. سقف جعبه به صورت شیروانی طراحی شده است و از نوع شیب دار است. این سبک طراحی سبب می شود تا جلوی آب باران گرفته شود. طراحی این محصول به شکلی است که نگران زنگ زدگی نخواهید بود.

خرید هوشمندانه

جعبه آتش نشانی بر اساس ساختاری که دارد درجه بندی شده است. شما می توانید این محصول را با قیمت مناسبی خریداری کنید. همینطور می توانید کیفیت محصول را نیز مورد ارزیابی قرار دهید. کارشناسان فروش اطلاعات لازم در راستای انواع جعبه آتش نشانی و کیفیت هر یک را در اختیار شما قرار می دهند. همینطور شرایط به صورتی است که بتوانید این محصول را با کیفیت بالا و درجه یک خریداری کنید. برای استعلام قیمت نیز شرایط انلاین برای شما فراهم شده است و می توانید به راحتی از طریق سایت موجودی و قیمت را دریافت کنید. به منظور خدمات رسانی بهتر از هر محصول عکس با کیفیت نیز تهیه شده است تا تصمیم گیری بهتری داشته باشید.

راهنمای خرید کپسول آتش نشانی

راهنمای خرید کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی نوعی وسیله اطفای حریق است. این دستگاه یکی از خاموش کننده های آتش قابل حمل است . کپسول های آتش نشانی سیلندرهای فلزی محکمی هستند که با آب یا نوعی ماده خفه کننده مانند دی اکسید کربن پر می شوند و اگر اهرمی در بالای سیلندر فشار داده شود، این ماده با فشار زیاد از کپسول خارج می شود. در این کپسول ها یک لوله مخزن فشار کپسول را به بالای کپسول متصل می کند و یک شیر فنری اتصال بین لوله و خروجی را مسدود می کند. در بالای سیلندر، سیلندر کوچک دیگری وجود دارد که با یک گاز فشرده مانند دی اکسید کربن و دریچه ای پر شده است که از خروج دی اکسید کربن جلوگیری می کند.
برای استفاده از کپسول آتش نشانی باید ماشه را فشار داده و اهرم را فشار دهید. این اهرم یک میله را فشار می دهد تا شیر فنر را به سمت پایین فشار دهد و خروجی را باز کند.

وزن کپسول آتش نشانی

وزن کپسول های آتش نشانی دستی از ۱ کیلوگرم تا ۱۲ کیلوگرم یا ۱۲ لیتر متفاوت است تا یک نفر به راحتی آن را حمل کند. انواع بزرگتر این دستگاه به دلیل وزن زیاد بر روی چرخ ها قرار می گیرد و گاهی برخی از آن ها در محل خاصی که دیگر به آن دستی نمی گویند ثابت می شود و به کپسول آتش نشانی چرخ دار معروف است.
در گذشته از سطل های ماسه یا جعبه های گرد و غبار برای اطفای حریق استفاده می کردند، بنابراین برای پرتاب این مواد فاکتور فشاری وجود نداشت و فرد مجبور بود با دست آن را روی آتش بپاشد، اما امروزه برای پرتاب کپسول های آتش نشانی فشار وارد می شود CO2 داخل کارتریج

قدرت پرتاب

برای اینکه بتوان با حفظ فاصله صحیح از آتش کپسول آتش نشانی را در مقابل آتش پاشید، کپسول آتش نشانی باید دارای نیروی تخلیه باشد که معمولاً حداقل ۲ متر و حداکثر ۷ متر است.

  • میزان تخلیه: میزان تخلیه مواد اطفاء حریق در شرایط عادی و زمانی که دستگاه کاملا شارژ شده است متفاوت است. این درصد برای خاموش کننده های آب، فوم، دی اکسید کربن و هالوژن ۹۵ درصد و برای خاموش کننده های پودری ۸۵ درصد است.
  • زمان تخلیه: این زمان در کپسول های آتش نشانی بسته به کپسول های آتش نشانی و وزن یا حجم آنها متفاوت است. حداقل زمان خنک شدن ۸ ثانیه و حداکثر خنک شدن ۶۰ ثانیه است.

تست فشار در کپسول های آتش نشانی

برای اطمینان از وجود فشار کافی در داخل خاموش کننده معمولاً آزمایشات زیر انجام می شود: الف) توزین: کارتریج را از خاموش کننده خارج کرده و توزین می کنیم در صورتی که بیش از ۱۰ درصد وزن گاز موجود در آن کاهش یافته باشد. ، باید دوباره پر شود.. ب) گیج فشار: کپسول های آتش نشانی که با هوای فشرده کار می کنند، فشار داخل سیلندر با فشار سنج روی آن نشان داده می شود. ج) محلول های آزمایش: کپسول های آتش نشانی که فشار آنها با تولید گاز ناشی از واکنش شیمیایی دو ماده تامین می شود، اندازه گیری گاز تولیدی با ترکیب برخی از مواد شیمیایی موجود در سیلندر و محاسبه میزان گاز تولیدی انجام می شود.
حفاظت در برابر خوردگی بدنه سیلندر صدا خفه کن ها: خطری که در مورد صدا خفه کن ها وجود دارد، ضعیف شدن ضخامت بدنه کارتریج در اثر زنگ زدگی و خوردگی فلز در داخل یا خارج است. برای جلوگیری از زنگ زدگی، معمولاً از قسمت پایین بدنه از کارتریج محافظت می کنند. الف) استفاده از فلز ضد زنگ ب) پوشش سطح داخلی و خارجی با مواد ضد زنگ ج) برداشتن پوشش پلاستیکی از داخل بدنه یا کارتریج
تست بدنه: در طول ساخت بدنه، کپسول های آتش نشانی برای اطمینان از مقاومت فشاری آنها آزمایش می شوند. الف) تست نشت مکانیکی ب) تست حداقل ضخامت بدنه ج) تست تجزیه د) تست فشار کاری نصف فشاری است که بدنه در آن آزمایش می شود)

تست های روتین

تمامی کپسول های آتش نشانی باید توسط کاربر یا سازنده تست شوند.

الف) ویزیت ماهانه: این ویزیت ماهی یک بار تا سه ماه به صورت وابسته انجام می شود. بسته به شرایط آب و هوایی هر منطقه، در این حالت کپسول آتش نشانی خوب به نظر می رسد و آب بندی آن محکم است، در جای خود قرار می گیرد و فشار کاهش نمی یابد. سرویس پذیری نازل و عدم ضربه زدن مورد توجه قرار می گیرد.
ب) بازدید سالانه: برای اطمینان از کارکرد کپسول های آتش نشانی انجام می شود. برخی از خاموش کننده ها باید در تمرین و آتش سوزی آموزشی مورد استفاده قرار گیرند و پس از آن خاموش کننده باید شارژ و آماده استفاده شود.
ج) تست فشار بدنه: طبق استاندارد یا توصیه سازنده، هر چند سال (معمولاً ۲ سال)، بدنه خاموش کننده از نظر مقاومت تحت فشار هیدرواستاتیک قرار می گیرد.

تعیین محل صحیح نصب کپسول آتش نشانی

  1. باید در ارتفاع حداکثر ۱/۵ متری از سطح زمین نصب شود. اگر وزن کپسول آتش نشانی بیش از ۱۸ کیلوگرم باشد باید در ارتفاع حداکثر ۱ متر از سطح زمین نصب شود.
  2. در نزدیکی ورودی و خروجی قرار گیرد.
  3. مسیر دسترسی باید کوتاه و عاری از وسایل دست و پا گیر و حواس پرتی باشد.
  4. باید در محلی نصب شود که احتمال آسیب فیزیکی به حداقل برسد.
  5. سیلندر را نباید در فضای باز و در معرض نور مستقیم خورشید یا برف و باران قرار داد.
  6. باید دقت کرد که کپسول آتش نشانی دور از مواد خطرناک نصب شود.
  7. زمانی که کپسول آتش نشانی بر روی دیوار نصب می شود باید از براکت های مخصوص استفاده شود.
  8. توزیع یکنواخت.

رنگ کپسول

سه نکته در استاندارد رنگ کپسول ها باید در نظر گرفته شود:
این استانداردها از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. حتی در استرالیا، که موضوع سنتی انگلستان است، تفاوت وجود دارد.
این استانداردها وابسته به زمان هستند. قبلاً کل کپسول رنگ می شد، اکنون برای ایجاد تمایز محیطی همه کپسول ها قرمز هستند و از یک نوار رنگی یا تکه پلاستیک رنگی استفاده می شود.

https://www.asianews.ir/u/dqj
اخبار مرتبط
به نظر شما استفاده از ورق‌های فولادی به‌جای محصولات مشابه چه مزایایی دارد؟ استفاده از ورق‌های فولادی به جای محصولات مشابه در صنعت و ساخت و ساز به دلایل متعددی مزیت‌های قابل توجهی دارد. ورق‌های فولادی به دلیل خواص فیزیکی و مکانیکی منحصر به فرد خود، به عنوان جایگزینی کارآمد برای سایر مواد ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی از اصلی‌ترین مزایای استفاده از ورق‌های فولادی، مقاومت بالا در برابر فشار، ضربه و نیروی کششی است.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید