صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر وبسایت
نوید جمشیدی
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر وبسایت: نوید جمشیدی
چهارشنبه / ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۸:۳۷
کد خبر: 21278
گزارشگر: 464
۱۲۶
۰
۰
۰
وضعیت قیمت و تقاضا

بازار زعفران در سیطره پول‌هایی کثیف

بازار زعفران در سیطره پول‌هایی کثیف
علی حسینی، عضو هیأت رئیسه شورای ملی زعفران درباره وضعیت قیمت و تقاضای زعفران در کشور اظهار داشت: «متاسفانه وضعیت بازار زعفران به نحوی است که سود آن به جیب کشاورز نمی‌رود، کشاورز ۶ ماه پیش زعفران را به قیمت بسیار ارزان یعنی هر کیلو ۳۰ میلیون تومان به کسانی که با پول‌های بادآورده تجارت می‌کنند، فروخته‌اند و آن‌ها همان زعفران را با نرخ هر کیلو ۱۱۰ میلیون بفروش می‌رسانند.»


به گزارش آسیانیوز؛ وی افزود: «با وضعیت کنونی بازار زعفران هیچ منافعی به کشاورز نمی‌رسد، زیرا افرادی که زعفران را به این شکل از کشاورزان و با ثمن بخس خریداری می‌کنند درواقع نه کشاورز، نه فروشنده، نه صادرکننده این کالا و نه حتی خراسانی هستند. اینان برخی افراد گمنام هستند که با پول سیاه، بادآورده و کثیف زعفران را در انبارهای خود جمع‌آوری کرده و اکنون عوامل این افراد آرام‌آرام این محصولات را با قیمت‌های نجومی وارد بازار می‌کنند و اینگونه القا می‌کند که زعفران در بازار دچار کمبود و کسادی شده است.»

عضو هیأت رئیسه شورای ملی زعفران تصیح کرد: «ماجرای کمبود زعفران مربوط به امسال نیست. چندین سال است هر زمان که با تنش گرمایی و سرمایی مواجه هستیم، گاها با کاهش تولید هم مواجه می‌شویم. بنابراین این‌که زعفران نداریم، درست نیست. ما در سال گذشته بیش از ۲۰۰ تن زعفران در بازار داشتیم و به همین میزان هم از سال‌های گذشته در انبارها باقی مانده بود. اکنون دلالان این محصول به گرانی دامن می‌زنند و مشخص نیست نقطه پایان آن کجاست، چون هر روز هم به نرخ آن اضافه می‌کنند و این به نفع آینده زعفران ما نیست.»

نائب رئیس انجمن زعفران‌کاران خراسان جنوبی درباره روند تقاضای زعفران در کشور بیان داشت: «تقاضا در بازار داخل روند کاهشی طی می‌کند اما در آن سوی مرز اوضاع بد نیست، البته باید در نظر داشت ما تنها تولیدکننده زعفران در دنیا نیستیم این وضعیتی که اکنون در داخل ایجاد شده سیگنالی برای رقبای منطقه‌ای و کشورهایی است که قابلیت افزایش تولید زعفران را دارند و وارد میدان می‌شوند و این قطعا به ضرر کشاورزی ما خواهد بود.»

https://www.asianews.ir/u/epF
اخبار مرتبط
عضو شورای ملی زعفران ایران گفت: «بازارهای صادراتی که سال‌ها پیش با زحمت آماده کرده بودیم را به دلیل عدم مدیریت در تولید، برداشت و صادرات دو دستی تقدیم افغانستان و برخی کشورهای دیگر کردیم.»
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید