صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر وبسایت
نوید جمشیدی
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر وبسایت: نوید جمشیدی
جمعه / ۱۴ مهر ۱۴۰۲ / ۲۲:۱۳
کد خبر: 16875
گزارشگر: 464
۸۱۷
۰
۰
۱
یادداشت/ دکتر مهدی کریمی تفرشی

توسعه پایدار با رونق شرکت‌های دانش‌بنیان

توسعه پایدار با رونق شرکت‌های دانش‌بنیان
شرکت دانش‌بنیان شرکت یا مؤسسه‌ای است که به منظور هم‌افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش‌محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی و تجاری‌سازی نتایج تحقیق و توسعه در حوزه فناوری‌های برتر و با ارزش افزوده فراوان به‌ویژه در تولید نرم‌افزارهای مربوط تشکیل می‌شود.

آسیانیوز -  از جمله شاخص‌هایی که یک شرکت دانش‌بنیان باید داشته باشد، این است که حداقل نیمی از درآمد شرکت در یک سال مالی، ناشی از فروش فناوری، کالا یا خدمات دانش‌بنیان باشد.

از دیگر شاخص‌ها این است که این شرکت‌ باید تولیدکننده کالا یا کالاهای دانش‌بنیان مطابق «فهرست کالاهای دانش‌بنیان» باشد که در قالب کالاهای جدید یا ارتقاءیافته عرضه کرده و دانش فنی آن را به‌واسطه انتقال یا ایجاد دانش فنی، از طریق فعالیت‌های تحقیق و توسعه، نهادینه و بومی‌سازی کرده باشد.

همچنین یک شرکت دانش‌بنیان باید دارای عملکرد تحقیق و توسعه فعال، با هزینه‌کرد تحقیق و توسعه حداقل معادل ۷ درصد فروش سالیانه شرکت باشد. سرمایه اصلی این شرکت‌ها نیروی انسانی و اطلاعات تولیدشده توسط آن‌هاست. در شرکت‌های دانش‌بنیان عده‌ای از افراد تحصیلکرده و با تجربه اطلاعاتی تولید می‌کنند که این اطلاعات، محصولات اصلی شرکت محسوب شده و برایشان درآمدزایی دارد. بحث طرح‌های صنعتی و مالکیت معنوی محصولات، همیشه از دغدغه‌های اصلی شرکت محسوب می‌شود.

دکتر مهدی کریمی تفرشی

بر اساس سند توسعه؛ ایران تا پایان سال ۱۴۰۴ باید به قطب علمی در منطقه تبدیل شود و ۵۰ درصد از تولیدات ناخالص ملی از طریق فعالیت‌های اقتصادی دانشگاهیان تأمین شود که این موضوع به‌خوبی نقش دانش و فناوری و آموزش عالی را در تحقق اهداف این سند نشان می‌دهد.

حرکت به‌ سوی اقتصاد دانش‌بنیان در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی امری است که به نگاه ویژه‌ای از سوی همه ارکان بدنه اقتصاد و صنعت و آموزش عالی کشور نیاز دارد و مدیریت همه‌جانبه و کارشناسانه‌ای می‌طلبد.

توسعه پایدار در تمامی عرصه‌ها حاصل ارتباط و تعامل میان سه قطب دولت، نخبگان و مردم است و برای رسیدن به چشم‌انداز توسعه پایدار ارتباط مستمر و گسترده صنعت و دانشگاه باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

https://www.asianews.ir/u/d2d
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید