صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر وبسایت
نوید جمشیدی
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر وبسایت: نوید جمشیدی
دوشنبه / ۱۷ مهر ۱۴۰۲ / ۰۰:۰۶
کد خبر: 16908
گزارشگر: 464
۴۱۷
۱
۰
۲
تعیین جریمه نقدی؛

خط و نشان برای متخلفان بورسی

خط و نشان برای متخلفان بورسی
بی‌گمان بورس، صحنه اصلی مشارکت عمومی در اقتصاد کلان است و چنان‌چه ساختار درست و امنی در آن وجود داشته باشد، می‌تواند رونق و توسعه اقتصادی را به ارمغان بیاورد.

به گزارش آسیانیوز؛ با این‌همه سخنی نادرست نیست اگر بگوییم ثبات اقتصادی و داشتن تصویر روشنی از آینده در کنار امنیت خاطر از شفافیت در بورس، مهمترین محرک برای ورود سرمایه‌گذاران به بورس است. در همین راستا مدیر پیگیری تخلفات سازمان بورس گفت: «در صورت احراز وقوع تخلف بورسی برای متخلفان، جریمه نقدی ۱۰ میلیون تا یک میلیارد تومان تعیین شده است.»

بنا بر اعلام پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه، سمیه‌سادات آقامیری، عنوان کرد: «به‌ موجب ماده ۱۴ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید مصوب ۲۵ آذر ماه ۱۳۸۸، از جمله ضمانت اجراهای انضباطی مهمی که نسبت به اشخاص تحت نظارت قابلیت اعمال و اجرا دارد، جریمه نقدی است که صدور آن در صلاحیت مراجع رسیدگی به تخلفات در سازمان بورس و اوراق بهادار، قرار گرفته است.»

وی با تأکید بر اینکه بر اساس مقرره مذکور، سازمان بورس می‌تواند در صورت احراز وقوع تخلف توسط هر یک از مدیران اشخاص تحت نظارت این سازمان، نسبت به اخذ جریمه نقدی از شخص متخلف و واریز آن به حساب خزانه اقدام کند، افزود: «با توجه به اینکه وجوه و ارقام مقرر در قوانین و مقررات حسب مورد به اقتضای رشد شاخص تورم تعدیل می‌شود، مبلغ جریمه نقدی مصرّح در این مقرره نیز به‌ موجب تبصره ۱ ماده ۱۴ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید هر ۳ سال یک‌بار، متناسب با رشد شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی که توسط بانک مرکزی به‌‌طور رسمی اعلام می‌شود، با پیشنهاد شورای عالی بورس و اوراق بهادار و تصویب هیأت وزیران تعدیل می‌شود؛ بنابراین بر اساس مصوبه ۱۰ مهر ۱۴۰۱ هیأت وزیران، حداقل جریمه نقدی مندرج در ماده ۱۴ مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال و حداکثر میزان آن مبلغ ۱۰ میلیارد ریال تعیین شده است.»

آقامیری همچنین در خصوص نحوه و ابزار در اختیار سازمان بورس جهت اجرای مجازات‌های فوق، اظهار کرد: «وفق تبصره ۲ ماده ۱۴ قانون توسعه ابزارها، آراء صادره درخصوص جریمه‌ها لازم‌الاجرا بوده و از طریق دوایر اجرای ثبت و نیز اجرای احکام دادگاه‌ها قابل وصول است. لذا، به دلیل محوّل شدن اجرای احکام قطعی انضباطی مستلزم جریمه نقدی محکومان پرونده‌های انضباطی بازار سرمایه به دوایر اجرای ثبت و اجرای احکام دادگاه‌ها، ابزارهای قانونی مختلفی در اختیار مراجع عمومی و اجرایی قرار دارد که از جمله آن می‌توان به امکان ممنوع‌الخروج شدن محکومانی که از اجرای حکم سر باز می‌زنند، انسداد و توقیف و فروش دارایی‌های محکومان از طریق مزایده و البته دریافت هزینه‌های اجرای رأی از محکومانی که با اختیار و به اراده خود مبادرت به اجرای رأی نمی‌کنند، اشاره کرد.

وی در پایان ادامه داد: «شایسته است کلیه اشخاص تحت نظارت سازمان و مدیران آن‌ها به نحوی قوانین و مقررات حرفه‌ای را مدنظر قرار داده و اجرایی کنند تا اقدامات آن‌ها اولاً مستوجب اعمال ضمانت اجراهایی از قبیل حکم به پرداخت جریمه نقدی نشود. ثانیاً در صورت محکومیت قطعی اشخاص تحت نظارت به پرداخت جریمه نقدی، فوراً و بدون اتکا به قوای عمومی و دوایر اجرای احکام، جرائم نقدی و وجوه مرقوم در آراء قطعی تأدیه شود تا در فرایند اجرای حکم، وجوه دیگری از قبیل هزینه‌های اجرایی و سایر خسارت‌های مربوط، بر آن افزوده نگردد یا اشخاص حسب مورد دچار فرآیندهای توقیف دارایی‌ها و ممنوعیت از خروج از کشور نشوند.»

https://www.asianews.ir/u/d3b
اخبار مرتبط
دست برداشتن از سودهای کلان کار آسانی نیست و همه می‌دانند که وقتی بازار سهام با سرعتی بی‌محابا بالا می‌رود، ممکن است همه‌چیز ناگهان فروبپاشد، ولی خیلی‌ها ترجیح می‌دهند بختشان را محک بزنند. نمونه‌ای بسیار شاخص، آیزاک نیوتون، بزرگترین ریاضی‌دان عصر خودش و مظهر عقلانیت و هوش بود که علی‌رغم هشدارها، تمام ثروتش را پای سودای سود بیشتر در بازار سهام از دست داد.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ج.پ
۱۴۰۲/۰۷/۱۷
0
0
1

واقعا که جرایم نقدی اینچنینی شاهکار است . طرف با تخلفی که انجام میده پدر بقیه سهامداران رو در میاره و کلی منافع میبره تازه بعد از مدتی که مشخص میشه و اگر تخلف محرز بشود جریمه به حساب خزانه واریز میشود . این وسط اشخاص متضرر درنقش عروسک هستند و یعنی اونا ضرر کردن جریمه رو دولت میگیره نتیجه اینکه هرچه تخلف بیشتر بشه به نفع دولت و خزانه است . خیلی قانون عجیبی است . افراد متضرر چوب اعتماد به سیستم رو بخورن نوش جونشون برای مثال در مورد شرکت داده گسترعصرنوین-های وب چرا هیچ نهاد نظارتی در بورس از اون سوال و بازخواست نمیکنه که چرا 2سال است سود سهام پرداخت نمیکنه و دنبال افزایش سرمایه هست و به همین دلیل قیمت سهامش روز بروز افت میکنه . واقعا چه کسی باید پیگیر باشد ؟


ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید