صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر وبسایت
نوید جمشیدی
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر وبسایت: نوید جمشیدی
شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۲ / ۱۳:۵۹
کد خبر: 15618
گزارشگر: 213
۷۲۱
۰
۰
۱
یادداشت/دکتر مهدی کریمی تفرشی

هزینه های سنگین قاچاق کالا برای اقتصاد کشور

هزینه های سنگین قاچاق کالا برای اقتصاد کشور
قاچاق کالا به طور مستقیم به تولید ملی ضربه می زند و کاهش تولید به کاهش اشتغال منجر می شود.

به گزارش آسیانیوز، پدیده قاچاق باعث کاهش سرمایه گذاری مولد و همچنین انحراف مسیر سرمایه گذاری از بخش تولید به سمت بازارهای موازی می شود و فرصت های سرمایه گذاری برای اشتغال مولدرا از بین می برد.

قاچاق کالا به طور مستقیم به تولید ملی ضربه می زند و کاهش تولید به کاهش اشتغال منجر می شود و همین امر تبعات اجتماعی فراوانی به دنبال خواهد داشت.

پدیده مخرب قاچاق کالا باعث رکود دربسیاری از صنایعی می شود که به آنها یارانه تعلق می گیرد و بعلاوه با عدم پرداخت مالیات و عوارض از درآمدهای مالیاتی دولت نیز می کاهد.

قاچاق در واقع نوعی اقتصاد زیرزمینی است که نقدینگی موجود در جامعه و نیز نیروی کار فعال را جذب می کند و بر بازار کار و فعالیت های رسمی اقتصاد تاثیرات مخربی برجای می گذارد.

همین امر باعث می شود توان رقابت بخش رسمی اقتصاد با بخش زیرزمینی کاهش یابد و بتدریج بخش مولد اقتصاد از چرخه خارج شده و تولید ناخالص داخلی کاهش می یابد.

این نوع تجارت غیر قانونی باعث می شود دولت تنواند درآمدهای برنامه ریزی شده خود را محقق کند.

یکی از پیامدهای تلخ پدیده قاچاق ضربه به اشتغال در کشور است. آمارها نشان می دهد که هر یک میلیارد دلار قاچاق کالا، حدود صد هزار فرصت شغلی را در کشور از بین می برد.

همچنین آمارهای بین المللی ثابت کرده که هر دو میلیارد دلار قاچاق کالا به میزان 8 درصد تولیدات صنعتی را کاهش می دهد.

کالاهای داخلی چون توان رقابت با کالاهای مشابه خارجی وارداتی را ندارند تولید ملی بشدت ضربه می خورد و همین امر منجر به زیان دهی، ورشکستگی و تعطیلی بسیاری از کارخانجات و واحدهای تولیدی می شود.

قطعا در کشوری با مرزهای وسیع زمینی و دریایی مقابله با پدیده قاچاق هزینه های بسیار سنگینی برای دولت دارد. اما برای جلوگیری از صدمه های سنگین اقتصادی، دولت ناگزیر به تحمل این هزینه های سنگین است.

این در حالی است که ضرورت دارد برای مقابله جدی با این پدیده مخرب باید در درجه اول قوانین و مجریان این قوانین و نهادهای نظارتی را بشدت تقویت کرد./

https://www.asianews.ir/u/b11
اخبار مرتبط
تورم، زخمی است بر پیکره اقتصادی کشور که مدت هاست سایر اعضای این پیکره را بیمار کرده است.
امروزه در عصر ارتباطات نمی توان اهمیت روابط عمومی را نادیده گرفت و تمامی سازمان های بزرگ و موفق دنیا به دنبال تیم های روابط عمومی قوی و مدرن هستند.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید