صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر وبسایت
نوید جمشیدی
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر وبسایت: نوید جمشیدی
جمعه / ۱۷ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۱:۵۳
کد خبر: 3676
گزارشگر: 213
۱۲۶۱
۰
۰
۲
ایندیپندنت:

جلسه شورای امنیت ملی آمریکا؛ قبل از انتخابات 1400 به برجام بازگردیم یا بعد از آن؟

جلسه شورای امنیت ملی آمریکا؛ قبل از انتخابات 1400 به برجام بازگردیم یا بعد از آن؟
دستور کار نشست جلسه شورای امنیت ملی آمریکا با موضوع زمان بازگشت به برجام این است که آمریکا باید قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری خرداد ۱۴۰۰ به برجام بازگردد یا پس از آن.

همزمان با اظهارنظرهای مشابه مقامات در تهران، واشینگتن و بروکسل در مورد احتمال از سرگیری قریب‌الوقوع مذاکرات و بازگشت به برجام، اکسیوس از برگزاری جلسه روز جمعه کمیته‌ اصلی شورای امنیت ملی آمریکا به منظور بررسی مساله هسته‌ای ایران خبر داد. دستور کار این جلسه این است که آمریکا باید قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری خرداد ۱۴۰۰ به برجام بازگردد یا پس از آن.

کاملا هریس/ جو بایدن

به گزارش اکسیوس برگزاری این نشست در چنین زمان کوتاهی پس از آغاز به کار دولت جدید آمریکا، نشان دهنده فوریت پرونده ایران برای جو بایدن، رئیس‌جمهور جدید است. البته بایدن در سخنرانی روز پنجشنبه در بازدید از وزارت امور خارجه آمریکا هیچ اشاره‌ای به موضوع ایران نکرد.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی بایدن روز پنجشنبه گفته بود که آمریکا در حال هماهنگی با شرکای اروپایی است و امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه نیز بار دیگر نسبت به میانجی‌گری «صادقانه» بین ایران و آمریکا ابراز تمایل کرده است. مقامات در تهران نیز می‌گویند اروپا می‌تواند میانجی خوبی باشد و به گفته عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه احتمال بازگشت آمریکا به برجام در «هفته‌های آتی» وجود دارد.

اکسیوس به نقل از منابع آگاه گزارش می‌دهد که نشست روز جمعه با حضور وزیر دفاع، وزیر امور خارجه و دیگر چهره‌های کلیدی امنیت ملی برگزار می‌شود و هدف آن بررسی سیاست ایران در عالی‌ترین سطح پیش‌ از ارایه پیشنها‌د‌ها به رئیس‌جمهور است.

در جلسه روز جمعه معاونان آژانس‌های امنیت ملی نیز حضور خواهند داشت. به گزارش اکسیوس، دستور کار این جلسه این است که آیا بازگشت به برجام باید قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران در خرداد ۱۴۰۰ اتفاق بیفتد یا اینکه آمریکا باید تا پس از برگزاری این انتخابات صبر کند.

مساله انتخابات در ایران از جمله موضوعاتی است که می‌تواند روی توافق با آمریکا اثرگذار باشد. سابقه مذاکرات محرمانه با آمریکا پیش از برجام اینگونه بود که این مذاکرات در سال‌ پایانی دولت احمدی‌نژاد با جدیت پیش رفت اما در نهایت اعتبار دستیابی به توافق برای دولت بعدی هزینه شد.

گزارش‌ها حاکی از آن است که دولت بایدن در حال تدوین استراتژی خود در قبال ایران برای بازگشت به برجام است؛ اما در عین حال قصد دارد از طریق همکاری با متحدان، حرکت ایران به سمت غنی‌سازی اورانیوم را کند کرده و از به راه افتادن یک رقابت تسلیحاتی در منطقه جلوگیری کند.

اکسیوس می‌نویسد، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه با وزرای خارجه بریتانیا، آلمان و فرانسه نیز یک وبینار برگزار می‌کند و در مورد مساله ایران گفت‌و‌گو خواهد کرد.

این سه کشور اروپایی باوجود خروج آمریکا از برجام، عضو این توافق باقی‌ ماندند و همواره نسبت به بازگشت آمریکا به برجام و از سرگیری مذاکرات با ایران ابراز امیدواری کرده‌اند. رهبر جمهوری اسلامی نیز همه چهار سال دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ را به امید به قدرت رسیدن دوباره دمکرات‌ها در آمریکا از مذاکره و توافق خودداری کرد و اکنون دیگر سخنی از «سم» مذاکره با آمریکا و «نه‌جنگ، نه‌ مذاکره» به میان نمی‌آورد./

https://www.asianews.ir/u/21r
اخبار مرتبط
سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به سخنان رئیس‌جمهوری فرانسه مبنی بر ضرورت حضور عربستان در مذاکرات جدید با ایران، فرانسه را متهم کرد که نگران فروش تسلیحات خود به کشورهای حوزه خلیج فارس است.
امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه می‌گوید هر مذاکره جدیدی با ایران پیرامون برجام «بسیار سختگیرانه» خواهد بود و در این مذاکرات باید عربستان نیز دخیل باشد.
مقام‌های دولت و از جمله مجید تخت روانچی، سفیر ایران در سازمان ملل متحد به اظهارات آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در خصوص شرط واشینگتن برای بازگشت به توافق هسته‌ای موسوم به برجام واکنش نشان داده‌اند.
وزیر خارجه فرانسه می‌گوید که اعمال سیاست فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ نتیجه عکس به همراه داشته است و ایران با دستیابی به سلاح هسته‌ای فاصله چندانی ندارد.
این روزها «ژان ایو لودریان»، وزیر خارجه فرانسه به صراحت گفته است که ایران در حال تقویت ظرفیت هسته ای است و به همین دلیل تنها احیای برجام کافی نیست و حتما باید علاوه بر این درباره فعالیت های موشکی که جزو برجام نبوده، هم صحبت شود.. در این باره با فریبا هشترودی روزنامه نگار ساکن پاریس گفت و گویی کوتاه انجام دادیم.
همچنانکه که اسرائیل از احتمال تصمیم دولت جو بایدن آمریکا در بازگشت به توافق هسته‌ای با ایران نگران است، کشمکش میان دولتمردان ارشد اسرائیل بر سر پیشبرد نحوه تعامل با دولت جدید آمریکا در ارتباط با ایران نیز آشکار شده است؛ در حالی که بنیامین نتانیاهو با یک نامه‌ رسمی که از طریق مئیر بن‌شبات، مشاور امنیت ملی، برای بنی گانتز و شمار دیگری از وزیران و مقامات ارشد فرستاده، تاکید کرده که حق تصمیمات در مورد ایران را انحصارا در اختیار خود می‌داند.
ایران به دلیل «بدهی مالی» از حق رای در مجمع عمومی سازمان ملل متحد محروم شد و سخنگوی وزارت خارجه ایران به انتشار خبر محرومیت ایران از حق رای در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به دلیل بدهی مالی سنگین واکنش نشان داد. مبلغ این بدهی بیش از ۱۶ میلیون دلار اعلام شده است.
در حالی که اقدامات تازه هسته‌ای ایران موجب ابراز نگرانی عمیق کشورهای اروپایی شده است، سازمان انرژی اتمی ایران با رد درخواست سه کشور اروپایی برای توقف فوری تولید اورانیوم فلزی، گفته است تولید این ماده طبق قانون مصوب مجلس است و «تولید بدون توقف» ادامه خواهد یافت.
رئیس ستاد ارتش اسرائیل به فرماندهان خود دستور داده است طرح‌های موجود برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران را بازنگری کرده و برای اجرای عملی آنها آماده شوند؛ در حالی که همزمان اسرائیل برای نخستین بار به حوزه فعالیت سنتکام، ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، افزوده می‌شود؛ این فرمان برای تقویت محور اسرائیل و اعراب در رویارویی احتمالی با ایران ارزیابی شده است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: برای لغو تحریم‌ها اگر تحریم‌ها لغو نشود در موعد مقرر اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی متوقف می‌شود؛ این به معنای اخراج بازرسان آژانس نیست.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید