صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر وبسایت
نوید جمشیدی
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر وبسایت: نوید جمشیدی
جمعه / ۲۹ آذر ۱۳۹۸ / ۱۷:۲۱
کد خبر: 1231
گزارشگر: 49
۲۱۳۴
۱
۰
۱
آسیا بررسی می کند:

استیضاح ترامپ و صف‌آرایی دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان

استیضاح ترامپ و صف‌آرایی دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان
طرح استیضاح ترامپ در مجلس نمایندگان به تصویب رسید
به نظر می‌رسد ماجرای استیضاح ترامپ چیزی فراتر از خط و نشان کشاندن دو حزب اصلی حاکم در سیاست ایالات متحده است و اقدامات دموکرات‌ها برای پایین کشاندن دونالد ترامپ وارد فاز جدیدی شده است. در حالی که اکثریت مجلس نمایندگان در اختیار دموکرات‌هاست، با این همه مجلس سنا به‌واسطه حضور پرقدرت جمهوری‌خواهان می‌تواند سدی در برابر این رویارویی سیاسی باشد. روز پنجشنبه همانطور که انتظار می‌رفت طرح استیضاح دونالد ترامپ در مجلس نمایندگان به رای گذاشته شد و با اکثریت آرا تصویب شد.
مجلس نمایندگان در این جلسه‌ پس از آن که قانونگذاران موافق و مخالف استیضاح، به بیان نظرات خود پرداختند، دو ماده طرح استیضاح دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری این کشور را تصویب کرد. «سوءاستفاده از قدرت» و «کارشکنی در کار کنگره» دو ماده طرح استیضاح دونالد ترامپ است. این طرح اکنون برای رسیدگی نهایی به مجلس سنا ارجاع می شود. دونالد ترامپ سومین رئیس‌جمهوری تاریخ آمریکا شناخته می‌شود که طرح استیضاحش در مجلس نمایندگان به تصویب رسیده است.
ماده اول طرح استیضاح که ترامپ در آن به «سوءاستفاده از قدرت» متهم شده است با ۲۳۰ رای موافق در مقابل ۱۹۷ رای مخالف به تصویب مجلس نمایندگان رسید. نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد دومین بند قطعنامه استیضاح ترامپ با ۲۲۹ رأی مثبت و ۱۹۸ رأی منفی به تصویب رسیده است. حال بایستی این طرح به مجلس سنا برود و در آنجا نیز درباره آن رای‌گیری شود. اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا در اختیار دموکرات‌ها قرار دارد که اغلب حامی استیضاح رییس‌جمهوری جمهوری‌خواه کشورشان هستند. از این رو، موافقت مجلس نمایندگان آمریکا با استیضاح قابل پیش‌بینی بود. اکثریت سنای آمریکا اما در اختیار هم‌حزبی‌های ترامپ قرار دارد که این امر، موفقیت‌آمیز بودن استیضاح او در سنا را دشوار می‌کند.
درواقع برکناری ترامپ تنها در صورتی ممکن است که دست‌ کم دوسوم سناتورها (حداقل ۶۷ سناتور) در جریان استیضاح او، رییس‌جمهوری آمریکا را در خصوص اتهاماتی که علیه او مطرح شده، مجرم بشناسند. دموکرات‌ها اکنون ۴۷ کرسی از مجموع ۱۰۰ کرسی سنا را در اختیار دارند و مفروض بر این که تمامی این ۴۷ سناتور رأی به برکناری ترامپ بدهند، دست‌ کم ۲۰ سناتور جمهوری‌خواه دیگر باید به جمع موافقان برکناری رییس‌جمهوری آمریکا ملحق شوند تا استیضاح منجر به پایان کار ترامپ در رأس قوه مجریه ایالات متحده شود.
به‌رغم تصویب طرح استیضاح در مجلس نمایندگان، نانسی پلوسی اعلام کرد تا زمان روشن شدن جزئیات فرآیند محاکمه، پرونده دونالد ترامپ به سنا فرستاده نخواهد شد. رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا بعد از برگزاری رای‌گیری مربوط به تصویب بندهای استیضاح ترامپ در این مجلس از ارسال پرونده استیضاح به مجلس سنا به منظور برپایی محاکمه خودداری کرده و گفت: مجلس نمایندگان بعد از مشخص شدن فرآیند سنا برای محاکمه ترامپ، این پرونده را به آنها خواهد فرستاد. مرحله بعدی که ما به دنبالش هستیم این است که ببینیم چه زمان در مجلس سنا فرآیند استیضاح مشخص می‌شود. پس از آن ما تعداد مدیرانی که می‌توانیم به آنها مراجعه و انتخابشان کنیم مشخص می‌شود.
پلوسی در این کنفرانس خبری در پاسخ به اینکه چه زمان تصمیم آنها در قبال محاکمه ترامپ در سنا مشخص خواهد شد اظهار کرد، منتظر این است که ببیند سنا دست به چه کاری خواهد زد. در واکنش به این اظهارات و تصمیم نانسی پلوسی، رئیس‌جمهور آمریکا در توئیتی نوشت که می‌خواهد «فوراً محاکمه شود.» به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا با انتشار توئیتی پس از رای اکثریت اعضای مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب بندهای مربوط به استیضاحش مدعی شد، دموکراتها هیچ فرآیند درستی برای استیضاح او اجرا نکردند و به او اجازه دسترسی به هیچ چیز اعم از وکیل و شاهد و... ندادند.
ترامپ در این توئیت نوشت: «بعد از آنکه دموکراتها هیچ فرآیند درستی (برای استیضاح) در مجلس نمایندگان برای من در نظر نگرفتند بدون آنکه اجازه به دسترسی به هیچ وکیل، شاهد یا هیچ چیز دیگری بدهند، حالا می‌خواهند به مجلس سنا بگویند چطور محاکمه مد نظر آنها را به پیش ببرد. در واقع آنها هیچ سند و مدرکی برای اثبات هیچ چیز ندارند و این سندومدرکها هرگز ارائه پدیدار نخواهند شد. آنها می خواهند کنار بکشند. من خواستار محاکمه فوری هستم.»
ترامپ در یک توئیت دیگر به این مساله اشاره کرد که رای‌گیری مربوط به تصویب بندهای استیضاحش در مجلس نمایندگان آمریکا ثابت کرد جمهوریخواهان هیچ‌گاه تاکنون آنقدر متحد نبوده‌اند و دموکراتها نتوانستند حتی یک رای از سمت نمایندگان جمهوریخواه مجلس نمایندگان به نفع خود داشته باشند. ترامپ در این توئیت نیز نوشت: دموکراتهای مجلس نمایندگان آمریکا نتوانستند حتی یک رای از سمت جمهوریخواهان درباره حقه استیضاح به دست بیاورند. جمهوریخواهان هرگز تا کنون انقدر متحد نبوده‌اند. پرونده دموکراتها انقدر بد است که نمی‌خواهند وارد مرحله محاکمه من بشوند.
 
نوید جمشیدی
https://www.asianews.ir/u/1dQ
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
زهرا شاهرخی
۱۳۹۸/۰۹/۲۹
5
0
0

👍��


ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید