صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر وبسایت
نوید جمشیدی
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر وبسایت: نوید جمشیدی
شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۸
کد خبر: 15615
گزارشگر: 213
۷۳۰
۰
۰
۲
یادداشت/دستور کار برای مردم و سیاره

چرا نشست مالی پاریس شکست خورد؟

چرا نشست مالی پاریس شکست خورد؟
اجلاس سران در ۲۲ تا ۲۳ ژوئن برای یک پیمان مالی جدید جهانی وعده داد که انقلابی در تامین مالی آب و هوا و توانمندسازی جهانی را تسریع کند اما نتوانست به اهداف عالی خود دست یابد.

به گزارش آسیانیوز، سیدرحمان موسوی معاون بین الملل مجمع جهانی شهرهای اسلامی: اجلاس سران در 22 تا 23 ژوئن برای یک پیمان مالی جدید جهانی وعده داد که انقلابی در تامین مالی آب و هوا و توانمندسازی جهانی را تسریع کند اما نتوانست به اهداف عالی خود دست یابد و بدون یک تعهد قطعی یا پیشنهاد مشخص برای کمک به کشورهای در حال توسعه برای کاهش بار بدهی خود و دور شدن از سوخت های فسیلی به پایان رسید.


اجلاس اخیر پاریس برای یک پیمان تامین مالی جدید توسط سازمان دهندگان آن، از جمله رئیس جمهور فرانسه، امانوئل مکرون، به عنوان یک ابتکار پیشگامانه برای ایجاد یک "قرارداد جدید" بین کشورهای به اصطلاح شمال و جنوب جهان که به تغییرات آب و هوا رسیدگی و پایداری را تقویت می کند، تبلیغ شد.


با این حال، این واقعیت که اکثر رهبران گروه 20 حتی به خود زحمت برای حضور ندادند، امکان سنجی این تلاش را با تردید مواجه می کند.

با وجود شرکت حدود 50 تن از سران کشورها، نمایندگان عالی رتبه نهادهای بین المللی، مدیران بخش خصوصی و کارشناسان آب و هوا، این نشست به وعده های بلند خود عمل نکرد. این کشور نتوانست اقدامات لازم را برای کاهش شکاف مالی-اقلیمی، فراهم کردن فضای مالی برای کشورهای کم‌درآمد و برای عبور از بحران بدهی کنونی و بازنگری ساختار مالی جهانی، طرح خاصی را ارائه کند.

به طرز تکان دهنده ای، اجلاس بدون یک تعهد قطعی به پایان رسید. این امر را می‌توان به فرآیند آماده‌سازی غیرشفاف و نابرابر نسبت داد که فاقد مشاوره کافی با کشورهای کم درآمد و گروه‌های جامعه مدنی بود و در نتیجه نتوانست شرایط را برای ایجاد چارچوب‌های جدید سیاست جهانی ایجاد کند. پیش از نشست پاریس، کمیسیون اقتصاد تحول آفرین Earth4All کلوب رم، نامه ای سرگشاده منتشر کرد که در آن چهار موضوع مهمی را که رهبران و سیاست گذاران باید به آنها رسیدگی کنند را شناسایی کرد. متأسفانه هیچ توجهی به آن پیشنهادات نشد.


ناکامی مداوم رهبران کشورهای ثروتمند در اجرای تعهدات خود در سال 2009 برای تأمین مالی سالانه 100 میلیارد دلاری برای کشورهای در حال توسعه، سرمایه گذاری های لازم را به طور قابل توجهی به تاخیر انداخته و همکاری جهانی را تضعیف کرده است.

بیانیه پایانی اجلاس، با عنوان «دستور کار پاریس برای مردم و سیاره»، بیان می‌کند که کشورهای توسعه‌یافته سرانجام امسال به هدف تأمین مالی آب و هوا دست خواهند یافت اما با توجه به اینکه کنفرانس بدون تعهد مالی جدید به پایان رسید، ادعایی مشکوک و عجیب است.


در سال‌های اخیر، دولت‌های کمک‌کننده ، هزینه‌های مالی خود در زمینه آب و هوا را بیش از حد برآورد کرده‌اند و ادعا می‌کنند که در سال 2020، زمانی که رقم واقعی حمایت نزدیک به 24.5 میلیارد دلار بود، 83.3 میلیارد دلار را بسیج کرده‌اند.


با تشدید مشکل، بیشتر این حمایت از طریق وام‌ها به جای کمک‌های بلاعوض ارائه شد و بار بدهی کشورهای کم‌درآمد را تشدید کرد. علاوه بر این، همانطور که تحقیقات اخیر رویترز نشان داده است، مبهم بودن اصطلاح "مالی آب و هوا"، همراه با عدم وجود سیستمی برای ردیابی این منابع مالی و تاثیر آنها، باعث شده تا میلیاردها دلار به سمت پروژه های مرتبط با سوخت فسیلی اختصاص یابد و سرمایه گذاری های دیگری که ربطی به کاهش روند موجود ندارند.

بحران بدهی جهانی شکاف مالی-اقلیمی را افزایش داده است و نشست پاریس هم نتوانست این مشکل را حل کند. با توجه به اینکه بیش از 70 کشور در حال توسعه نیاز مبرمی به کاهش بدهی دارند یا در حال حاضر نکول کرده‌اند، رهبران جهانی هیچ پیشنهاد مشخصی برای بهبود میزگرد جهانی بدهی‌های مستقل صندوق بین‌المللی پول یا چارچوب مشترک G20 برای درمان بدهی ها ارائه نکردند، که هر دوی آنها نتیجه نداده است. تنها تحول مرتبطی که از این نشست حاصل شد، اعلام یک قرارداد تجدید ساختار بدهی 6.3 میلیارد دلاری بین زامبیا و طلبکاران آن بود که آن هم شامل کاهش بدهی نمی شود.

رهبران جهانی در حالی که نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند، بر نقش بخش خصوصی بیش از حد تأکید کردند. اگرچه سرمایه‌گذاران خصوصی بیش از ۲۱۰ تریلیون دلار دارایی‌های مالی را کنترل می‌کنند، اما تنها بخش کوچکی از آن در کشورهای کم‌درآمد سرمایه‌گذاری می‌شود. علاوه بر این، شیوه‌های وام‌دهی غارتگرانه بخش مالی، بار بدهی کشورهای در حال توسعه را افزایش داده است.

این موضوعات به‌طور آشکاری در بحث‌های نشست پاریس غایب بود، شاید به این دلیل که مشاوران مکرون شامل بلک راک و آموندی، دو تن از بدترین متخلفان بودند. هر دو شرکت به طور مداوم درخواست های بخشودگی بدهی کشورهایی مانند اتیوپی، غنا، سریلانکا و زامبیا را رد کرده اند و بر بازپرداخت کامل آن با وجود بهره مندی از نرخ های بهره بالاتر پافشاری می کنند./


آسیانیوز
https://www.asianews.ir/u/b0y
اخبار مرتبط
به نظر می رسد امانوئل ماکرون در حال از دست دادن کنترل فرانسه است و هزاران نفر بازداشت شده‌اند.
ژوستین تریه با «آناتومی یک سقوط» برنده نخل طلای کن شد.
روز جمعه در اقدامی کم سابقه، فرماندهان نیروی دریایی آمریکا، بریتانیا و فرانسه، سوار بر ناو آمریکایی «یواس‌اس پل همیلتون» از تنگه هرمز عبور کردند.
برای مسافرانی که از هم اکنون به فکر برنامه‌ریزی برای داشتن تعطیلات به کشورهای اروپایی هستند، توجه به ایمنی سفر نیز ضروری است.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید