صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر وبسایت
نوید جمشیدی
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر وبسایت: نوید جمشیدی
یکشنبه / ۷ آبان ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۸
کد خبر: 17260
گزارشگر: 464
۳۰۵
۰
۰
۱
رئیس هیات‌مدیره انجمن صنایع غذایی:

نیازمند سازمان یا وزارتخانه‌ غذا هستیم

نیازمند سازمان یا وزارتخانه‌ غذا هستیم
رئیس هیات‌مدیره انجمن صنایع غذایی گفت: «باید سازمان غذا یا وزارت غذا داشته باشیم که مستقل و زیر نظر رئیس‌جمهوری همه امور سیاست‌گذاری تا نظارت را انجام دهد.

به گزارش آسیانیوز؛  اما متأسفانه در برابر این پیشنهاد مقاومت‌هایی وجود دارد و هیچ وزارتخانه‌ای حاضر نیست از حق حاکمیتی خود کوتاه بیاید. در حقیقت آنها تصور می‌کنند که مسئولیت خود را دست می‌دهند و حاضر نیستند بخشی از وظایف خود را واگذار کنند.»

محمدحسین عزیزی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه یکی از فعالیت‌های انجمن علوم و صنایع غذایی ایران برگزاری کارگاه‌های بازآموزی برای مسئولان فنی کارخانه‌ها است، گفت: «به مسئولان فنی کارخانه‌ها آموزش‌های لازم داده می‌شود تا بر اساس استانداردها و ضوابط تدوین شده کیفیت محصولات تولیدی کارخانه‌ها را بررسی کنند.»

رئیس هیات‌مدیره انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی در پاسخ به اینکه آیا با وجود پرداخت حقوق مسئولان فنی کارخانه توسط مدیران همان کارخانه، نظارت این مسئولان از صلاحیت کافی برخوردار است و آیا امکان چشم‌پوشی از تخلف وجود ندارد؟ گفت: «این یک چالش ۲۰ ساله است. مسئولان فنی از کارخانه‌ها حقوق می‌گیرند؛ ولی از آن طرف ناظر نیز هستند. سال‌هاست که مسئولان فنی می‌گویند صندوقی ایجاد شود و کارخانه‌ها حقوقشان را در آن واریز کنند و سپس از آن صندوق، حقوق پرداخت شود. ولی همین صندوق هم مشکلاتی دارد؛ زیرا نیازمند هیات‌مدیره و پرسنل است و تبدیل به سازمان بزرگی می‌شود که بروکراسی زیادی به دنبال خواهد داشت. به طور کل ممکن است این صندوق خودش منشأ فساد شود چون وقتی پول زیادی در جایی جمع شود باید نظارت زیادی هم بر آن صورت گیرد.»

وی تصریح کرد: «کارخانه‌های خوب و برندهای معروف معمولاً محصولات با کیفیت تولید می‌کنند و تخلفی ندارند، زیرا نمی‌خواهند بازارشان را از دست بدهند. بهترین ناظر مردم هستند و اگر مردم مشاهده کنند که از کیفیت محصولی کاسته شده قطعاً آن را خریداری نمی‌کنند. از طرفی این برندهای معروف نیز به دنبال ارتقای کیفیت محصولات خود هستند و در بخش آزمایشگاه و تحقیقات خود فعالیت زیادی دارند.»

عزیزی در پاسخ به اینکه تجربه کشورهای دیگر در این بخش چگونه است؟ گفت: «در کشورهای دیگر نیز اوضاع به همین شکل است و کارفرما حقوق ناظر فنی در کارخانه‌ها را می‌دهد، اما مهم‌ترین تفاوت آن‌ها با ما این است که نظارت بعد از عرضه محصولات آنها بسیار قوی است. در کشور ما معمولاً قبل از عرضه محصول به بازار نظارت صورت می‌گیرد و بعد از عرضه نظارتی وجود ندارد و یا به‌ اندازه کافی نیست. اما در کشورهای دیگر این‌گونه نیست. از هر محصولی که روانه بازار می‌شود توسط سازمان‌های ناظر به‌ صورت تصادفی نمونه‌گیری و اگر آن محصول مشکلی داشت کارخانه جریمه سنگین می‌شود.»

رئیس هیات‌مدیره انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی در بخش دیگری از سخنانش، در پاسخ به این سؤال که متولی نظارت بر کیفیت مواد غذایی تولید شده کدام سازمان یا وزارتخانه است؟ گفت: «متأسفانه نظارت بر غذا در کشور ما از سال‌ها قبل بر مبنای الگوهایی بنا نهاده شده که مشکل‌ساز است. یعنی سازمان استاندارد نظارت خود را دارد و بر اساس قوانین خودش نظارت می‌کند. سازمان غذا و دارو نیز قوانین خود را دارد. سازمان دامپزشکی، حفظ نباتات و... همه‌ و همه قوانین مختص به خود را دارند و به نوعی ۱۴ تا ۱۵ سازمان ناظر بر غذا داریم.»

https://www.asianews.ir/u/ddi
اخبار مرتبط
مجتمع صنایع غذایی گلها طی سالیان گذشته از فعال‌ترین صنایع غذایی کشور به شمار می رفته است. این مجموعه در سال 1318 به صورت سنتی فعالیت خود را از پله نوروزخان آغاز کرد؛ در زمانی که ادویه‌جات و سبزیجات خشک در کاغذهای قیفی شکل به فروش می رسید و اولین شرکتی بود که از ملوان‌های روسی نایلون‌های یک طرف دوخت خریداری و مواد غذایی را با کمک اتوهای ذغالی در آن بسته بندی کرد. نسل اول گلها با توجه به شرایط جامعه تصمیم مهمی گرفت.. در این باره با مهدی کریمی تفرشی، رئیس هیات مدیره صنایع غذایی گلها گفت و گو کردیم.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید