صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر وبسایت
نوید جمشیدی
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر وبسایت: نوید جمشیدی
جمعه / ۱۰ آذر ۱۴۰۲ / ۲۰:۱۹
کد خبر: 18000
گزارشگر: 464
۲۷۰
۰
۰
۱
چراغ سبز برای کاهش تولید؛

طلای سیاه در اقتصاد ناپایدار جهان

طلای سیاه در اقتصاد ناپایدار جهان
تولیدکنندگان اوپک پلاس روزانه بیش از ۴۳ میلیون بشکه نفت تولید می‌کنند که معادل ۴۰ درصد کل عرضه جهانی نفت است.

به گزارش آسیانیوز؛ نمایندگان این کشورها روز پنجشنبه به‌صورت آنلاین دیدار کردند و با انتشار بیانیه‌ای برای کاهش تولید داوطلبانه نفت چراغ سبز نشان دادند. کند شدن شتاب رشد اقتصاد جهانی و به‌ویژه ناپایداری رشد اقتصادی چین، ازجمله دلایلی است که برآوردهای صادرکنندگان نفت در مورد تقاضای نفت جهانی را با تردید مواجه کرده است.

عربستان سعودی، روسیه، امارات متحده عربی، عراق، کویت، قزاقستان و الجزایر ازجمله تولیدکنندگانی هستند که اعلام کردند کاهش تولید را پس از سه‌ماهه اول سال ۲۰۲۴، درصورتی‌که شرایط بازار اجازه دهد، به‌تدریج متوقف می‌کنند. با این توافق، مجموع کاهش تولید نفت توسط اعضای اوپک پلاس به حدود ۲.۲ میلیون بشکه در روز رسید که توسط هشت تولیدکننده انجام خواهد شد و ۱.۳ میلیون بشکه از آن مربوط به تمدید کاهش عرضه داوطلبانه عربستان سعودی و روسیه است.

در این میان، حدود ۹۰۰ هزار بشکه در روز نیز مربوط به توافق جدید کاهش عرضه است که در نشست مجازی روز پنج‌شنبه وعده داده شد. از این میزان، ۲۰۰ هزار بشکه در روز مربوط به کاهش صادرات سوخت از سوی روسیه است و مابقی آن، میان ۶ تولیدکننده عضو این گروه تقسیم خواهد شد. نکته قابل‌توجه این است که اوپک پلاس از برزیل که در میان ۱۰ تولیدکننده بزرگ نفت در جهان قرار دارد نیز دعوت کرده تا به این گروه ملحق شود.

بیشتر بخوانید

سقوط نفت دیدار وزیران اوپک پلاس را به تعویق انداخت

بر اساس گزارش رویترز، برزیل که بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت در آمریکای جنوبی محسوب می‌شود، دیروز اعلام کرد که از ابتدای سال ۲۰۲۴ میلادی به اوپک پلاس خواهد پیوست؛ اما این اقدام، برزیل را ملزم به کاهش تولید نخواهد کرد. وزیر انرژی برزیل ابراز امیدواری کرده که کشورش در ژانویه ۲۰۲۴ به اوپک پلاس بپیوندد.

تلاش اوپک پلاس برای جذب اعضای بیشتر در میان تولیدکنندگان شاخص نفت جهان، می‌تواند یکی از نشانه‌های ناکامی کاهش تولید این گروه در مقابل افت تقاضای بازار نفت قلمداد شود؛ هرچند پیش ‌از این عربستان صعودی اعلام کرده بود که جوسازی در مورد کاهش تقاضای نفت، خبرسازی است و حقیقت ندارد.

کند شدن شتاب رشد اقتصاد جهانی و به‌ویژه ناپایداری رشد اقتصادی در چین که عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان را یدک می‌کشد، ازجمله دلایلی است که برآوردهای صادرکنندگان نفت در مورد تقاضای نفت جهانی را با تردید مواجه کرده است. در این میان، اعمال تحریم‌های شدید علیه نفت روسیه، باعث شده بخشی از محموله‌های انرژی این کشور با تخفیف‌های جذاب روانه بازار شوند و همین مسئله به وزنه‌ای برای رشد روزافزون نفت تبدیل شده است.

در جریان توافق اخیر گروه اوپک پلاس، الکساندر نواک، معاون نخست‌وزیر روسیه اعلام کرد است: کاهش داوطلبانه عرضه این کشور در توافق گروه اوپک پلاس،، شامل نفت خام و محصولات نفتی است. همچنین امارات متحده عربی به کاهش ۱۶۳ هزار بشکه‌ای تولید نفت خود چراغ سبز نشان داده و عراق نیز اضافه شدن ۲۴۰ هزار بشکه به کاهش تولید خود را در سه‌ماهه سال جدید میلادی وعده داده است.

https://www.asianews.ir/u/dyl
اخبار مرتبط
پس از یک هفته مذاکرات فشرده و کشمکش، تولیدکنندگان برتر نفت در جهان بالاخره به یک توافق تاریخی رسیدند تا تولید نفت را نزدیک به یک دهم کاهش دهند و به جنگ بر سر قیمت بین عربستان و روسیه پایان دهند
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید