صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر وبسایت
نوید جمشیدی
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر وبسایت: نوید جمشیدی
دوشنبه / ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ / ۲۰:۵۱
کد خبر: 20815
گزارشگر: 464
۲۲۲
۰
۰
۱
دبیرکل اتاق بازرگانی تهران:

توسعه؛ آرزوی دیرین ایرانیان

توسعه؛ آرزوی دیرین ایرانیان
هرچند چند سالی است که «تولید» به‌عنوان کلیدواژه اقتصاد کشور مطرح شده است، با این‌همه به نظر می‌رسد نهادهای مربوطه نتوانسته‌اند در راستای نیل به آن اقدامی کارا و مؤثر را سازمان دهند، چه این‌که با نگاهی به ارقام و اعداد شاخص‌های کلان، وضعیت عمومی اقتصاد، خود گویای مطلب است.

به گزارش آسیانیوز؛ در همین راستا، بخش خصوصی همواره سعی داشته است تا با ارائه طریق و طرح ایده‌ها و راهکارهای عملی، در این مسیر یاری‌رسان باشد. در سال  ۱۴۰۳ نیز، بخش خصوصی تلاش در راستای تدوین سند پیشرفت ایران و تبدیل آن به یک گفتمان جاری و مؤثر برای گشوده‌تر شدن گفت‌وگوی سالم بین مردم و حکمرانی را وظیفه خود می‌داند.

بهمن عشقی، دبیرکل اتاق بازرگانی تهران، طی یادداشتی با اشاره به نقش اتاق تهران در سال ۱۴۰۳ آورده است: «ما ایرانیان قرن‌هاست در آرزوی توسعه و پیشرفت، نهضت‌های عظیم و بنیادینی چون انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی را به ثمر رسانده‌ایم که جملگی در راستای تلاش برای بهبود وضعیت ملت و حرکت رو به جلو بوده است؛ اینکه این تلاش‌ها تا چه اندازه توأم با موفقیت بوده بحثی دیگر است اما مسیر ما همواره حرکت سرسختانه و امیدوارانه در جهت پیشرفت بوده. با این حال به زعم مردم، اقدامات دولت‌ها چه قبل و بعد مشروطه و چه پس از انقلاب، تکافوی رسیدن به این پیشرفت را نکرده است.»

وی در ادامه عنوان کرده است: «امروز زمانی است که لازم است اتاق بازرگانی تهران، به عنوان دیرپاترین نهاد مدنی بخش خصوصی در پی ایجاد یک گفتمان مشترک مبتنی بر اعتماد عمومی برای رسیدن به هدف جست‌وجوی تاریخی مردم باشد. از این رو شایسته است که اتاق تهران در سال 1403 تمرکز خود را بر ایجاد و نهادینه شدن گفتمان پیشرفت قرار دهد. در گام نخست، ما باید به این باور قلبی و ذهنی برسیم که اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران کهن‌ترین نهاد بخش خصوصی کشور و مهم‌تر از آن قدیمی‌ترین نهاد مدنی کشور است و درک کنیم که این نهاد دیرینه مدنی بخش خصوصی، مسئولیتی برای خود متصور نبوده مگر تلاش برای پیشرفت ایران.»

بهمن عشقی در ادامه مطلب خود می‌نویسد: «دوم، ایستادن در نقطه مشترک منافع دولت و ملت به عنوان بهترین نقطه شروع است که همان خواست و تمایل به پیشرفت و توسعه است. نظام حکمرانی در پی پیشرفت است چون منافعش و حفظ و پایداری‌اش در گرو پیشرفت است؛ مردم هم چنین آرزویی دارند چون رفاه و آسودگی‌شان با پیشرفت و توسعه فراهم می‌شود. اتاق تهران باید روی همین نقاط اتصال بایستد تا بتواند به این پشتوانه؛ کارهای بزرگی رقم بزند که اسباب توسعه کشور را فراهم می‌کند.»

وی عنوان کرده است: «اتاق تهران باید بتواند برای تدام تلاش خود، هم اعتماد مردم و هم اعتماد نظام حکمرانی را کسب کند و اطمینان‌خاطر بدهد که به دنبال پیشرفت کشور در جهت منافع ملی است. اتاق تهران در سال جاری باید به یک سناریونویس برای پیشرفت ایران تبدیل شود و مدل این سناریو را به قدر کفایت در جامعه ترویج و تشویق کند. انتشار سند پیشرفت ایران نزد افکار عمومی و تلاش برای مبنا کردن سند پیشرفت برای مذاکره با حاکمیت، ابزاری مناسب برای کسب اعتماد دوگانه حاکم و محکوم و فراهم آوردن نقطه قابل اتکاست. این قاعده واجد دو اقدام اساسی است: نخست تلاش برای بازی گروهی و تاکتیک استفاده از توپ؛ دوم آنکه کوشش شود در قالب بازی بدون توپ فضا برای ایجاد اعتماد دوسویه و فضای روانی برای باور محوریت و میانه‌داری اتاق فراهم شود.»

دبیرکل اتاق بازرگانی تهران در پایان یادداشت خود نوشته است: «خلاصه آنکه اتاق تهران در سال ۱۴۰۳ یک نقش بی‌بدیل دارد و آن اقدام در راستای تدوین سند پیشرفت ایران و تبدیل آن به یک گفتمان جاری و موثر برای گشوده‌تر شدن گفت‌وگوی سالم بین مردم و حکمرانی و انجام پروژه‌های مشترک با دولت برای تامین منافع ملی و تسهیل اجرای سیاست‌هایی است که می‌تواند به رشد حقوق شهروندی و حکمرانی خوب و در نهایت ایجاد اعتماد متقابل بین مردم و حاکمیت منجر شود.»

https://www.asianews.ir/u/eia
اخبار مرتبط
شیرین نوری سند چشم انداز جمهوری اسلامی در افق 1404، ایران را کشوری توسعه یافته با جایگاه نخست اقتصادی در کشورهای منطقه (افغانستان، ارمنستان، آذربایجان، بحرین، گرجستان، ایران، عراق، اردن، قزاقستان، کویت، قرقیزستان، لبنان، عمان، پاکستان، قطر، عربستان سعودی، سودان، سوریه، تاجیکستان، ترکیه، ترکمنستان، امارات متحده عربی، ازبکستان و یمن) و تصور کرده است. حال این سوال که آیا ایران می تواند در افق ترسیمی به چنین جایگاهی دست یابد
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید