صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر وبسایت
نوید جمشیدی
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر وبسایت: نوید جمشیدی
شنبه / ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۲:۰۲
کد خبر: 3920
گزارشگر: 213
۱۱۹۲
۰
۰
۳
در پایان معاملات امروز

«فولاد مبارکه اصفهان» نماد تاثیرگذار/ورود استقلال و پرسپولیس به بورس

«فولاد مبارکه اصفهان» نماد تاثیرگذار/ورود استقلال و پرسپولیس به بورس
در پایان معاملات امروز بورس سهام شرکت فولاد مبارکه اصفهان حدود دو درصد رشد کرد و بین نمادهای پرتراکنش قرار گرفت. همچنین با تاثیر هزار و ۲۵۵واحدی سومین نماد تاثیرگذار بر رشد شاخص شناخته شد.
سهام فولاد مبارکه اصفهان با رشد دو درصدی خود سومین نماد تاثیرگذار در رشد شاخص شد. این نماد به منظور برگزاری مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده متوقف شد.

در پایان معاملات امروز بورس سهام شرکت فولاد مبارکه اصفهان حدود دو درصد رشد کرد و بین نمادهای پرتراکنش قرار گرفت. همچنین با تاثیر هزار و ۲۵۵واحدی سومین نماد تاثیرگذار بر رشد شاخص شناخته شد.

هفته گذشته این نماد همگام با بازار پیش رفت و در روزهای سبز بازار رشد و در روزهای سرخ بازار افت کرد. امروز نیز «فولاد» همراه با رشد ۲۲هزار واحدی شاخص، اولین روز هفته را با سبزپوشی آغاز کرد. همچنین این نماد در پایان معاملات امروز به دلیل برگزاری مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده به منظور انتخاب اعضا هیات مدیره متوقف شد. در همین راستا نماد معاملاتی اوراق اختیار فروش تبعی سهام شرکت فولاد مبارکه اصفهان نیز با توجه به توقف نماد اصلی متوقف شد.

به گزارش آسیانیوز به نقل از اقتصاد آنلاین، سهام شرکت فولاد مبارکه اصفهان در آخرین معاملات خود، عدد ۱۲,۷۱۰ریال را ثبت کرد که نسبت به روز گذشته حدود ۱.۵درصد افزایش یافته است. همچنین ۱۱۳میلیون برگه سهم در دست معامله‌گران دست به دست شد. این نماد روز بعدی معاملاتی خود را با ۱۲,۷۴۰ریال آغاز خواهد کرد.

ارزش معاملات امروز «فولاد» حدود ۱۴۴میلیارد تومان ثبت شد. همچنین ۷۰درصد از سهام شرکت فولاد مبارکه اصفهان را حقیقی‌ها و ۳۰درصد را حقوقی‌ها خریداری کردند. از طرف دیگر، ۸۰میلیون برگه سهم (۷۰درصد) را افراد حقیقی و تعداد ۳۳میلیون سهم (۳۰درصد) را کدهای حقوقی به فروش رساندند.

این در حالی است که /ورود باشگاه پرسپولیس و استقلال به بورس نیز با اشاره به اینکه قرار بود دو باشگاه پرسپولیس و استقلال دو ماهه در بورس واگذار شوند، بیان کرد: واگذاری این دو باشگاه قطعاً انجام خواهد شد.

به نقل از سنا، موضوع واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در بازارسرمایه چندسالی است که در دست بررسی قرار گرفته است. پیش‌تر مسعود سلطانی فر، وزیر ورزش و جوانان پایان وابستگی مالی و اصلاح ساختارمالی این دوباشگاه را تنها از طریق عرضه آنها در بازارسرمایه محقق دانسته و گفته بود: کنترل فساد، کاهش زمینه دلالی و استقلال مالی این دو باشگاه و درآمد زایی، حداقل مزیت های عرضه سهام استقلال و پرسپولیس در بازار سرمایه است.

پیشینه طرح واگذاری
در بررسی پیشینه طرح بورسی شدن این دو باشگاه باید گفت با ابلاغ آیین‌نامه اجرایی طبقه‌بندی بنگاه‌ها و تصویب دولت در سال ۱۳۸۸، پرسپولیس و استقلال در فهرست واگذاری‌ها قرار گرفتند، اما در مردادماه سال ۱۳۹۴، دولت طی مصوبه‌ای این دو باشگاه را از فهرست واگذاری‌ها خارج کرد.

در سال ۱۳۹۷، این دو باشگاه دوباره در فهرست واگذاری‌ها قرار گرفتند و مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش خبر از تصویب پیشنهاد واگذاری سرخابی‌ها در کمیسیون اقتصادی دولت داد. فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد نیز در همان سال بر واگذاری سهام این دو باشگاه تا پایان سال ۹۷ تاکید و اعلام کرد. براین اساس، در سال ۱۳۹۷، این دو باشگاه دوباره در فهرست واگذاری‌ها قرار گرفتند و مسعود سلطانی‌فر، خبر از تصویب پیشنهاد واگذاری سرخابی‌ها در کمیسیون اقتصادی دولت داد.

در ادامه و در ماه‌های ابتدایی سال ۹۸، پس از برگزاری جلسات توسط نمایندگان مجلس، وزارت ورزش، بورس و...، صورت جلسه‌ای در شهریورماه، تهیه و به امضای رییس وقت کمیسیون اصل ۴۴، رئیس فراکسیون ورزش مجلس، سازمان بورس، وزارت ورزش و نماینده سازمان خصوصی‌سازی رسید، اما بنابر صورت جلسه مذکور، این دو باشگاه قابلیت عرضه در فرابورس را نداشته و انجام این واگذاری، منوط به اجرای اصلاحات اساسی در صورت‌های مالی دو باشگاه و اصلاح ساختار مالی بود.

بنابراین سازمان خصوصی‌سازی، واگذاری پرسپولیس و استقلال را به نیمه اول سال ۹۹ موکول و اعلام کرد که باشگاه‌های مذکور در مردادماه واگذار خواهند شد. به گفته وزیر ورزش نیز به دلیل فراهم نبودن شرایط، واگذاری سرخابی‌ها تا پایان سال ۹۸ به تعویق خواهد افتاد.
مراحل عرضه در فرابورس

شایان ذکر است، امیر هامونی، مدیرعامل شرکت فرابورس ایران، سال گذشته در مصاحبه‌ای به آخرین وضعیت عرضه سهام باشگاه استقلال و پرسپولیس در بازار سرمایه اشاره و بیان کرد: تا پنج سال گذشته درخواست رسمی عرضه سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به بورس ارائه و جلسه‌ها به صورت رسمی برگزار می‌شد، اما اکنون تشکیل این جلسات غیررسمی شده است.

وی با تاکید بر اینکه مذاکراتی که در خصوص این دو باشگاه انجام می‌شود تنها در حد رایزنی است، اظهار داشت: در سال ٩٧ و ٩٨ هیچ درخواست رسمی مبنی بر عرضه سهام این دو باشگاه به فرابورس ارائه نشده و همین امر موجب عدم پیگیری ما برای انجام مراحل لازم شد.

مدیر عامل شرکت فرابورس ایران با بیان اینکه در پنج سال گذشته به دلیل ارائه درخواست رسمی از سوی این باشگاه‌ها، شرکت فرابورس ضمن ورود به این موضوع پیگیری‌های لازم را انجام داد، خاطرنشان کرد: اوایل جلسه‌ها به صورت منظم با حضور وزیر ورزش و معاونان وزیر برگزار می‌شد، اما شاید به رغم مذاکراتی که صورت گرفته بود، صلاح بر عدم عرضه سهام آنها به فرابورس بوده است.

وزیر ورزش: عرضه سهام دو باشگاه پایتخت مهمترین اتفاق تاریخ ورزش کشور
بنابر آخرین صحبت های وزیر ورزش در این خصوص، خصوصی‌سازی به یکسری برنامه‌ها و مستندات مختلف نیاز دارد که این مجموعه (وزارت ورزش) پیگیر تحقق آن بعد از ۴۰ سال است و از این جا به بعد این موضوع به شورای پذیرش بورس و هیات عالی واگذاری بستگی دارد.

تازه چه خبر؟
در همین رابطه، اسماعیل حسین زهی، دبیر فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی به تازگی د راین خصوص بیان کرده است: قرار بود دارایی های دو باشگاه فرهنگی و ورزشی بر اساس قانون تجارت قیمت گذاری شوند. بعد از مشخص شدن درآمدهای جاری و بدهی های آن دو تیم، فرایند واگذاری انجام شود. همچنین در بررسی ها مشخص شود با توجه به املاک و دارایی های این دو باشگاه، سود مناسبی نصیب این دو باشگاه شود.

دبیر فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه قرار بود دو باشگاه پرسپولیس و استقلال دو ماه در بورس واگذار شوند، گفت: با توجه به رایزنی های زیادی که انجام شده است، واگذاری این دو باشگاه انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه در گذشته نیز تلاش شده بود دو باشگاه تهرانی واگذار شوند، اما در چند هفته مانده به این واگذاری، این امر متوقف شد، عنوان کرد: در آن دوران املاکی که دو باشگاه در اختیار داشتند به نام سازمان جوانان و بعدها وزارت ورزش و جوانان بود که با پیگیری های صورت گرفته، زمینه اعطای آن‌ها انجام شود.

حسین زهی ادامه داد: هم اینک که دارایی های دو باشگاه زیاد است و در توازن مالی، سود بیش از ضرر و زیان دیده می شود، دو تیم پرسپولیس و استقلال می توانند وارد بورس شوند. با پیگیری هایی که وزارت ورزش و جوانان انجام داده است، توانسته است املاک را به نام دو باشگاه بزند اما همچنان این وزارت خانه به دلیل عرضه نکردن دو تیم در بورس دچار قصور شده است. در این راستا مجلس شورای اسلامی پیگیر است تا این مسئله و مشکل نیز رفع شود و شاهد عرضه دو تیم پرطرفدار تهرانی به بورس باشیم./
https://www.asianews.ir/u/254
اخبار مرتبط
در کشورهای مختلف، رابطه منطقی میان بازدهی بازارهای دارایی و بخش حقیقی اقتصاد وجود دارد. فاصله‌گرفتن غیرمنطقی این دو، نشانه وجود حباب در بازارهای دارایی است؛ بازار سرمایه در سال‌جاری با ابرنوسان روبه‌رو شد که هم در فاز کاهشی و هم در فاز افزایشی، بهره‌گیری از ابزار نرخ سود می‌توانست باعث ایجاد تعادل در بازار شود. اما شواهد حاکی از آن است که نه تنها از این ابزار استفاده نشد، رویکردهای دستوری تزریق نقدینگی به بورس در جهت حمایت حبابی در دستور کار قرار گرفت.
بورس امروز با تعادلی نسبی در عرضه و تقاضا شروع به کار کرد اما در ادامه روند معاملات تقاضا در شاخص‌سازان افزایش یافت و با مثبت مواجه شد. اما آینده بورس چه خواهد شد؟ چه سناریوهایی مطرح است؟
با تداوم روند اصلاحی قیمت سهام و از آن بدتر کاهش نقدشوندگی سهام و قفل شدن سرمایه‌های در صف فروش، باز هم بازار بهانه‌جویی‌ها درخصوص دلایل متوقف نشدن این روند نزولی داغ شده است و این‌بار گویا صاحبان تریبون‌های مجازی، دیواری کوتاه‌تر از اوراق دولتی نیافته‌اند؛ به اصطلاح کارشناسانی که قصد دارند عرضه‌ اوراق دولتی را به‌عنوان مقصر اصلی روزهای منفی بورس تهران معرفی کنند.
ایران در سال ۹۹ روزگار متفاوتی را پشت سر گذاشت و روند حوادث به گونه‌ای غیرقابل‌پیش‌بینی پیش رفت؛ ویروس کرونا که البته تمام دنیا را تحت تأثیر قرار داد، زندگی ایرانیان را هم با دشواری‌های فراوان روبه‌رو کرد، اما هجوم مردم به سمت بورس و راه‌یافتن اصطلاحات بازار سرمایه به زندگی روزمره مردم یکی از پدیده‌های سال ۹۹ در جامعه ایران بوده‌ است؛ در حالی که از ماه‌ها پیش ورق برگشت و نه‌تنها سودهای حاصل‌شده که حتی سرمایه مردم هم از بین رفت.
چندی پیش علی دهقان‌دهنوی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار از تغییر دامنه نوسان توسط شورای عالی بورس خبر داد و گفت:مقرر شده تا دامنه نوسان خرید و فروش سهام از ۲۵ بهمن ماه از منفی دو تا مثبت ۶ درصد تغییر کند.
مذاکره شرکت سپرده گذاری مرکزی با بانک ها برای ارائه کارت اعتباری به مشمولان سهام عدالت در جریان است و پیش بینی می شود قبل از پایان سال برخی بانک ها بتوانند این کارت های اعتباری را ارائه دهند؛بر این اساس هم افرادی که روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده بودند و هم افرادی که روش غیرمستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده بودند می توانند با طی مراحل قانونی با وثیقه کردن همان ۶۰ درصد سهامی که آزاد شده، کارت اعتباری دریافت کنند.
شرکت تولیدی و صنعتی درخشان تهران با نماد پدرخش اطلاعیه‌ای مبنی بر صدور مجوز افزایش سرمایه در سامانه کدال منتشر کرد. براساس این اطلاعیه تقاضای افزایش سرمایه ۲۰۰ درصدی شرکت تولیدی و صنعتی درخشان تهران در سازمان حسابرسی مورد بررسی قرار گرفت.
با تصویب هیات مدیره سازمان بورس، مقرر شد؛ اعطای کارت اعتباری به دارندگان سهام عدالت توسط بانک ها طی هفته پیش رو عملیاتی شود.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید