صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر وبسایت
نوید جمشیدی
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر وبسایت: نوید جمشیدی
سه شنبه / ۳ اَمرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۵
کد خبر: 15759
گزارشگر: 213
۹۹۶
۰
۰
۱
یادداشت/دکتر مهدی کریمی تفرشی

عبور از اقتصاد دستوری با راهکار بورس

عبور از اقتصاد دستوری با راهکار بورس
ما در یک دهکده جهانی زندگی می‌کنیم و دیگر دوران قیمت‌گذاری دستوری در اقتصاد جهانی به پایان رسیده است.

به گزارش آسیانیوز، تجربه نشان داده که قیمت‌گذاری دستوری نه‌تنها باعث کاهش قیمت‌ها نمی‌شود، بلکه باعث ضرر و زیان بیشتر مصرف‌کننده شده و از طرف دیگر به‌دلیل عدم امنیت و عدم امکان برنامه‌ریزی،سرمایه‌گذار نمی‌تواند سرمایه خود را به عرصه تولید وارد کند.

همین موضوع باعث کاهش تولید و از طرفی کاهش عرضه در مقابل تقاضا می‌شود و منجر به بالا رفتن تورم و ضربه به تولید و اقتصاد کشور می‌گردد.

برای کشف قیمت‌های واقعی کالاها نمی‌توان بازارها را رها کرد و به‌دست دلالان سپرد و نیاز به نظارت، شفافیت و وجود قوانین و مقررات از نیازهای اساسی کنترل بازارهاست.

مکانیسم عرضه و تقاضا بهترین سیستم برای کشف قیمت‌های واقعی و متعادل است.

---------

بیشتر بخوانید:

نابودی 96 درصدی امنیت شغلی در نبود اجرای قانون کار

-------------------------------

در این میزان عرضه کالاها در بورس برای کشف قیمت‌های تعادلی، در عین شفافیت و نظارت دولت و تحت مقررات و قوانین،یک روش بسیار مطمئن‌تر برای تعیین قیمت کالاهاست و این روش به ایجاد بازار رقابتی کمک شایان توجهی می‌کند.

از طرفی وقتی بازار رقابتی باشد تولیدکنندگان انگیزه بیشتری برای ارتقاء کیفیت محصولات خود دارند و این خود به بالارفتن سطح کیفی کالاها و جلب رضایت مصرف‌کننده کمک می‌کند.وقتی کشف قیمت‌های واقعی بر اساس رقابت بین حجم بالایی از عرضه‌کنندگان کالا و خریداران انجام می‌شود، عوامل جانبی مؤثر در قیمت کالاها به‌طور شفاف خود را نشان می‌دهند. معاملات شفاف و امن خواهند بود و معاملات صوری در بازارهای کالا به حداقل می‌رسند.

همین امر می‌تواند منجر به کاهش تورم شود. به شرط این‌که شرایطی فراهم شود تا تولیدکنندگان بیشتری بتوانند کالاهای خود را در بورس عرضه کنند و این عرضه، منظم و مستمر باشد. از طرفی خریداران بیشتری از کالاهای بورسی استقبال کنند و این مستلزم ایجاد اطمینان و امنیت برای مصرف‌کننده است.

بورس کالا کمک می‌کند تا شرایط عادلانه‌ای هم برای خریدار و هم برای فروشنده فراهم شود و قیمت‌ها با شفافیت تعیین شوند. از طرفی نوعی اطمینان بین طرفین معامله وجود دارد.

خریدار از اصالت کالا مطمئن است و فروشنده نیز با اصالت کالای خود معرفی می‌شود. بنابراین نوعی فضای وسیع تبلیغاتی برای تولیدکننده و عرضه‌کننده کالا در بورس برای معرفی هرچه بیشتر به خریداران فراهم می‌شود. امکانی که در بازارهای غیررسمی وجود ندارد.

--------------------------

بیشتر بخوانید:

زیان شهرک های صنعتی در نبود «معافیت های مالیاتی»

--------------------------------------------------

مهم ترین مزیت این فرایند کوتاه کردن دست دلالان و سودجویان در جابه‌جایی قیمت‌هاست. امکان رصد معاملات از سوی دولت از دیگر مزیت‌های این بازار است که در بازارهای غیررسمی وجود ندارد./

آسیانیوز
https://www.asianews.ir/u/b4u
اخبار مرتبط
قاچاق کالا به طور مستقیم به تولید ملی ضربه می زند و کاهش تولید به کاهش اشتغال منجر می شود.
تورم، زخمی است بر پیکره اقتصادی کشور که مدت هاست سایر اعضای این پیکره را بیمار کرده است.
امروزه در عصر ارتباطات نمی توان اهمیت روابط عمومی را نادیده گرفت و تمامی سازمان های بزرگ و موفق دنیا به دنبال تیم های روابط عمومی قوی و مدرن هستند.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید