صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر وبسایت
نوید جمشیدی
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر وبسایت: نوید جمشیدی
جمعه / ۲۳ آبان ۱۳۹۹ / ۲۱:۳۲
کد خبر: 2983
گزارشگر: 213
۱۲۹۶
۰
۰
۱
بر اساس بررسی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی

کاهش قدرت خرید کالاهای اساسی در خانواده های ایرانی

کاهش قدرت خرید کالاهای اساسی در خانواده های ایرانی
بر اساس بررسی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، متوسط مصرف کالاهای اساسی در سال ۱۳۹۸ در مقایسه با سال ۱۳۹۵ کاهش قابل توجهی یافته است.

بر اساس بررسی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، متوسط مصرف کالاهای اساسی در سال ۱۳۹۸ در مقایسه با سال ۱۳۹۵ کاهش قابل توجهی یافته است.

با مقایسه داده‌های این پژوهش گزارش داد که مصرف گوشت گوساله ۲۰ درصد و گوشت گوسفندی ۲۹ درصد در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۵ کاهش داشته است.

از جمله اقلام دیگری که در این گزارش به کاهش مصرف آن‌ها در سه سال مورد بررسی در این پژوهش اشاره شده، می‌توان به کاهش ۸ درصدی مصرف برنج خارجی و کاهش مصرف روغن نباتی و قند و شکر به ترتیب با ۶ درصد و ۴ درصد کاهش اشاره کرد.

بر اساس این بررسی، کاهش مصرف کالاهای اساسی برای دهک‌های پایین درآمدی به مراتب بیشتر بوده است.

در یک سال گذشته، همزمان با افزایش تحریم‌ها، کاهش درآمدهای نفتی، نوسانات نرخ ارز و افزایش قابل توجه قیمت مواد اولیه و کالاها، قدرت خرید بسیاری از خانوارهای ایرانی را کاهش داده است.

مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز چهارشنبه، هفتم آبان، طرح الزام دولت به پرداخت یارانه کالاهای اساسی در قالب کالابرگ (کوپن) را تصویب کرد.

بر اساس این طرح که در صورت تایید از طرف شورای نگهبان به قانون تبدیل خواهد شد، دولت موظف می‌شود از ابتدای شش ماهه دوم امسال به حدود ۶۰ میلیون نفر از شهروندان یارانه بیشتری بدهد.

دولت دوازدهم با اجرای این طرح مخالف است. علی ربیعی،‌ سخنگوی دولت در واکنش به تصویب این طرح در مجلس گفت: «طرحی که بدون هماهنگی با ارکان اجرایی کشور تهیه می‌شود با سختی در اجرا مواجه خواهد شد.»

به گزارش آسیانیوز به نقل از تسنیم، او پیش از این، مهم ترین مشکل اجرای این طرح را تامین منابع مالی مورد نیاز آن اعلام کرده بود.

بر اساس تازه‌ترین گزارش ماهانه مرکز آمار ایران که اوایل آبان‌ماه منتشر شد، تورم نقطه‌ای در مهرماه سال جاری به ۴۱.۴ درصد رسید. تورم نقطه‌ای به معنای افزایش سطح قیمت‌ها در یک ماه سال به نسبت ماه مشابه در سال قبل است./

https://www.asianews.ir/u/1R0
اخبار مرتبط
یک نماینده مجلس گفت: باید هزینه درمان و حقوق یک ماه افراد بی بضاعت مبتلا به کرونا را به حساب آنها واریز کرد و سپس بخواهیم که قرنطینه شوند.
امروز قیمت سکه می‌تواند وارد کانال ۱۴ میلیون تومانی شود؟ قیمت دلار قادر خواهد بود یک‌بار دیگر کانال ۲۹ هزارتومانی را مورد آزمون قرار دهد؟ پاسخ به این سؤال بستگی به یک پرسش دیگر دارد؛ معامله گران سکه و دلار تا چه اندازه حاضر هستند بر روی برد ترامپ و ماندن در کاخ سفید قمار کنند؟
پس از اعلام خبر مثبت شدن تست کرونای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، شاخص سهام در آمریکا ۱.۴ درصد سقوط کرد و قیمت نفت حدود ۳ درصد کاهش یافت.
بیشتر شاخص های مهم بورسی اروپا و آمریکا ریزش کردند.
وزیر رفاه گفت: حقوق بازنشستگان پس از متناسب‌سازی 90 درصد افزایش می یابد و بازنشستگان تامین اجتماعی می‌توانند از تسهیلات ۵ میلیون تومانی بدون ضامن برخوردار شوند.
تحلیل گران ارزی می گویند با وجود احتمال پایین آمدن قیمت دلار در آینده، به طور قابل توجه با ارزانی ارز مواجه نخواهیم شد.
نماینده سرپرست وزارت صمت در اصناف کشور در خصوص توافق مالیاتی اتاق اصناف ایران و سازمان امور مالیاتی پیرامون تعیین مالیات عملکرد ۹۸ مودیان صنفی گفت: طی جلسات کارشناسی با هیئت رئیسه اتاق اصناف ایران در خصوص مفاد این توافق، با توجه به شرایط رکود، سیل و در نهایت بحران کرونا، مقرر شد تا شرایط اصناف در این توافق کاملا لحاظ شود
هیات داوران پنج گانه پروژه سفیر حسن نیت بحران قرن جهان؛ مرکب از سازمان ملل متحد، سازمان تجارت جهانی، سازمان همکاری های اقتصادی (اکو)، نهضت بین المللی صلیب سرخ جهانی و هلال احمر و نیز کمپین ایران همدل، مهدی کریمی تفرشی، رئیس هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان تهران را به عنوان سفیر حسن نیت بحران قرن برگزیدند
قیمت نفت با وجود این که تقاضای جهانی بسیار پایینتر از سطح پیش از دوران شیوع ویروس کرونا مانده، در محدوده بالای 40 دلار در هر بشکه تثبیت شده است.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید