صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر وبسایت
نوید جمشیدی
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر وبسایت: نوید جمشیدی
سه شنبه / ۱۹ اَمرداد ۱۴۰۰ / ۱۱:۴۵
کد خبر: 5459
گزارشگر: 213
۷۸۵
۰
۰
۳
الزام کارخانه‌های سیمانی به ورود محصولات در بورس کالا

اتفاق مثبت بازار سرمایه در راه است/ورود سیمان به بورس

اتفاق مثبت بازار سرمایه در راه است/ورود سیمان به بورس
شرکت‌های سیمانی موظف شده‌اند تا تمام محصولات خود را در بورس کالا عرضه کنند؛ اما برخی از شرکت‌ها از این دستور پیروی نمی‌کنند.

از دو هفته آینده قرار است سیمان به بورس کالا وارد شود و تمامی کارخانه‌های سیمانی موظف هستند تا محصولات خود را در بورس کالا عرضه کنند. اما عرضه سیمان در بورس کالا چه تاثیری بر نمادهای سیمانی می‌گذارد؟

به نفل از تجارت نیوز، دیروز قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی از شروع معاملات سیمان در دو هفته آینده در بورس کالا خبر داد. او می‌گوید شرکت‌های سیمانی موظف شده‌اند تا تمام محصولات خود را در بورس کالا عرضه کنند اما برخی از شرکت‌ها از این دستور پیروی نمی‌کنند.

در یک ماه گذشته صنعت سیمان در کشور به واسطه قعطی‌های مکرر برق با آسیب بسیار زیادی مواجه شد. محصولات سیمانی به واسطه فسادپذیری بالایی که دارند باید به سرعت فروخته شوند که این مساله خود باعث بالا رفتن قیمت سیمان در این بازار شد.

قیمت هر پاکت سیمان در هفته‌های گذشته تا مرز ۱۰۰ هزار تومان هم رسیده بود. این موضوع تمام مساله نبود و حالا چند وقتی است که سیگنال‌های منفی به نمادهای سیمانی از رشد و افزایش قیمت آن‌ها جلوگیری کرده است و حالا معدود نمادی از این گروه به چشم می‌خورد که مکررا روندی مثبت داشته باشد.

درباره تاثیر ورود سیمان به بورس کالا حامد مددی، کارشناس بازار سرمایه معتقد است: ورود هر کالایی به بورس کالا شفافیت در قیمت و معاملات آن محصول را در پیش دارد. او می‌گوید، نظام قیمت‌گذاری در بورس کالا مبتنی بر اصل شفافیت است و محصولاتی که از این اصل پیروی نمی‌کنند اگر به بورس کالا وارد شوند، می‌تواند کمک کننده باشد. البته این اتفاق در هر صنعتی مثبت است.

به گزارش آسیانیوز، این در حالی است که عرضه بیش از ۲۹۵ هزار تن سیمان در خرداد سال جاری در بورس کالا رکوردی جدید در عرضه این محصول و نتیجه خروج سیمان از قیمت گذاری دستوری است.

اواخر خرداد سال جاری نیز محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در این باره گفت: شرکت های بورسی که محصولاتشان را در بورس کالای ایران عرضه می کنند، در واقع بستری رقابتی را برای فروش محصولات خود انتخاب کرده اند که این موضوع در رشد بازدهی شرکت ها و به دنبال آن بهبود شرایط سهام شرکت ها اثر مثبتی خواهد داشت./

https://www.asianews.ir/u/3dh
اخبار مرتبط
برخی از کارشاسان بازار سهام معتقدند تا پایان سال برآیند کلی از بازار مثبت است و احتمال رسیدن شاخص به مرز دو میلیون واحد بر فرض پایین نیامدن دلار و فروش نفت زیاد است، اما باید توجه داشت که برای تحلیل دقیق، شرایط مختلفی را باید در نظر بگیریم.
درحالی که بسیاری از سهامداران سهام عدالت از سقوط سنگین شاخص بورس در یک سال اخیر متضرر شده‌اند اما آنها در این مدت حتی امکان فروش سهام خود را نداشتند. در این وضعیت رئیس سازمان بورس خبر جدیدی را اعلام کرده است.
کنار کارخانجات، دلالان بیتوته کرده‌اند و حتی کارهای بارگیری کامیون را انجام می‌دهند. اعدادی هم که در فرآیند واسطه‌گری بازار سیمان به دست می‌آید بزرگتر از آن است که برخی به راحتی از آن عبور کنند.
معاون سازمان بومعاون سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: اکنون صندوق‌های سرمایه‌گذاری بالغ بر ۵۱۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی در اختیار دارند که عدد قابل توجهی است؛ براین اساس تنوع بخشی به صندوق‌های سرمایه گذاری در دستور کار قرار گرفته تا صندوق‌ها به لحاظ بازدهی و ریسک از سطح تنوع بالایی برخوردار باشند.
مطابق با مصوبه شورای عالی بورس و اوراق بهادار، تمامی مشمولان سهام عدالت در روش مستقیم از تمامی حقوق و مزایای سهامداری برخوردار شدند.
چالش عقلانیت در نظریه‌های اقتصادی بیانگر آن است که رفتار عقلانی یک فرد، خانوار، جامعه می‌تواند کلید موفقیت یا عدم‌توفیق یک نظریه اقتصادی قرار گیرد؛ مثلا گفته می‌شود هر چه قیمت کالایی بالاتر رود تقاضا برای آن کم می‌شود، اما چرا همچنان برای خودروهای با کیفیت پایین داخلی، در حالی که قیمت آن بیش از 2 برابر شده، چنان تقاضایی وجود دارد که برای خرید آن‌ها قرعه‌کشی می‌شود.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید