صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر وبسایت
نوید جمشیدی
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر وبسایت: نوید جمشیدی
چهارشنبه / ۲۲ دی ۱۴۰۰ / ۲۲:۰۲
کد خبر: 7678
گزارشگر: 213
۶۶۷
۰
۰
۳
براساس اعلام آنتونیو گوترش

ایران حق رأی خود را در سازمان ملل از دست داد

ایران حق رأی خود را در سازمان ملل از دست داد
آنتونیو گوترش, دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد که ایران و چند کشور حق رأی خود را در سازمان ملل از دست داده‌اند.

به گزارش آسیانیوز، دبیرکل سازمان ملل روز سه‌شنبه ۲۱ دی در نامه‌ای به مجمع عمومی این سازمان اعلام کرد ایران و چند کشور دیگر به دلیل تأخیر طولانی در پرداخت بدهی‌های‌شان به سازمان ملل حق رأی خود را در سازمان ملل از دست داده‌اند.

آنتونیو گوترش گفته است در مجموع ۱۱ کشور در پرداخت‌های خود عقب هستند و اکنون هشت کشور، شامل ایران، ونزوئلا و سودان حق رأی خود را در سازمان ملل به این دلیل از دست داده‌اند.

بر اساس منشور سازمان ملل، اگر بدهی‌های معوقه یک کشور عضو بیشتر از جمع مبلغ حق عضویت برای دو سال شود، حق رأی آن کشور به حالت تعلیق در می‌آید.

---------------

بیشتر بخوانید:

«سازمان ملل» خواستار توقف فوری اعدام آرمان عبدالعالی شد
-----------------------------------------

به نقل از خبرگزاری فرانسه، گوترش گفت هشت کشوری که در حال حاضر حق رای خود را به این دلیل از دست داده‌اند عبارتند از ایران، سودان، سومالی، ونزوئلا، آنتیگوا و باربودا، کنگو، گینه، پاپوآ گینه نو، جزایر قُمُر و کشور جزیره‌ای سائوتومه و پرنسیپ.

او در ادامه حداقل مبلغی را که هر یک از این کشورها باید برای بازیابی رأی خود بپردازند، مشخص کرد. به عنوان مثال، برای ایران، این مبلغ کمی بیش از ۱۸ میلیون دلار است، در حالی که سودان باید نزدیک به ۳۰۰ هزار دلار و ونزوئلا حدود ۴۰ میلیون دلار بپردازد.

ایران خردادماه امسال نیز برای مدتی حق رأی خود در سازمان ملل را به‌دلیل پرداخت نکردن حق عضویتش از دست داد. در آن زمان، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه وقت ایران، در نامه‌ای اعتراضی به آنتونیو گوترش، عدم پرداخت حق عضویت ایران را گردن «تحریم‌های آمریکا» انداخت و سلب حق رای ایران در سازمان ملل را «غیر منطقی و نادرست» خواند.

او در نامه خود نوشته بود که نپرداختن سهم از سوی ایران «نتیجه مستقیم محدودیت شدید روابط بانکی ایران با دنیای خارج و مسدود کردن منابع نقدی چند میلیارد دلاری ملت ایران در کره جنوبی، ژاپن، عراق و دیگر بانک‌ها بوده است».

-----------------------------

بیشتر بخوانید

سازمان ملل درباره پرونده اعدام روح‌الله زم مداخله کند

------------------------------------------------------------

این سخنان و اعتراض محمدجواد ظریف به سازمان ملل در حالی بود که سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز ۱۳ خرداد گفته بود: «مسیر برداشت مبلغ حق عضویت ایران در سازمان ملل متحد از حساب ایران در بانک کره‌ای و انتقال آن به حساب سازمان ملل در سئول هموار شده است و این پرداخت به زودی انجام خواهد شد».


با وجود این، پس از مدتی مذاکره، سازمان ملل به ایران معافیت داد و در ماه ژوئن و کمی پیش از زمان انتخاب اعضای جدید شورای امنیت، ایران حق رأی خود را پس گرفت.

بودجه عملیاتی سازمان ملل که در دسامبر تصویب شد حدود سه میلیارد دلار است. بودجه این نهاد برای عملیات صلحبانی، که جداگانه است و در ژوئن تصویب شد، حدود ۶٫۵ میلیارد دلار است./

https://www.asianews.ir/u/515
اخبار مرتبط
ژاپن در اولین اعدام‌های این کشور از سال ۲۰۱۹، سه مرد را به دار آویخت.
کمیته سوم سازمان ملل نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کرد و سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز این قطعنامه را «فاقد وجاهت و اثر قانونی» خواند.
یکی از ماموران سابق امنیتی جمهوری اسلامی ادعا کرده است که فرانسه، روح‌اله زم، مدیر وب‌سایت «آمدنیوز» که مقیم این کشور بود را با یک افسر امنیتی فرانسوی مبادله کرده است.
در حالی که وکلای آرمان عبدالعالی به دلایل مختلف از جمله کودک مجرم بودن و احتمال زنده بودن غزاله شاکر، خواستار توقف حکم اعدام وی شده اند، به پدر آرمان عبدالعالی روز اعدام فرزندش ابلاغ شده است.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد با ۱۹۳ عضو، در رای‌گیری روز پنج‌شنبه، ۲۲ مهر، به بازگشت ایالات متحده آمریکا به شورای حقوق بشر رای مثبت داد.
کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل خواستار لغو فوری اعدام آرمان عبدالعالی شدند و در بیانیه ای گفتند تمامی احکام اعدام مجرمان زیر سن ۱۸ سال باید لغو شود.
سخنان وزیر امور خارجه دولت ابراهیم رئیسی در هنگام ترک نیویورک حاکی از آن است که او پس از دیدار با وزرای خارجه آلمان، بریتانیا، فرانسه و همچنین مسئول سیاست خارجی اروپا، چشم‌اندازی روشنی از بازگشت احتمالی به مذاکرات وین ندارد.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید