صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر وبسایت
نوید جمشیدی
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر وبسایت: نوید جمشیدی
شنبه / ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۰:۰۸
کد خبر: 4280
گزارشگر: 213
۱۱۲۶
۰
۰
۱۱
اظهارات رئیس سازمان غذا و دارو از واکسیناسیون در ایران

آیا همه ایرانیان «واکسینه» می‌شوند؟

آیا همه ایرانیان «واکسینه» می‌شوند؟
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: امیدواریم بتوانیم در خرداد ۱۴۰۰ اولین مجموعه میلیونی تولید واکسن را داشته باشیم و می‌توانیم تا پایان سال کار واکسیناسیون عمومی را به سرانجام برسانیم.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: امیدواریم بتوانیم در خرداد ۱۴۰۰ اولین مجموعه میلیونی تولید واکسن را داشته باشیم و می‌توانیم تا پایان سال کار واکسیناسیون عمومی را به سرانجام برسانیم.

شانه ساز در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: ما در حوزه مواد اولیه دارویی در سال ۹۹ حدود ۳۱ درصد کاهش واردات داشتیم و تلاش شد تا حد امکان تولید داخلی را قوی‌تر کنیم.

او گفت: در سال گذشته صدور مجوز‌ها را تسریع کردیم تا تولید و واردات دارو‌های حساس گرفتار تشریفات اداری (بروکراسی اداری) نشود، سال ۹۹ تولید داخلی تجهیزات پزشکی ۲۱۳ درصد رشد داشته است و محصولات وارداتی کاهش چشمگیری پیدا کرد.

شانه ساز افزود: ما تلاش کردیم از تهدید‌های ناشی از تحریم‌ها فرصت بساریم. در زمینه کرونا اکنون روزانه ۴۵ میلیون ماسک تولید می‌شود، تولید دستگاه‌های کمک تنفسی (ونتیلاتور) به ۱۵۰۰ عدد در سال رسیده است و همه دارو‌های مورد نیاز در کمتر از ۳ ماه در داخل کشور تولید شدند.

او افزود: در زمینه واکسن کرونا ما از همه ظرفیت‌های داخلی برای تولید استفاده و از فروردین ۱۳۹۹ کار روی واکسن کرونا را شروع کردیم.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت:در زمینه تولید واکسن نیز توانسته ایم به موفقیت‌های خوبی برسیم. البته همه آن چیزی که لازم بود برای تأمین واکسن کرونا انجام دادیم و امروز امیدواریم بتوانیم در خرداد ۱۴۰۰ اولین مجموعه میلیونی تولید واکسن را داشته باشیم و می‌توانیم تا پایان سال کار واکسیناسیون عمومی را به سرانجام برسانیم.

او همچنین با اشاره به شیوع کرونا در موج چهارم گفت: سازمان غذا و دارو به عنوان یکی از حوزه‌های وزارت بهداشت، با تحریم‌های ظالمانه مشغول خدمت رسانی به مردم بوده است و این وظیفه در دوران کرونا نیز تداوم یافته است.

به نقل از صدا و سیما، شانه ساز افزود: در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ معادلات ارزی ما به دلیل شیوع کرونا به هم ریخت و ۲ درصد رشد ارزبری بودیم و در محصولات وارداتی ۳۱ درصد کاهش و ۴۵ درصد تغییر مثبت در بازار تجهیزات پزشکی و ۲۲ درصد نیز کاهش واردات داشته ایم. در حوزه مکمل‌ها و فرآورده‌های طبیعی شاهد کاهش ۷۴ درصدی هستیم.

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: در بازار ریالی دارو، در سال ۹۹، ۸۲ درصد به نفع تولید داخل چرخش مثبت داشته ایم.

شانه ساز گفت: کاهش سهم واردات چه از لحاظ ارزبری و واردات، اعداد بسیار گویا و قابل قضاوت است که رویکرد وزارت بهداشت، حمایت از تولید داخل بوده و جهش تولید اتفاق افتاده است.

او افزود: ما در ۴۵ روز موفق شدیم به تولید روزانه ۴۵ میلیون عدد ماسک برسیم. در زمینه کیت تشخیصی کاملاً خودکفا شده ایم و در حوزه دارو‌های کرونایی موفق شدیم ظرف کمتر از سه ماه به تولید این دارو‌ها برسیم، چون می‌دانستیم دنیا با ما بازی خواهد کرد./

https://www.asianews.ir/u/2hi
اخبار مرتبط
رئیس شورای عالی نظام پزشکی گفت: پولی و طبقاتی کردن واکسن کرونا نشان دهنده ضعف اخلاق حرفه‌ای و ناکارآمدی در مدیریت بحران این کشور و مردم ایران است و اگر در موردی مصوبه ستاد بر خلاف مصالح جامعه و مثلا در تعارض با سلامت مردم بود و علیرغم نظرات کارشناسی او تحمیل شده بود، آقای وزیر می تواند به صورت شفاف از خود سلب مسئولیت کند و استعفا دهد، هیچ نیازی هم به متهم کردن دیگران و فرافکنی مسائل و مسئولیت‌ها وجود ندارد.
ثبت‌نام اولویت دوم واکسیناسیون کرونا در کشور آغاز شد. بر این اساس افراد بالای ۶۰ سال می‌توانند با مراجعه به پایگاه و مراکز جامع سلامت تحت پوشش معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران برای واکسیناسیون کرونا ثبت‌نام کنند؛ در حالی که ثبت‌نام در مراکز سلامت، در شرایطی انجام می‌شود که متقاضیان هیچ اطلاعی از زمان واکسیناسیون و واکسنی که قرار است تزریق شود، ندارند.
در حالی که در ایران مردم همچنان منتظرند تا دولت درباره خرید واکسن کرونا تصمیم بگیرد و بالاخره واکسن وارد کند، برخی از کشورها سه تا چهار برابر جمعیت خود واکسن کرونا خریده‌اند و مدت‌هاست که واکسیناسیون گسترده را آغاز کرده‌اند.
وضعیت تهران به جهت مرگ و میر در اثر ویروس کرونا بسیار حاد و بحرانی گزارش شده است و مسوولان بهشت زهرا آمار متوفیان را در 50 سال اخیر در تهران بی سابقه اعلام کردند.
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه فراخوان تزریق واکسن کرونا از سوی وزارت بهداشت خواهد بود، گفت: افرادی که فاقد پرونده الکترونیک سلامت هستند می‌توانند با مراجعه به نزدیک‌ترین پایگاه سلامت یا خانه بهداشت برای تشکیل پرونده خود اقدام کنند.
رئیس اتاق بازرگانی تهران در توئیتر اعلام کرده واردات واکسن انجام شده و میان کارگران صنعتی توزیع می‌شود؛مساله اینجاست که این کار چقدر به طول می‌انجامد و آیا واقعاً این واکسن‌ها رایگان میان کارگران توزیع خواهد شد؟
وقتی روند جهانی عرضه و تقاضای واکسن کرونا، نامتعادل است، خطر انحراف و رانت و سوءاستفاده وجود دارد.
رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی گفت: با دریافت مجوز رسمی از وزارت بهداشت، ۳ شرکت خصوصی تاکنون برای واردات واکسن کرونا مجوز گرفته‌اند؛ در حالی که شرط بخش خصوصی برای توزیع واکسن بین کارگاه‌های تولیدی این است که کارفرما هزینه تزریق واکسن تک تک کارگران را تقبل کنند و در این خصوص از کارگران ریالی دریافت نشود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه اصحاب رسانه‌وخبرنگاران در گروه مشاغل حساس و در اولویت سوم دریافت واکسن کرونا هستند، گفت: اگر این دور را تمام کنیم به مشاغل حساسی همچون خلبانان، اصحاب رسانه، زندانیان و غیره خواهیم رسید.
علیرضا رییسی، ‌سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا که پیشتر از امکان پرداخت پول برای دریافت «زودتر» واکسن‌های وارداتی خبر داده بود، اعلام کرد واکسیناسیون برای همه گروه‌ها «رایگان» انجام خواهد شد؛ این در حالی است که او یکشنبه در ارتباط با واکسیناسیون اعلام کرده بود کسانی که نمی‌خواهند منتظر نوبت خود برای تزریق بمانند، می‌توانند با پرداخت هزینه زودتر واکسن را دریافت کنند.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید