صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر وبسایت
نوید جمشیدی
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر وبسایت: نوید جمشیدی
شنبه / ۲۰ آذر ۱۴۰۰ / ۰۱:۰۳
کد خبر: 7103
گزارشگر: 213
۱۲۳۸
۰
۰
۲
هشدار رئیس اتاق بازرگانی درباره سقوط اقتصاد کشور

«زوال» اقتصاد ایران!/ قطار توسعه ایستاد؟

«زوال» اقتصاد ایران!/ قطار توسعه ایستاد؟
رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به کسری بودجه، نرخ تورم بالا و خشک‌سالی اشاره کرد و گفت: طی این سال‌ها که قطار حرکت اقتصاد کشور متوقف بود، توسعه زیادی در دنیا صورت ‌گرفته است و اگر به همین منوال شرایط ادامه یابد، اقتصاد کشور ما رو به زوال خواهد بود.

به گزارش آسیانیوز، غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه در ۱۰ سال گذشته بر خلاف برخورداری کشور از درآمدهای نجومی، رشد اقتصادی صفر بوده است، گفت: «در حال حاضر به شرایطی رسیده‌ایم که برای اولین مرتبه در طول این دوره نرخ استهلاک بالاتر از نرخ سرمایه‌گذاری ثابت بوده است.»

---------------------

بیشتر بخوانید:

آقای رییس جمهور «ظلم بانک ها» کشور را ساقط می کند!/تظلم خواهی «شرکت صادراتی تهران ستاک» از ستم نظام بانکی در نامه به ابراهیم رئیسی

----------------------------------------------------------------

رئیس اتاق بازرگانی ایران، در مراسمی به مناسبت «روز ملی صنعت و معدن» درباره توقف حرکت قطار اقتصاد کشور هشدار داد و گفت که برای حل این مشکل باید رابطه بخش خصوصی با دولت و مجلس سازمان‌یافته باشد. او با تاکید بر اینکه باید واقعیت اقتصاد را دانست و بعد به دنبال راه‌حل مشکلات بود، افزود: «با اقدامات معمول و مرسوم‌ نمی‌توان اقتصاد کشور را نجات داد. با قوانین و مقررات شرایط عادی نمی‌شود شرایط بحران را اداره کرد و لازم است طرحی نو اندیشیده شود.»

 

--------------------------

بیشتر بخوانید

خانه های خالی مال بانک‌ها هستند!آیا اقتصاد ایران را بانک ها گروگان گرفته اند؟

-----------------------------------------------------------


مذاکرات به نتیجه نرسید، قیمت دلار از ٣٠ هزار تومان گذشت

رئیس اتاق بازرگانی ایران در ادامه به مشکلاتی همچون کسری بودجه، نرخ تورم بالا و خشک‌سالی اشاره کرد و با هشدار درباره وضعیت اقتصادی کشور گفت: «طی این سال‌ها که قطار حرکت اقتصاد کشور متوقف بود، توسعه زیادی در دنیا صورت ‌گرفته است. اگر قرار باشد به همین منوال شرایط ادامه یابد، اقتصاد کشور ما رو به زوال خواهد بود.» او در ادامه به شکاف عمیق فناوری بین ایران و جهان اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر کشور ما استراتژی توسعه ندارد.»

به گفته شافعی عقب ماندن ایران از زنجیره ارزش جهانی نیز ازجمله دلایل مشکلات کنونی است. او در این خصوص نیز اذعان کرد: «چرخه حرکت دنیا در توسعه اقتصادی تغییر کرده است. زنجیره‌های ارزش جهانی به هم تنیده شده است. باکمال تاسف در پیوستگی به زنجیره ارزش جهانی عقب مانده‌ایم. باید وارد زنجیره اقتصاد جهانی شویم؛ در غیر این صورت توسعه در کشور حاصل نخواهد شد.»

شافعی در ادامه با تشریح دلایل عقب‌ماندگی اقتصادی ایران، به بهره‌برداری افراد وابسته به حکومت از برنامه خصوصی‌سازی اشاره کرد و افزود: «زمانی که سفره خصوصی‌سازی در کشور پهن شد، سر این سفره کسانی توانستند سیر بلند شوند که آن‌ها هم از بخش خصوصی بودند، اما بخش خصوصی واقعی از این سفره گرسنه برخاست. یکی از علت‌های که اقتصاد ما رشد نکرده، همین موضوع است.»

این فعال اقتصادی، با بیان اینکه همیشه حرف از بخش خصوصی بوده، اما در عمل هیچ اتفاقی نیفتاده است، گفت: «بدون حضور بخش خصوصی هیچ دولتی قادر به حل مشکلات کشور نخواهد بود، زیرا بخش خصوصی است که می‌تواند تغییرات ‌را ایجاد کند.»

شافعی پیش‌تر نیز اعلام کرده بود که تولید ناخالص داخلی ایران که در سال ۱۳۹۶ به قیمت جاری ۴۴۵ میلیارد دلار بود، در سال ۱۳۹۹ با کاهش ۵۷ درصدی روبه‌رو شد و به ۱۹۱ میلیارد دلار رسید. همچنین به گفته او رتبه ایران در تولید ناخالص ملی که در سال ۲۰۱۷ میلادی ۲۶ بود، حالا به پله ۵۱ رسیده است.

آمارهای بانک جهانی نیز گفته‌های این فعال اقتصادی را تایید می‌کند. طبق اعلام این نهاد جهانی، تولید ناخالص ملی ایران، در سال گذشته (۱۳۹۹) کمتر از ۱۹۲ میلیارد دلار بود درحالی‌که بر اساس قیمت‌های جاری، این رقم در سال ۲۰۱۷ میلادی حدود ۴۴۵ میلیارد دلار اعلام شده بود.

مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه‌وبودجه به‌تازگی در توییتی، از «تغییر ریل بودجه سال ۱۴۰۱» خبر داده و نوشته است: «منابع دولت در جهت رشد اقتصادی و افزایش بهره‌وری متمرکز خواهد شد.» او پیش‌تر نیز با بیان اینکه «کشور را معطل مذاکره نمی‌کنیم»، گفته بود: «بر اساس آمایش سرزمینی و ظرفیت‌های داخلی رشد هشت‌درصدی اقتصاد هدف‌گذاری شده، با توجه به رکود ناشی از عملکرد دولت قبل و کنترل کرونا این هدف‌گذاری قابل تحقق است.»

این در حالی مطرح می‌شود که کارشناسان و تحلیل‌گران اقتصادی یک‌صدا می‌گویند، هرگونه پیشرفت اقتصادی ایران به سرنوشت مذاکرات هسته‌ای و لغو تحریم‌ها بستگی دارد. مجید سلیمی بروجنی، تحلیل‌گر اقتصادی در همین زمینه گفته است: «اقتصاد ایران برای نجات نیازمند رفع تحریم‌ها و شروع مجدد مراودات تجاری و بانکی با جهان است و این‌گونه است که می‌توانیم به اصلاحات اساسی در پیکره اقتصادمان خوش‌بین باشیم و به مقاوم‌سازی اقتصاد در برابر تحریم‌ها و کاهش آثار آن به‌خصوص در اقشار آسیب‌پذیر جامعه بپردازیم.»

به گزارش آسیانیوز ، این در حالی است که رئیس اتاق بازرگانی تهران نیز چندی پیش  با ابراز نگرانی درباره روند رشد اقتصادی و سرمایه گذاری ها و موضوع مهاجرت اظهار داشت: در سال ۹۹ حدود ۱۰.۵ میلیارد دلار برای کالاهای اساسی هزینه شده که ۵ میلیارد دلار آن از محل فروش نفت بوده ولی ۵ میلیارد دلار باقی مانده از بانک مرکزی تامین شده است.

--------------------

بیشتر بخوانید:

اعلام خبر «مهم» دولت رئیسی درباره افزایش «مبلغ یارانه ها» در سال ۱۴۰۱
-------------------------------------------------------------------

مسعود خوانساری اضافه کرد: هدف دیگری که دولت تعیین کرده بود موضوع تورم بود. مهم‌ترین وظیفه نظام و دولت این است که امید را به جامعه بازگرداند. متاسفانه ناامیدی در جامعه زیاد است و مهاجرت نخبگان یکی از نشانه‌های آن است. این موضوع در درازمدت خسارت‌های جبران‌ناپذیری را به اقتصاد کشور وارد می‌کند. در فصل اول امسال هم تشکیل سرمایه‌گذاری در کشور حدود ۳.۵ درصد منفی بوده که نشان از وضعیت بد سرمایه‌گذاری در کشور دارد. حجم کل سرمایه‌گذاری در کشور کاهش پیدا کرده است. بدون سرمایه‌گذاری رشد اقتصادی اتفاق نمی‌افتد./

https://www.asianews.ir/u/4lp
اخبار مرتبط
مدیر «شرکت صادراتی تهران ستاک» که یک تولیدکننده مشتاق و دور از وطن بود و قصد سرمایه گذاری در کشور را داشت و دارد، در حال آغاز اعمال ایده ها و ارتباطش با بانک ها، مانند بسیاری از صنعتگران کشور، در دام ظلم نظام بانکی ایران افتاد! این تولید کننده، نامه ای به ابراهیم رئیسی نوشته و از او تظلم خواهی کرده است.
رشد اقتصادی تنها از طریق عوامل مرسوم؛ مانند سرمایه و نیروی کار، نتایج دقیقی به دست نمی دهد و سرمایه انسانی به عنوان یک متغیر اصلی باید وارد مدل های رشد شود؛ به همین خاطر سیاست گذار باید توجه بیشتری برای جلوگیری از مهاجرت سرمایه انسانی متخصص اختصاص دهد.
در حالی که ماه های اخیر اخباری مبنی بر افزایس قابل توجه نرخ دلار و ورشکستگی اقتصادی متتشر شد، امروز نیز در پی افزایش قیمت ارزهای خارجی در ایران طی هفته‌های گذشته، قیمت دلار آمریکا در بازار آزاد ایران به بیش از ۲۹ هزار تومان رسید.
بازار های هیجانی و نوسانات لحظه ای قیمت ها مهم ترین دغدغه مردم در سال های اخیر بوده است و برای ارزیابی این موضوع نخست باید بدانیم که چه میزان از نابسامانی های بازار داخلی را می توان گردن تحریم ها انداخت و آیا واقعا سیاست های دولت آمریکا تعیین کننده شرایط اقتصادی ما بوده است؟
رییس اتاق تهران با ادامه دادن طرح انتقادها به ارز ترجیحی و تولید رانت و فساد و قاچاق و تبعات دیگر، یارانه ها را سبب نابودی منابع کشور دانست و از ناامیدی در جامعه و مهاجرت ها گله کرد.
درحالی که رئیس سازمان غذا و دارو گفته است رانت و فساد یعنی اینکه شما ارز ۴۲۰۰ تومانی را بگیرید و کالا را با چند برابر قیمت ارز آزاد در اختیار تولیدکننده و مصرف‌کننده قرار دهید و از جوابگویی نیز فرار کنید؛ ساعتی پیش در خبر ها آمد که دولت لایحه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را پس گرفته است.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید