صاحب امتیاز
دکتر ساقی باقری نیا
بنیان‌گذار و مدیر مسئول
جاویدنام ایرج جمشیدی
سردبیر وبسایت
نوید جمشیدی
صاحب امتیاز: دکتر ساقی باقری نیا،    بنیان‌گذار و مدیر مسئول: جاویدنام ایرج جمشیدی،   سردبیر وبسایت: نوید جمشیدی
شنبه / ۱۹ آذر ۱۴۰۱ / ۰۰:۱۹
کد خبر: 12619
گزارشگر: 213
۵۹۲
۰
۰
۲
در کنفرانس تنوع زیستی مطرح شد

زندگی انسان فقط روی «سیاره زمین» امکان پذیر است

زندگی انسان فقط روی «سیاره زمین» امکان پذیر است
اجلاس دوازه روزه مونترال برای خود این هدف را تعیین کرده که در پایان، یک توافق جهانی برای حفاظت از گونه‌های زیستی منعقد کند.
به گزارش آسیانیوز، مقامات سیاسی و کارشناسان محیط‌ زیست به‌ مدت ۱۲ روز به سخنرانی و بحث در باره رفتار انسان با طبیعت و حل معضلات زیست‌محیطی می‌پردازند. دبیرکل سازمان ملل در یک سخنرانی بی‌پرده، انسان را "سلاح کشتار جمعی برای طبیعت" خواند.

در دومین روز کنفرانس جهانی تنوع زیستی (COP 15) هم شماری از مقامات و کارشناسان محیط‌زیست به سخنرانی و بحث و گفت‌وگو درباره رفتار انسان با طبیعت و چگونگی تنوع زیستی در کره زمین پرداختند.

پانزدهمین اجلاس جهانی تنوع زیستی روز چهارشنبه، هفتم دسامبر (۱۶ آذر) در مونترال با سخنرانی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل آغاز شد. گوترش در سخنان خود به‌شدت به رفتار انسان با طبیعت انتقاد کرد و گفت: «انسان باید دست بردارد از این که با طبیعت مثل توالت رفتار کند».

دبیرکل سازمان ملل ضمن تاکید بر این که سیاره خاکی به یک توافق قوی برای حفاظت از تنوع زیستی نیاز دارد اظهار داشت:‌ «با اشتهای بی‌پایان ما برای رشد اقتصادی کنترل‌نشده و نابرابر، بشریت به سلاح کشتار جمعی تبدیل شده است. ما در حال جنگ با طبیعت هستیم. وظیفه این کنفرانس برقراری هر چه سریع‌تر صلح است.»

✔️ تحت تأثیر فعالان جوان محیط‌زیست
به اعتقاد آنتونیو گوترش، انسان در حال اقدام به "خودکشی" است، زیرا جنگل‌زدایی و از دست دادن تنوع زیستی هزینه‌های هنگفتی را برای او نیز به‌همراه دارد. به همین دلیل باید رفتاری که تا کنون با طبیعت داشته‌ایم پایان یابد و وعده‌های دولت‌ها "بدون بهانه و تاخیر" عملی شوند.

دبیرکل سازمان ملل اعتراف کرد که تحت تأثیر فعالان جوان محیط‌زیستی در سراسر جهان قرار گرفته و دریافته است که نباید این جوانان "را به حال خود رها کرد". او تصریح کرد: «ما باید مسئولیت خساراتی را که ایجاد کرده‌ایم بپذیریم و برای جبران آنها اقدام کنیم.»

گوترش به "میلیاردرهایی که خود را با رویای زندگی در سیاره دیگری (B) فریب می‌دهند" گفت: «سیاره B وجود ندارد. ما باید همین سیاره را که داریم درست کنیم.»

اجلاس دوازه روزه مونترال برای خود این هدف را تعیین کرده که در پایان، یک توافق جهانی برای حفاظت از گونه‌های زیستی منعقد کند. هدف میان‌مدت این توافق حفاظت از دست‌کم ۳۰ درصد از مناطق خشکی و دریایی جهان تا سال ۲۰۳۰ است. این اجلاس قرار بود در سال ۲۰۲۰ در چین برگزار شود اما به دلیل همه‌گیری کرونا به‌تعویق افتاد و تقسیم شد. بخش اول مذاکرات به صورت آنلاین در کونمینگ چین در ماه اکتبر انجام شد.

✔️ اختلاف‌نظر کشورها
قرار بود در ماه ژوئن در یک کنفرانس مقدماتی در نایروبی بیانیه‌ای برای کنفرانس جهانی مونترال تهیه شود، اما موفقیتی به دست نیامد. یکی از بزرگ‌ترین نقاط اختلاف کماکان کاهش سم‌های دفع آفات و کودهای شیمیایی در کشاورزی است.

دویچه وله نوشت اتحادیه اروپا می‌خواهد هر چه زودتر این مشکل را در توافقنامه بگنجاند ولی نمایندگان کشورهای نیم‌کره جنوبی نیاز مبرم به افزایش تولید مواد خوراکی برای حل بحران غذایی دارند و در این راستا خواهان استفاده بیشتر از سم‌های دفع آفات هستند.

یکی دیگر از موارد مناقشه، حمایت از کشورهای تنگدست برای حفاظت از طبیعت از طریق پرداخت پول از جانب کشورهای ثروتمندتر است. برزیل و ۲۲ کشور دیگر اخیراً از کشورهای ثروتمند خواستند، تا سال ۲۰۳۰ دست‌کم ۹۴ میلیارد یورو در سال برای حفظ تنوع زیستی در کشورهای در حال توسعه فراهم کنند.

به گفته کارشناسان، یک میلیون گونه از هشت میلیون گونه جانوری و گیاهی جهان در معرض انقراض هستند و ۹۰ درصد از اکوسیستم‌ها در سراسر جهان تغییر کرده‌اند./
https://www.asianews.ir/u/8rb
اخبار مرتبط
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست درباره به آخرین وضعیت دو توله یوز کشف شده در توران و احتمال انتقال آن‌ها به تهران گفت: این اتفاق در حیات وحش و طبیعت کشوری که درحال توسعه است، اعتبارات و امکانات آن برای حفاظت کشور ضعیف است و فرهنگ‌سازی کافی درباره حفاظت از تنوع زیستی آن انجام نشده، رخ می‌دهد.
یک ویدیوی تکان دهنده که برگرفته از مستند قدیمی آمریکایی درباره حجم فراوان آب در دریاچه ارومیه است، اخیرا به بهانه خشک شدن این دریاچه مهم بازنشر می شود.
در حالی که فرماندار بندرانزلی خبر داده که در پی آتش‌سوزی اخیر در تالاب انزلی شمال و هورالعظیم در جنوب چند مظنون شناسایی و دستگیر شده‌اند، مقامات محلی بارها این آتش‌سوزی‌ها را «عمدی» و با هدف «تصرف اراضی منطقه» اعلام کرده‌اند.
همچنانکه گزارش های متعدد محیط زیستی ایران در سال های اخیر، از احتمال بیابانی شدن و خشکسالی وسیع در بخش های بسیاری از مناطق کشور حکایت کرده اند، رسانه‌ها از نارضایتی مردم همدان و شهرکرد نسبت به عدم پای‌بندی دولت به جدول زمان‌بندی مدیریت آب خبر داده‌اند.
به دنبال پیشینه نامه نگاری های سازمان هایی از قبیل محیط زیست و اجرای احکام قوه قضائیه و درج گزارش های «آسیانیوز» در خصوص غیر قانونی بودن خلع ید محوطه گردشگری چالدره، این منطقه در نهایت توسط اداره منابع طبیعی غرب مازندران تسخیر و سرمایه‌گذار این مجموعه گردشگری خلع ید شد.
ایران با توجه به قرار گرفتن در کمربند خشک جهانی، تغییر پذیری شدید اقلیمی، بارش تنها معادل یک سوم متوسط جهانی، خشکسالی‌های متعدد، مصرف بالای آب و محدودیت‌هایی از این قبیل، به تنوع کشت محصولات غذایی و کشاورزی به روش‌های متنوع نیاز دارد.
یک متخصص منابع آب و خاک از سانسور آمار سدها پس از سیل سال ۱۳۹۸ خبر داد و نوشت که سدهای ایران به دلیل لایروبی نشدن پایین دست و مدیریت نامناسب رهاسازی آب، نمی توانند سیل را مهار کنند!
در حالی که در دهه های اخیر بحران مدیریت آب و مشکلات محیط زیست، به اساسی ترین دغدغه های اقتصادی، انسانی و اجتماعی کشورمان بدل گشته، قطعنامه «حق برخورداری از محیط زیست سالم و پایدار» با رای ممتنع ایران مواجه شده است!
این روزها با توجه به گزارش ها و ویدیوهای وایرال شده درباره آسیب رساندن افراد به محیط زیست و کشتار حیوانات و با اشاره به کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب سال ۱۳۹۹ و جایگزین کردن مجازات های دیگر در این باب، این ایده که فرد آسیب زننده به حیوان(مانند افرادی که سگ ها را شکنجه می کنند یا می کشند) در مراکز نگهداری حیوانات به صورت رایگان به صورت دو یا یک سال کار کند، اتفاق جالبی است.
هم‌زمان با هشدارباش سیل و تداوم بارش‌ها در نقاط مختلف ایران در روز جمعه هفتم مرداد ماه، سرپرست مدیریت بحران استانداری مازندران از کشته و مفقود شدن شماری «تبعه خارجی» در سیلاب چالوس خبر داد.
آسیانیوز (وبسایت روزنامه آسیا) هیچگونه مسولیتی در قبال نظرات کاربران ندارد.
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید